Ziua Logo
  Nr. 3876 de sambata, 10 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-03-10
Echilibru (...@yahoo.com, IP: 89.165.133...)
2007-03-10 13:38
Cetatenia rusa se obtine foarte usor

Formalitatile de obtinere a cetateniei ruse constau doar in depunerea unei cereri si a catorva documente atasate. Cetatenia rusa se obtine in decurs de cateva luni prin renuntarea la cetatenia moldoveneasca.

Foarte multi moldoveni iau cetatenia rusa pentru a scapa de saracia de acasa. Este asadar in plina desfasurare un proces de deznationalizare si de asimilare a populatiei moldovenesti.

Analizand la rece cred ca sentimentele patriotice pro-romanesti se manifesta in randul unei minoritati. Posibil intre 10-20% din randul celor cu drept de vot. Curentul pro-unire ar putea beneficia totusi de cei cuprinsi de mirajul occidentului si care vad in Romania, dupa cum bine se spune mai sus, o trambulina spre Europa occidentala.

Este bine asadar sa nu ne lasam amagiti de aparente si sa facem o analiza lucida si realista a situatiei in urma careia sa rezulte o strategie nationala avand ca obiectiv final unirea.

Vremurile sunt in schimbare iar granitele intre popoare devin din ce in ce mai putin importante atata timp cat cresc din ce in ce mai mult granitele dintre oameni.

Remarc cu durere ca sunt din ce in ce mai multe probleme dintre noi si cei apropiati pe masura ce ne adancim intr-o lume dominata de mercantilism si false valori.

Primenirea morala ar fi asadar primul pas al strategiei de integrare de care vorbeam.

Sa auzim si de bine!

Mariuka (...@yahoo.com, IP: 85.120.138...)
2007-03-10 15:11
BRAVO GEORGE DAMIAN!

Felicitari G. DAMIAN pentru acest articol! Sunt din Basarabia si ma bucur sa constat ca in Tara exista ziaristi care se documenteaza pe teren atunci cand scriu despre Basarabia. Numai asa, cunoscand realitatea, poti fi legitimat sa scrii despre situatia de peste Prut.
Tovarase cbabeanu, se pare ca dumneata "nu esti deloc" filo-rus!.. Iti aduc la cunostinta faptul ca in Basarabia nu se vorbeste rusa decat in Chisinau, o vorbesc rusii si o parte din minoritati rusificate. Te-as ruga sa-mi dai nr. dumitale de telefon, sa-ti scriu eu, in rusa, un mesaj de lamurire!!!

Basarabenii si bucovinenii trebuie sa redobandeasca cetatenia, pentru ca e dreptul nostru, Oameni Buni! Nu este adevarat ca majoritatea au ca scop plecarea la munca in UE. Foarte multi basarabeni deja sunt plecati!Multi dintre ei au si cetatenii ai statelor UE! Cine sa mai plece?!Batranii si copii? Cetatenia Romana a fost luata bunicilor nostru cu forta! Urmasii lor, adica noi, suntem obligati moral sa REDOBANDIM ACEST DREPT PENTRU A CINSTI MEMORIA CELOR CARE NU-SI GASESC LINISTEA IN MORMINTE!
Un exemplu: Cu 2 ani in urma, in localitatea Costesti (Ialoveni), fostul primar bolnav, la pat, in ultimele clipe de viata a spus familiei: "n-am apucat sa iau cetatenia Romana ca sa mor impacat.." L-am cunoscut pe acest om, Dumnezeul sa-l odihneasca! Iata deci, DE CE E NEVOIE SA REDOBANDIM CETATENIA!!!Doamne-ajuta! Inca o data, tot respectul pentru G.Damian!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mistificarea lui Iuda (3937 afisari)
 "Copiii lui Hitler" la Strasbourg (3098 afisari)
 Geopolitica si noul razboi rece (2991 afisari)
 Operatiunea Tismana (2816 afisari)
 Culisele masonice ale prezidentialelor din Franta (2804 afisari)
 Asta ne e campioana? (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.