Ziua Logo
  Nr. 3874 de joi, 8 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-03-08
catalin_mattei din bucuresti (...@caramail.com, IP: 217.10.222...)
2007-03-08 12:39
basescu

Traian Basescu capata in presa romaneasca valentele unui jucator important, un jucator care isi alege cu grija strategiile de viitor si care prin aceasta ii face pe ceilalti sa se afle mereu "la veghe"... ei bine! eu nu cred ca Basescu este jucatorul pe care il consideram! Cu siguranta ca are o inteligenta politica deosebita dar este departe de a fi genial... doar presa si formatorii de opinie (si cei pro si cei anti-basescu) au creat din presedintele roman un mit. Basescu muta instinctiv si tocmai prin acest fapt a devenit si vulnerabil. Partidele au facut greseala de a raspunde in acelasi stil emotional si astfel lupta intre palate se desfasoara cu anumita intensitate de un timp mult prea mare pentru a nu pune Romania intr-o postura ingrata fata de ceilalti jucatori europeni. Ne putem amagi ca electori ca politicienii (inclusiv presedintele) fac toate aceste miscari minati doar de bune intentii vizind interesul general: NU jocul politic are ca miza PUTEREA si realizarea unor interese de grup- partidele insele sunt grup- nu este o anormalitate dar din nefericire la noi inca se mai poarta ideea partidului si sefului care lupta neinteresat pentru binele poporului... in Romania nu scopul ci mijloacele sunt viciate si aici apare coruptia.
Amindoua referendumurile sunt fortate si tin nu de interesul Romaniei ci de modul de reasezare al puterii in Romania astfel incit accesul la resurse sa fie mai facil pentru diversele grupuri de putere. UE reprezinta o sperietoare in sensul in care politicienii romani care au facut din coruptie un mod de trai se vad nevoiti sa gaseasca noi mijloace de ocolire a legii... accesul la fondurile structurale devine vital... in acest moment se vede o impartire neechitabila intre PNL si PD.. cele mai multe fonduri sunt pe infrastructura (mediu si transport- ambele cu ministrii pd) si pe agricultura (ministru PNL , domeniu in care fostul ministru Flutur, printr-un management dezastruos a dus la intirzieri extrem de mari in vederea accesarii fondurilor pt romania- de remarcat ca pe agricultura fondurile vor fi totusi accesate de mediul privat)
Este fals sa credem ca votul uninominal va aduce un pic mai bine pentru Romania atita vreme cit nu exista o reconstructie a clasei politice: presedintele roman are inteligenta de cunoste acest lucru dar doreste ca aceasta reconstructie sa nu il cuprinda si pe el... ultimul dinozaur sau traian basescu sa fie sinonime... e un joc imoral realizat de presedintele basescu... daca traian basescu ar fi fost omul in care pozeaza ar fi trebuit ca sa anunte de la inceput ca e singurul mandat ce il doreste si apoi sa purceada la crearea unei clase politice lipsite de obiceiuri balcanice.. imi amintesc ca presedintele roman in timpul unei dezbateri anterioare alegerilor (il avea ca adversar pe adrian nastase) a spus ca spera sa fie ultima data cind romanii vor avea de ales intre doi comunisti... iata ca si populatia dar si presedintele fac uitat acest episod.. ne arata un presedinte fals si care incearca sa manipuleze... caci ceea ce vrea Basescu este puterea.. este drogul sau... si in final voi reveni cu o intrebare: in timpul mandatelor sale de ministru sau primar exista un singur proiect cu adevarat valoros pe care sa il fi finalizat sau macar sa il demareze?... eu unul spun ca NU


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Liiceanu (13272 afisari)
 Se rupe pisica (3653 afisari)
 Fuga spre Romania (3479 afisari)
 Valetul presedintelui (3428 afisari)
 Tezaurul exista (3071 afisari)
 Kremlinul pregateste o noua doctrina militara (616 afisari)
 Drumuri separate, aceeasi destinatie: Bruxelles (97 afisari)
 Dreamgirls (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.