Ziua Logo
  Nr. 3868 de joi, 1 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2007-03-01
rosa luxemburg (...@operamail.com, IP: 207.134.92...)
2007-03-01 00:54
Sotii Ceausescu martiri si eroi ai Romaniei



Acuzatiile aduse cuplului Ceausescu au fost o totala fabricatie, calomnie si nonsens. Regimul comunist al Romaniei a fost un administrator si gestionar responsabil al resurselor materiale si umane ale Romaniei. Asa au si fost posibile progresele astronomice facute de tara intr-o perioada istorica extrem de scurta. Milioanele de apartamente pentru cetatenii romaniei, miile de scoli, spitale, fabrici si uzine. Dreptul la munca, educatie si asistenta medicala. Oportunitati la o viata decenta pentru cetatenii Romaniei fara egal in istoria tarii. O insula de lumina intre mizeria in care s-a aflat tara pina in 1945 si cea in care a plonjat dupa 1989.

Sub regimul comunist am trait intr-o tara cu legi juste si umane, intr-o tara cu norme avansate de civilizatie. La noi criminalitatea si violenta in societate erau virtual zero, iar oamenii se priveau cu incredere si respect unii pe ceilalti.

Ceausescu a impus cei citiva ani mai grei de privatiuni ai deceniului '80 pentru a accelera plata datoriei externe si pentru a aduna apoi bani in visteria tarii. A adunat bani in visterie pentru modernizarea pe mai departe a industriilor romanesti cu proprii nostri bani, pentru a nu mai fi nevoie sa platim dobinzile camataresti din imprumuturi de pe la banci straine.

Nicolae Ceausescu a crezut sincer ca ceea ce face este pentru binele si propasirea tarii. Preocuparea numarul unu a lui Nicolae Ceausescu a fost intotdeauna binele si propasirea Romaniei. Evenimentele din '89 l-au luat pe nepregatite si-a trait atunci o mare dilema. El era constient ca distrugerea sistemului comunist echivaleaza cu distrugerea Romaniei. Decizia de a reprima protestele cu foc de arma a fost o decizie greu de luat pentru el. Pe de alta parte noi traisem decenii de pace sociala in
Romania. Tara nu poseda cu adevarat forte experimentate si antrenate pentru a reprima proteste de strada. Intregul sir al evenimentelor, decizia naiva cu mitingul, denota o abordare timida, naiva si amatoriceasca a situatiei.

'Procesul' si asasinarea cuplului Ceausescu reprezinta un act samavolnic comis de oportunistii angajati in uzurparea statului just si uman care a fost Romania comunista si angajati apoi in lupta pentru putere ce a urmat.

Covingerea mea este ca tara a inceput sa se trezeasca. Tot mai multi oameni inteleg minciuna si raul imens in care a plonjat tara in 1989. Tot mai multi oameni inteleg ca a fost distrus atunci un sistem social uman si avansat si inlocuit cu cazanul cu smoala care a devenit astazi tara pentru cea mai mare parte a cetatenilor Romaniei. Tot mai multi oameni inteleg ca am fost nedrepti cu sotii Ceausescu si ca adevaratul lor loc in istoria tarii este printre cei mai bravi fii ai tarii. Va sosi deci si ziua cind ii vom cinsti si comemora cum se cuvine!

Oriana din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@hotmail.it, IP: 62.101.126...)
2007-03-01 02:38
Satrapii Ceausescu infometatorii si calaii Romaniei

Mai fata, da' tu nu te simti bine, or inca mai crezi ca romanilor le lipseste dictatura ceausista ? Du-le o coroana de flori si termina cu prostiile, ca mi-e jena de jena ta.

La 2007-03-01 00:54:16, rosa luxemburg a scris:

ionion din Iganga-Uganda (...@hotmail.com, IP: 88.103.57...)
2007-03-01 15:39
Si satrapi sa fi fost, dar criminalul Ion Iliescu si cu Voiculescu Voican nu


au avut dreptul sa-i asasineze nici macar in numele
loviturii de stat zisa "revoolutzie" - pe baza careia
am ajuns de rasul unei intregi lumi - noi romanii !

beatle-maniacul din Buzias (...@yahoo.com, IP: 72.160.143...)
2007-03-01 21:51
Re: Sotii Ceausescu martiri si eroi ai Romaniei

Draga Rosa (oh ce nume incantator de menajera)!!!!!!!!!
Si eu iti impartasesc gandurile si idealurile marete in cate te scufunzi ca pestele in apa. Mi-e dor si mie sa umblu pe strada dupa ora zece si sa fiu oprit de militieni care sa-mi ceara buletinu' si sa ma intrebe de ce am parul lung. Mi-e dor si mie sa fiu dat afata din UTC pentru ca mama a binevoit sa ramana in SUA. Mi-e dor si mie sa fiu impins de la spate sa car plancarda aia mare cu fata zambitoare a fiului cel mai iubit. Mi-e dor si mie sa dorm noaptea cu trei plapumi pe mine ca sa nu inghet in camera mea de bloc de 3mx3m. Mi-e dor si mie sa merg pe strada si sa vad macaraua tragand de acoperisul bisericii de peste drum. Mi-e dor si mie sa mai vad un episod din Dallas, Om bogat om Sarac, sau Kunta-Kinte! Ah, ce dor imi e de televizorul meu alb-negru marca "TEMP". Mi-e dor de matricola mea de la scoala, mi-e dor de meditatiile la matematica pe care le faceam la lumina de lumanare, mi-e dor de autobuzele cu lume pe scari, mi-e dor de "soimii patriei", mi-e dor de imnul "trei culori". Mi-e dor de "cei mai bravi fii ai tarii"!!!!!!!!........ hai ca trebuie sa inchid ca vine sora sa-mi faca injectia de la ora 16!!!!


La 2007-03-01 00:54:16, rosa luxemburg a scris:


Acuzatiile aduse cuplului Ceausescu au fost o totala fabricatie, calomnie si nonsens. .................bla bla bla bla bla......................... Tot mai multi oameni inteleg ca am fost nedrepti cu sotii Ceausescu si ca adevaratul lor loc in istoria tarii este printre cei mai bravi fii ai tarii. Va sosi deci si ziua cind ii vom cinsti si comemora cum se cuvine!

Oriana din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@hotmail.it, IP: 62.101.126...)
2007-03-01 21:54
am ajuns de rasul unei intregi lumi - noi romanii ! ???

STATI LA COADA ! Intai vin comunistii italieni, care s-au "distins", n-au facut nici macar proces lui Mussolini, l-au executat pe loc, si ca sa faca bairam in piatza, au dus cadavrele celor executati sumar, scuipate, calcvate in picioare, ba si atarnate cu cracii-n sus, cu tot cu fata ce-i era amanta.

Asa ca, ce-au facut romanii, ramane mult, mult in urma comunistilor italieni.

Eu am impresia ca multi dintre voi nu aveti nici cea mai palida idee de FRICA ce domnea pe vremurile alea, pai nimeni nu sufla o vorba de disens, nici in familie, ca sa nu cumva, vreo unul ajuns pe labele securistilor, torturat, sa poata turna ceva din casa.

L-au ucis pt. ca altfel ai lui l-ar fi salvat. Just or nu, important e ca au scapat tara de doi dementi. Mai grav este ca cei care i-au ucis au condus tara ani in sir, dupa moartea lor, voi, ce-ati facut, ati dormit atatia ani, de va treziti doar acum cu remuscari de constiinta - TARDIVE SI INUTILE ???

Tavarish ionica, du-te mama in korea de nord, daca tot jelesti regimul ceausist, se mananca iarba la pasune, nici n-ai nevoie de cartela !!!

La 2007-03-01 15:39:51, ionion a scris:

au avut dreptul sa-i asasineze nici macar in numele loviturii de stat zisa "revoolutzie" -

pe baza careia am ajuns de rasul unei intregi lumi - noi romanii !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profitorul tuturor regimurilor (6049 afisari)
 Bebelusul inviat din morti (5615 afisari)
 Ceausescu, judecat de un tribunal ilegal (5241 afisari)
 O alta gafa a domnului Traian Basescu (2752 afisari)
 Un atac antiintelectualist (2727 afisari)
 "Mandrie si prejudecata", cea mai populara carte in Marea Britanie (1022 afisari)
 "Stop Murder. Brasov = Auschwitz" (346 afisari)
 Fantana (The Fountain) (220 afisari)
 min 94 Faza de exceptie a lui Bostina pe dreapta incheiata cu un sut retinut excelent de Vatca (119 afisari)
 Parlamentarii nu vor vot uninominal (67 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00743 sec.