Ziua Logo
  Nr. 3859 de luni, 19 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-02-19

Comentarii: 92, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Tyranosaurusrex
2007-02-19 00:26:34

Daca tacea....

filosoafa raminea, asa s-a trezit vorbind in somn dind si ea cu parerea in mod insolent si fara sa i-oceara cineva . Ce ar fii daca partidele politice sau presedintele ( care a fost umilit de angela merkel ) si-ar da cu parerea cine sa fie ministru sau presedinete in Germania? Cum ar tipa nemtalaii din guvern si presa ? Asa la noi , fiind sat fara ciini, isi permit toti ilotii sa dea sfaturi si indicatii care de care mai hilare si contradictorii. Uitati-va numai la reactiile UE pe acest subiect si ve-ti vedea cit de divizati si cit de diferit vad ei democratia, actul de justitie si realizarile individuale ale politicienilor. O harababura la fel de mare ca si la intern. Asa ca stati fratilor in banca voastra si lasati-ne cu vrajelile voastre ca oricum locul nostru de oameni de serviciu si vidanjori ai Europei tot nu o sa ni-l ia nimeni.Nu o sa ne faceti niciodata sa credem ca muriti de grija noastra.

Arogantu'
2007-02-19 00:55:54

Daragaia Gennossin,

marin2
2007-02-19 01:03:32

Pasalac al coruptilor

Daca eram pasalac nemtesc treburile mergeau mult mai bine, pacat ca am fost pasalac rusesc si fostii luptatori de clasa s-au transformat in chiburi. Cetateanul cinstit nu putea sa aibe frica de Monica ,doar unul care fura. O vreti pe Rodica Stanoiu? sau pe Amarie?

OttoBismark
2007-02-19 01:10:38

Ati schimbat jugul de fier rusesc...

... cu cel INOX al BND si al birocratiei aservite Marii Industrii Europene.
Si ce fericiti erati in decembrie.
Deci stati linistiti si nu va mai vanzoliti atat, ca nu mai stiu domnii CEO de la Transnationale CUI sa impinga plocoanele la Guvern, ca sa primeasca drepturile asupra hectarelor si padurilor inca netaiate (in curand va arata ca la constructia cailor ferate americane -vezi Caracatita. In Rosia-Montana aveti deja un aperitif). Ruhe im Busch! :-) (adica gura-n tufis acum).

OttoBismark
2007-02-19 01:11:38

Re: Daragaia Gennossin,

andro
2007-02-19 01:17:31

SI NU ARE DREPTATE?????

Cititi zicerile doamnei si ma intreb daca e ceva fals in ce spune...

Am si eu o intrebare : Cine a contribuit mai mult la aderare, Macovei sau Diaconescu? De cate ori a fost Diaconescu la Bruxelles sa sustina cauza Ro?

Nu vedeti ce absurzi deveniti si cata lasitate si demagogie in politica asta romaneasca?

smardoi
2007-02-19 01:23:15

Re: Pasalac al coruptilor

mai marine, tu esti di caracal, n asa?!


La 2007-02-19 01:03:32, marin2 a scris:

> Daca eram pasalac nemtesc treburile mergeau mult mai bine, pacat ca am
> fost pasalac rusesc si fostii luptatori de clasa s-au transformat in
> chiburi. Cetateanul cinstit nu putea sa aibe frica de Monica ,doar
> unul care fura. O vreti pe Rodica Stanoiu? sau pe Amarie?
>

smardoi
2007-02-19 01:32:07

Re: SI NU ARE DREPTATE?????

"naivitatea" ta e premeditata sau nu ?! sa inteleg ca trebuie sa i multumim lui base ca ne a bagat in ue?! bre, e asa greu sa intelegi ca cine se afla la locul si momentul potrivit culege laurii?! auzi, dar daca era vadim presedinte, a cui era meritu', poti raspunde?!



La 2007-02-19 01:17:31, andro a scris:

> Cititi zicerile doamnei si ma intreb daca e ceva fals in ce spune...
>
> Am si eu o intrebare : Cine a contribuit mai mult la aderare, Macovei
> sau Diaconescu? De cate ori a fost Diaconescu la Bruxelles sa sustina
> cauza Ro?
>
> Nu vedeti ce absurzi deveniti si cata lasitate si demagogie in
> politica asta romaneasca?
>

ionescu
2007-02-19 01:39:12

S-a transformat Romania in pasalac nemtesc?

Cand citesti comentariile la orice articol iti dai seama cat de nepregatiti sunt Romanii pentru democratie. Cate capete, atatea idei, care mai de care mai incorecte si mai impregnate de oportunism ex-comunist. Si acest fenomen se observa dela vladica pana la opinca.

Comentariul la acest articol este ca "ne trebuie cat mai multi Nemti". Dar de unde sa-i luam, cand Ceausescu i-a vandut Germaniei, atatia cati au mai ramas, netrimisi in Siberia sau in alte parti la munca.

mediator
2007-02-19 01:39:25

de tot risul

Bine ca nu ne avertizeaza portarul de la consiliul europei!

Arogantu'
2007-02-19 02:10:03

Re: S-a transformat Romania in pasalac nemtesc?

Nene - fara suparare: n-o da pe sovinism ca nu tine ! Prin implicarea in evenimentele politice din alta tara decit Germania s-a ridicat mai sus de calapod. Daca ai observat - nici nu am luat in discutie argumentele, in principiu corecte.
Daca era functionar EU - mai treaca-mearga. Dar nU E !
Una-i una si alta-i alta: tante Susanne este demnitar german, o respectam - dar nu ne permitem sa-i sugeram ce palarie sa poarte !
Nici macar atunci cind vine in vizita la noi !

La 2007-02-19 01:39:12, ionescu a scris:

> Cand citesti comentariile la orice articol iti dai seama cat de
> nepregatiti sunt Romanii pentru democratie. Cate capete, atatea idei,
> care mai de care mai incorecte si mai impregnate de oportunism
> ex-comunist. Si acest fenomen se observa dela vladica pana la opinca.
>
> Comentariul la acest articol este ca "ne trebuie cat mai multi Nemti".
> Dar de unde sa-i luam, cand Ceausescu i-a vandut Germaniei, atatia
> cati au mai ramas, netrimisi in Siberia sau in alte parti la munca.
>

Ion Caramache
2007-02-19 02:58:09

Pashol na turbinka!

<<<"Daca o sa ajungem sa facem politica in functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat vicepresedintele Cristian Diaconescu. PC a apreciat afirmatiile vicepresedintelui Bundestagului drept "un atac al unui reprezentant al puterii legislative germane impotriva deciziilor majoritatii puterii legislative romane". >>>
Cui ii este frica de Monica Macovei? PSD-ul lui Nastase, Mitrea, Hrebenciuc, Mihailescu, etc. PC-ul umanist al securitatii in frunte cu Felix cotoiul, turnatoarea Rodica Stanoiu, etc. Lista este lunga si o stie fiecare.
Traiasca lupta pentru independenta si suveranitatea nationala, pentru neamestecul in trebilii interne ale tarilor pretine si fratesti!
Nu v-a ajuns asta destul ? Mai vreti?
Este evident ca cei care doresc indepartarea lui Monica Macovei sunt aceia care au hotit si furat cit au putut pe seama prostilor celor multi. Si tot asa este evident faptul ca exista un numar mare de persoane care abia asteapta sa se reintoarca vremurile epocii de aur ale impuscatului si consoartei sale.
Cine ii opreste sa treaca Prutul si sa se bucure de binefacerile limbii molodovinesti?

calator
2007-02-19 03:19:32

Observ cu satisfactie...

ionescu
2007-02-19 03:58:25

S-a transformat Romania in pasalac nemtesc?

Imi dau seama ca adevarul supara, ca pentru noi Romanii nu este placut sa auzium astfel de critici, mai ales dela straini. "Ne place sa ne spalam rufele in familie."
Dar cata dreptate are Susanne Karsner!
Si in fond remarcile ei sunt efectul nu cauza.
Daca Basescu si Tariceanu ar fi avut un consilier de calibrul ei, nu s-ar mai fi produs intregul "circ politic mioritic" care a incremenit pana si "pietrele" dar mite alegatorii Romaniei.

Cred ca cei ce "depun" comentarii pe internet ar trebui sa gandesca mai serios si responsabil inainte de a scrie, chir daca n-au terminat liceul.
Asa este frumos, si strainii nu vor mai avea ocazia sa ne critice.

Arogantu'
2007-02-19 06:07:29

Re: S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? - Ciocu' mic ?!!!!

Solitude
2007-02-19 06:09:25

Tiens! tiens!

Pai stiti cum se vede de acolo toata situatia asta?

Pana acum ne-ati rugati sa venim cat mai des sa ne dam cu parerea, sa va invatam ce si cum e cu democratia... acu, ca v-ati vazut cu sacii in caruta, faceti ca tiganu: ia, mai da-te in caru' meu cu sfaturile tale cu tot!

Mai puneti mana si mai cititi si presa externa.. s-ar putea sa aveti surprize!

Cei care subestimati opinia ditamai safului de Bundestag: sunteti batuti in cap! Dar o sa va dati seama de eroare cand intr-adevar se va activa clauza de salvgardare pe justitie...

Arogantu'
2007-02-19 06:22:31

Re: Tiens! tiens! - VOILA DE VEZI !

doctorul
2007-02-19 06:58:31

S-a transformat Romania.....

sa dea Dumnezeu.....{ vorba romanului : unde ni-s nemtii ?}

Thaedeusz
2007-02-19 07:18:19

Si eu sunt nemultumit de anumite legi din Deutschland ....

Am putea face schimbarile la paritate ...

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-19 07:30:38

un pericol pentru UE

Un asemenea scandal intr-un stat al UE,poate sa arunce UE'n criza!Sau,poate,asta'i scopu' nedeclarat.....!?

george nemteanu
2007-02-19 08:19:18

Astia suntem,deocamdata.

Germania are dreptate din punctul ei de vedere. Pentru ca ea da banii. Multi ! Cu voia Bundestagului, a carui vicepresedinta se ratoieste la noi. A pune la momentul de fata problema in sens reciproc este ilar.Era clar ca odata intrati in Europa ca fata fara zestre,trebuie sa dovedim calitati compensatorii. Pe care inca nu le putem etala.De ce n-am lua avertismentul dat acum, ca pe un sfat bun.Daca asemenea avertismente ar deveni in viitor practica, atunci este clar ca trebuie sa ripostam cu fermitate si demnitate. Insa cu conditia ca semnalele plecate dinspre Bucuresti sa fie percepute pe masura. Eu am incetat a mai astepta performanta din partea dnei. Macovei, careia ii reprosez (parere pur personala) si o alunecare in perfide jocuri politice, dar cine este vinovat de taraboiul ineficient iscat de posibila inlaturare a domniei sale ? In nici un caz nemtii.

Mache
2007-02-19 08:33:32

Despre interventiile externe

Este adevarat ca in practica internationala, nu se face ca un oficial sa-si dea cu parearea despre evolutiile interne dintr-o alta tara. In mod particular, orice astfel de interventie ne zgarie hipersensibilitatile noastre ancestrale si ne provoaca o reactie exagerata.

Este insa la fel de adevarat ca sunt suficiente exceptii in lumea de azi. Cel mai important sef de stat de pe planeta este o tinta predilecta a multor astfel de muscaturi, atat din partea aliatilor cat si a inamicilor. Asta nu inseamna nici ca a rupt relatii diplomatice, nici ca si-a schimbat directia (buna sau rea, nu conteaza). Pur si simplu astfel de interventii au fost si trebuie ignorate.

A Ignora nu insemna sa facem contrariu a ceea ce si-a permis sa ne recomande unul sau altul, mai mult sau mai putin indreptatiti ci sa sa judecam lucruile prin prisma intereselo noastre. Iar interesul nostru spune in acest caz, ca daca dorim o Romanie care sa evolueze cat mai rapid in directia buna, avem nevoie de un sistem juridic eficient si cat mai corect. Iar d-na Macovei tocmai in aceasta directie se agita...

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-19 09:03:14

Re: Tiens! tiens! - VOILA DE VEZI !

catalin_mattei
2007-02-19 09:25:36

Impardonabil...

pozitia anumitor politicieni europeni nu are justificare caci indiferent daca suntem sau nu membrii ai UE, politica interna trebuie sa tina de statul roman. M-as mira ca unul din acesti politicieni care tot isi dau cu presupusul in privinta vietii politice romanesti sa cunoasca cu adevarat situatia interna a romaniei... si daca aceste lucruri ar fi interpretabile si probabil ca unii din forumisti considera normale aceste pozitii ale politicienilor europeni fata de romania (aceasi insa se simteau extrem de jigniti de sprijinul oferit de acestia lui A Nastase in perioada 2000-2004 dar se pare ca acum fac uitate acele timpuri).. daca acestea ar fi normale sa spunem nu la fel de normala este pozitia Monicai Macovei care se agata de orice colt de costum de la brussel, berlin sau de aiurea doar pentru a avea acces la ciolan... nu de alta dar nu va mai putea sa isi achizitioneze casa din Paradisul Verde si oamenii lui Basescu vor fi in pericolul mortal de a ajunge in instante sub invinuirea de coruptie- poate chiar si iubitul marinel va fi pe acolo... Monica este necesara Cotroceniului pt a jefuii in liniste Romania si a atipa in tot acest timp "Uite hotul!"

bazileus
2007-02-19 09:54:25

Banii lor sunt BUNI !....sfaturile NU !

Sute de ani am platit pesches-uri Inaltei Portzi,;zeci de ani am platit tzinand capul aplecat la rusi .Este prima data cand primim bani de la altzii dar sfaturile lor nu vrem sa le primim ....traiasca Ioan Budai Deleanu !

Arogantu'
2007-02-19 10:11:16

Sfaturile sint binevenite. Impertinenta - NU ! NDC


La 2007-02-19 09:54:25, bazileus a scris:

> Sute de ani am platit pesches-uri Inaltei Portzi,;zeci de ani am
> platit tzinand capul aplecat la rusi .Este prima data cand primim bani
> de la altzii dar sfaturile lor nu vrem sa le primim ....traiasca Ioan
> Budai Deleanu !
>

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-19 10:22:15

Re: Sfaturile sint binevenite. Impertinenta - NU !

Specifictie :-sfaturile bune vin din UE
-impertinenta'i dambovitzeana!

La 2007-02-19 10:11:16, Arogantu' a scris:

>
> La 2007-02-19 09:54:25, bazileus a scris:
>
> > Sute de ani am platit pesches-uri Inaltei Portzi,;zeci de ani am
> > platit tzinand capul aplecat la rusi .Este prima data cand primim bani
> > de la altzii dar sfaturile lor nu vrem sa le primim ....traiasca Ioan
> > Budai Deleanu !
> >
>
>

alwis46
2007-02-19 10:46:25

Mandria nationala romaneasca vs. prevederile constitutionale.

Zice un fruntas pesedist : "Daca o sa ajungem sa facem politica in functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat vicepresedintele Cristian Diaconescu.

Ca vice-presedintele Bundestagului s-a exprimat asa cum a facut-o e treaba ei, daca a gresit va raspunde intr-un fel.
Ce ma distreaza cel mai tare este chestia asta cu grava problema de identitate nationala si cu ofuscarile unor forumisti pe acest subiect. Inainte de a deschide gura, Diaconescu trebuia sa-si aduca aminte de Constitutie, act elaborat de un pesedist, Antonie Iorgovan si votat de majoriatea romaneasca.

Aduc pe aceasta cale la cunostinta forumistilor articolul 148 alin.2, 4 si 5 din Constitutia Romaniei, sectiunea Integrarea euroatlantica-Integrarea europeana.
148.2. Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
148.4. Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului 2.
148.5. Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene.

Ca sa vedeti pana unde merge obligativitatea respectarii acestor legi si tratate cu Uniunea Europeana iata si art. 11.3 :
"In cazul in care un tratat la care Romania urmeaza sa devina parte cuprinde dispozitii contrare Constitutiei, ratificarea lui poate avea loc numai dupa revizuirea Constitutiei".

Treaba e clara. Suntem, ca membru al Uniunii Europene, obligati sa aplicam legislatie europeana, fie ca ne convine sau nu, prevederile Uniunii avand prioritate in cazul in care legile interne sunt contrare celor europene dar nu incalca actuala noastra Constitutie, ba chiar uneori trebuie sa ne modificam Constitutia in acord cu unele tratate pe care le vom semna.
Mandria nationala trebuia luata in considerare inainte de a adera si a ne obliga sa respectam prevederilor suprastatului european si daca sangele din pixul nostru era atat de vanjos nu trebuia sa mai solicitam intrarea in aceasta Uniune si sa traim la fel cum traiesc si altii care nu sunt membri ai Clubului European. Pai ce mama naibii, sa ne dicteze ei strainii ce sa facem la noi in tara ? Sa ne impuna ei legile lor ? Eiiii....
Bai surorilor si fratilor, nu ma intelegeti gresit, vreau doar sa arat ca luarile de pozitie ale unor oameni politici nu reprezinta decat gargara cu solutie de hipermanganat de potasiu, vorbarie goala.
Avem o Constitutie, avem niste prevederi in ea, dar ne facem ca nu exista si unii politicieni bat campii fara gratie iar unii forumisti se iau dupa ei si le tin hangul.
Nu va convine ce scrie in Constitutie dragilor ? Solicitati referendum pentru iesirea din Uniunea Europeana si basta. Nici mie nu-mi convin multe din aceasta Constitutie si chiar daca am votat contra ei sunt silit s-o respect si asta fac, ba chiar dau exemple din ea.
Uniunea asta e buna deci daca ne baga niscai gologani la tescherea, acolo la luat nu mai suntem mandri, in schimb ridicam coada sus atunci cand vine vorba ca pe langa luatul banilor sa ascultam spusele unora sau sa respectam legislatia comuna europeana.
Hai ca suntem originali.


Arogantu'
2007-02-19 10:52:25

Re: Tiens! tiens! - VOILA DE VEZI !

Arogantu'
2007-02-19 10:55:57

Re: Sfaturile sint binevenite. Impertinenta - NU !

Arogantu'
2007-02-19 11:05:16

Alwis - nu este relevant pentru subiectul discutat !

Jupine - n-ai si niscai noutati ?!
Am eu una pentru talica: oricit de tare ne-ar fi dezamagit parlamentarii - o decizie luata in Senatul Romaniei nu poate fi catalogata drept "actiune iresponsabila".
Cind gestul vine din partea respectivului demnitar - esti nevoit sa constati ca asemenea afirmatii nu au legatura cu aquis-uk comunitar SI NICI CU BUNUL SIMT.
Daca afirmatia venea din partea femeii de serviciu de la cabinetul doamnei - era de inteles si, pina la un punct, de scuzat.

La 2007-02-19 10:46:25, alwis46 a scris:

> Zice un fruntas pesedist : "Daca o sa ajungem sa facem politica in
> functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci
> o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat
> vicepresedintele Cristian Diaconescu.
>
> Ca vice-presedintele Bundestagului s-a exprimat asa cum a facut-o e
> treaba ei, daca a gresit va raspunde intr-un fel.
> Ce ma distreaza cel mai tare este chestia asta cu grava problema de
> identitate nationala si cu ofuscarile unor forumisti pe acest subiect.
> Inainte de a deschide gura, Diaconescu trebuia sa-si aduca aminte de
> Constitutie, act elaborat de un pesedist, Antonie Iorgovan si votat de
> majoriatea romaneasca.
>
> Aduc pe aceasta cale la cunostinta forumistilor articolul 148 alin.2,
> 4 si 5 din Constitutia Romaniei, sectiunea Integrarea
> euroatlantica-Integrarea europeana.
> 148.2. Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale
> Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu
> caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din
> legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
> 148.4. Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea
> judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor
> rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului 2.
> 148.5. Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului
> proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie
> supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene.
>
> Ca sa vedeti pana unde merge obligativitatea respectarii acestor legi
> si tratate cu Uniunea Europeana iata si art. 11.3 :
> "In cazul in care un tratat la care Romania urmeaza sa devina parte
> cuprinde dispozitii contrare Constitutiei, ratificarea lui poate avea
> loc numai dupa revizuirea Constitutiei".
>
> Treaba e clara. Suntem, ca membru al Uniunii Europene, obligati sa
> aplicam legislatie europeana, fie ca ne convine sau nu, prevederile
> Uniunii avand prioritate in cazul in care legile interne sunt contrare
> celor europene dar nu incalca actuala noastra Constitutie, ba chiar
> uneori trebuie sa ne modificam Constitutia in acord cu unele tratate
> pe care le vom semna.
> Mandria nationala trebuia luata in considerare inainte de a adera si a
> ne obliga sa respectam prevederilor suprastatului european si daca
> sangele din pixul nostru era atat de vanjos nu trebuia sa mai
> solicitam intrarea in aceasta Uniune si sa traim la fel cum traiesc si
> altii care nu sunt membri ai Clubului European. Pai ce mama naibii, sa
> ne dicteze ei strainii ce sa facem la noi in tara ? Sa ne impuna ei
> legile lor ? Eiiii....
> Bai surorilor si fratilor, nu ma intelegeti gresit, vreau doar sa arat
> ca luarile de pozitie ale unor oameni politici nu reprezinta decat
> gargara cu solutie de hipermanganat de potasiu, vorbarie goala.
> Avem o Constitutie, avem niste prevederi in ea, dar ne facem ca nu
> exista si unii politicieni bat campii fara gratie iar unii forumisti
> se iau dupa ei si le tin hangul.
> Nu va convine ce scrie in Constitutie dragilor ? Solicitati referendum
> pentru iesirea din Uniunea Europeana si basta. Nici mie nu-mi convin
> multe din aceasta Constitutie si chiar daca am votat contra ei sunt
> silit s-o respect si asta fac, ba chiar dau exemple din ea.
> Uniunea asta e buna deci daca ne baga niscai gologani la tescherea,
> acolo la luat nu mai suntem mandri, in schimb ridicam coada sus atunci
> cand vine vorba ca pe langa luatul banilor sa ascultam spusele unora
> sau sa respectam legislatia comuna europeana.
> Hai ca suntem originali.
>
>
>
>

DanBruma
2007-02-19 11:16:58

Re: Mandria nationala romaneasca vs. prevederile constitutionale.

Draga alwis, tu te identifici cu ce se intampla acum in fruntea tarii? Eu nu! Culmea, dar Diaconescu are dreptate in ce ma priveste! Monica spune singura ca nu are conditii sa lucreze! Tu, alwis, ramai intr-o functie daca nu ai conditiile de lucru necesare? Eu nu raman. Intelegi de ce am o problema de identificare?

La 2007-02-19 10:46:25, alwis46 a scris:

> Zice un fruntas pesedist : "Daca o sa ajungem sa facem politica in
> functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci
> o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat
> vicepresedintele Cristian Diaconescu.
>
> Ca vice-presedintele Bundestagului s-a exprimat asa cum a facut-o e
> treaba ei, daca a gresit va raspunde intr-un fel.
> Ce ma distreaza cel mai tare este chestia asta cu grava problema de
> identitate nationala si cu ofuscarile unor forumisti pe acest subiect.
> Inainte de a deschide gura, Diaconescu trebuia sa-si aduca aminte de
> Constitutie, act elaborat de un pesedist, Antonie Iorgovan si votat de
> majoriatea romaneasca.
>
> Aduc pe aceasta cale la cunostinta forumistilor articolul 148 alin.2,
> 4 si 5 din Constitutia Romaniei, sectiunea Integrarea
> euroatlantica-Integrarea europeana.
> 148.2. Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale
> Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu
> caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din
> legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
> 148.4. Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea
> judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor
> rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului 2.
> 148.5. Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului
> proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie
> supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene.
>
> Ca sa vedeti pana unde merge obligativitatea respectarii acestor legi
> si tratate cu Uniunea Europeana iata si art. 11.3 :
> "In cazul in care un tratat la care Romania urmeaza sa devina parte
> cuprinde dispozitii contrare Constitutiei, ratificarea lui poate avea
> loc numai dupa revizuirea Constitutiei".
>
> Treaba e clara. Suntem, ca membru al Uniunii Europene, obligati sa
> aplicam legislatie europeana, fie ca ne convine sau nu, prevederile
> Uniunii avand prioritate in cazul in care legile interne sunt contrare
> celor europene dar nu incalca actuala noastra Constitutie, ba chiar
> uneori trebuie sa ne modificam Constitutia in acord cu unele tratate
> pe care le vom semna.
> Mandria nationala trebuia luata in considerare inainte de a adera si a
> ne obliga sa respectam prevederilor suprastatului european si daca
> sangele din pixul nostru era atat de vanjos nu trebuia sa mai
> solicitam intrarea in aceasta Uniune si sa traim la fel cum traiesc si
> altii care nu sunt membri ai Clubului European. Pai ce mama naibii, sa
> ne dicteze ei strainii ce sa facem la noi in tara ? Sa ne impuna ei
> legile lor ? Eiiii....
> Bai surorilor si fratilor, nu ma intelegeti gresit, vreau doar sa arat
> ca luarile de pozitie ale unor oameni politici nu reprezinta decat
> gargara cu solutie de hipermanganat de potasiu, vorbarie goala.
> Avem o Constitutie, avem niste prevederi in ea, dar ne facem ca nu
> exista si unii politicieni bat campii fara gratie iar unii forumisti
> se iau dupa ei si le tin hangul.
> Nu va convine ce scrie in Constitutie dragilor ? Solicitati referendum
> pentru iesirea din Uniunea Europeana si basta. Nici mie nu-mi convin
> multe din aceasta Constitutie si chiar daca am votat contra ei sunt
> silit s-o respect si asta fac, ba chiar dau exemple din ea.
> Uniunea asta e buna deci daca ne baga niscai gologani la tescherea,
> acolo la luat nu mai suntem mandri, in schimb ridicam coada sus atunci
> cand vine vorba ca pe langa luatul banilor sa ascultam spusele unora
> sau sa respectam legislatia comuna europeana.
> Hai ca suntem originali.
>
>
>
>

andreifodor
2007-02-19 11:17:05

problema e ca era pe cale sa nu mai fie un pasalac

ci o tara europeana...Impotriva acestei transformari se lupta. Trebuie sa ramana un pasalac.

alwis46
2007-02-19 11:19:53

Re: Alwis - nu este relevant pentru subiectul discutat !

Jupane,

Cum scriam, fatuca aia vice la Bundestag, daca a gresit are de platit si ce a patit broscarul poate s-o pateasca si ea.
Nu am fost clar ?
Eu ma legam de ce a zis Cristian Diaconescu, pentru ca dincolo de vorbele unora sau altora, noi chiar trebuie sa facem o buna parte din politicile noastre, si interna si externa, in conformitate cu ce zic documentele la care suntem parte.
Este ceva nou pentru tine ?
Sunt sigur ca nu.
Nu te lua de mine, ia-te de legislatia europeana pe care am acceptat-o.


La 2007-02-19 11:05:16, Arogantu' a scris:

> Jupine - n-ai si niscai noutati ?!
> Am eu una pentru talica: oricit de tare ne-ar fi dezamagit
> parlamentarii - o decizie luata in Senatul Romaniei nu poate fi
> catalogata drept "actiune iresponsabila".
> Cind gestul vine din partea respectivului demnitar - esti nevoit sa
> constati ca asemenea afirmatii nu au legatura cu aquis-uk comunitar SI
> NICI CU BUNUL SIMT.
> Daca afirmatia venea din partea femeii de serviciu de la cabinetul
> doamnei - era de inteles si, pina la un punct, de scuzat.
>
> La 2007-02-19 10:46:25, alwis46 a scris:
>
> > Zice un fruntas pesedist : "Daca o sa ajungem sa facem politica in
> > functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci
> > o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat
> > vicepresedintele Cristian Diaconescu.
> >
> > Ca vice-presedintele Bundestagului s-a exprimat asa cum a facut-o e
> > treaba ei, daca a gresit va raspunde intr-un fel.
> > Ce ma distreaza cel mai tare este chestia asta cu grava problema de
> > identitate nationala si cu ofuscarile unor forumisti pe acest subiect.
> > Inainte de a deschide gura, Diaconescu trebuia sa-si aduca aminte de
> > Constitutie, act elaborat de un pesedist, Antonie Iorgovan si votat de
> > majoriatea romaneasca.
> >
> > Aduc pe aceasta cale la cunostinta forumistilor articolul 148 alin.2,
> > 4 si 5 din Constitutia Romaniei, sectiunea Integrarea
> > euroatlantica-Integrarea europeana.
> > 148.2. Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale
> > Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu
> > caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din
> > legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
> > 148.4. Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea
> > judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor
> > rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului 2.
> > 148.5. Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului
> > proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie
> > supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene.
> >
> > Ca sa vedeti pana unde merge obligativitatea respectarii acestor legi
> > si tratate cu Uniunea Europeana iata si art. 11.3 :
> > "In cazul in care un tratat la care Romania urmeaza sa devina parte
> > cuprinde dispozitii contrare Constitutiei, ratificarea lui poate avea
> > loc numai dupa revizuirea Constitutiei".
> >
> > Treaba e clara. Suntem, ca membru al Uniunii Europene, obligati sa
> > aplicam legislatie europeana, fie ca ne convine sau nu, prevederile
> > Uniunii avand prioritate in cazul in care legile interne sunt contrare
> > celor europene dar nu incalca actuala noastra Constitutie, ba chiar
> > uneori trebuie sa ne modificam Constitutia in acord cu unele tratate
> > pe care le vom semna.
> > Mandria nationala trebuia luata in considerare inainte de a adera si a
> > ne obliga sa respectam prevederilor suprastatului european si daca
> > sangele din pixul nostru era atat de vanjos nu trebuia sa mai
> > solicitam intrarea in aceasta Uniune si sa traim la fel cum traiesc si
> > altii care nu sunt membri ai Clubului European. Pai ce mama naibii, sa
> > ne dicteze ei strainii ce sa facem la noi in tara ? Sa ne impuna ei
> > legile lor ? Eiiii....
> > Bai surorilor si fratilor, nu ma intelegeti gresit, vreau doar sa arat
> > ca luarile de pozitie ale unor oameni politici nu reprezinta decat
> > gargara cu solutie de hipermanganat de potasiu, vorbarie goala.
> > Avem o Constitutie, avem niste prevederi in ea, dar ne facem ca nu
> > exista si unii politicieni bat campii fara gratie iar unii forumisti
> > se iau dupa ei si le tin hangul.
> > Nu va convine ce scrie in Constitutie dragilor ? Solicitati referendum
> > pentru iesirea din Uniunea Europeana si basta. Nici mie nu-mi convin
> > multe din aceasta Constitutie si chiar daca am votat contra ei sunt
> > silit s-o respect si asta fac, ba chiar dau exemple din ea.
> > Uniunea asta e buna deci daca ne baga niscai gologani la tescherea,
> > acolo la luat nu mai suntem mandri, in schimb ridicam coada sus atunci
> > cand vine vorba ca pe langa luatul banilor sa ascultam spusele unora
> > sau sa respectam legislatia comuna europeana.
> > Hai ca suntem originali.
> >
> >
> >
> >
>
>

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-19 11:24:09

Re: problema e ca era pe cale sa nu mai fie un pasalac

Asa'i, taica,da' ma vai'ca un pashalac.....rusesc,'cal-ar taica! Asa'i !

La 2007-02-19 11:17:05, andreifodor a scris:

> ci o tara europeana...Impotriva acestei transformari se lupta. Trebuie
> sa ramana un pasalac.
>

Arogantu'
2007-02-19 11:32:05

Re: Alwis - nu este relevant pentru subiectul discutat !

Pai Cristi Diaconescu a spus o timpenie - tu acuma ii faci publicitate ca sa-l bagam mai multi in seama ?!
De ce crezi ca nu m-am luat de "reactionari" ?!

In alta ordine de idei - aquis-ul comunitar nu merge pina acolo incit sa ne spuna ce hotariri sa luam in Senat ! Poti sa cauti mult si bine in cele 80.000 de pagini !

PS Cred ca ai inteles zicerea "reactionari" - cei care au avut reactiile citate de ziarist, desigur !

La 2007-02-19 11:19:53, alwis46 a scris:

> Jupane,
>
> Cum scriam, fatuca aia vice la Bundestag, daca a gresit are de platit
> si ce a patit broscarul poate s-o pateasca si ea.
> Nu am fost clar ?
> Eu ma legam de ce a zis Cristian Diaconescu, pentru ca dincolo de
> vorbele unora sau altora, noi chiar trebuie sa facem o buna parte din
> politicile noastre, si interna si externa, in conformitate cu ce zic
> documentele la care suntem parte.
> Este ceva nou pentru tine ?
> Sunt sigur ca nu.
> Nu te lua de mine, ia-te de legislatia europeana pe care am
> acceptat-o.
>
>
> La 2007-02-19 11:05:16, Arogantu' a scris:
>
> > Jupine - n-ai si niscai noutati ?!
> > Am eu una pentru talica: oricit de tare ne-ar fi dezamagit
> > parlamentarii - o decizie luata in Senatul Romaniei nu poate fi
> > catalogata drept "actiune iresponsabila".
> > Cind gestul vine din partea respectivului demnitar - esti nevoit sa
> > constati ca asemenea afirmatii nu au legatura cu aquis-uk comunitar SI
> > NICI CU BUNUL SIMT.
> > Daca afirmatia venea din partea femeii de serviciu de la cabinetul
> > doamnei - era de inteles si, pina la un punct, de scuzat.
> >
> > La 2007-02-19 10:46:25, alwis46 a scris:
> >
> > > Zice un fruntas pesedist : "Daca o sa ajungem sa facem politica in
> > > functie de punctele de vedere sau pozitiile celor din exterior atunci
> > > o sa avem o grava problema de identitate nationala", a comentat
> > > vicepresedintele Cristian Diaconescu.
> > >
> > > Ca vice-presedintele Bundestagului s-a exprimat asa cum a facut-o e
> > > treaba ei, daca a gresit va raspunde intr-un fel.
> > > Ce ma distreaza cel mai tare este chestia asta cu grava problema de
> > > identitate nationala si cu ofuscarile unor forumisti pe acest subiect.
> > > Inainte de a deschide gura, Diaconescu trebuia sa-si aduca aminte de
> > > Constitutie, act elaborat de un pesedist, Antonie Iorgovan si votat de
> > > majoriatea romaneasca.
> > >
> > > Aduc pe aceasta cale la cunostinta forumistilor articolul 148 alin.2,
> > > 4 si 5 din Constitutia Romaniei, sectiunea Integrarea
> > > euroatlantica-Integrarea europeana.
> > > 148.2. Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale
> > > Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu
> > > caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din
> > > legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
> > > 148.4. Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea
> > > judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor
> > > rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului 2.
> > > 148.5. Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului
> > > proiectele actelor cu caracter obligatoriu inainte ca acestea sa fie
> > > supuse aprobarii institutiilor Uniunii Europene.
> > >
> > > Ca sa vedeti pana unde merge obligativitatea respectarii acestor legi
> > > si tratate cu Uniunea Europeana iata si art. 11.3 :
> > > "In cazul in care un tratat la care Romania urmeaza sa devina parte
> > > cuprinde dispozitii contrare Constitutiei, ratificarea lui poate avea
> > > loc numai dupa revizuirea Constitutiei".
> > >
> > > Treaba e clara. Suntem, ca membru al Uniunii Europene, obligati sa
> > > aplicam legislatie europeana, fie ca ne convine sau nu, prevederile
> > > Uniunii avand prioritate in cazul in care legile interne sunt contrare
> > > celor europene dar nu incalca actuala noastra Constitutie, ba chiar
> > > uneori trebuie sa ne modificam Constitutia in acord cu unele tratate
> > > pe care le vom semna.
> > > Mandria nationala trebuia luata in considerare inainte de a adera si a
> > > ne obliga sa respectam prevederilor suprastatului european si daca
> > > sangele din pixul nostru era atat de vanjos nu trebuia sa mai
> > > solicitam intrarea in aceasta Uniune si sa traim la fel cum traiesc si
> > > altii care nu sunt membri ai Clubului European. Pai ce mama naibii, sa
> > > ne dicteze ei strainii ce sa facem la noi in tara ? Sa ne impuna ei
> > > legile lor ? Eiiii....
> > > Bai surorilor si fratilor, nu ma intelegeti gresit, vreau doar sa arat
> > > ca luarile de pozitie ale unor oameni politici nu reprezinta decat
> > > gargara cu solutie de hipermanganat de potasiu, vorbarie goala.
> > > Avem o Constitutie, avem niste prevederi in ea, dar ne facem ca nu
> > > exista si unii politicieni bat campii fara gratie iar unii forumisti
> > > se iau dupa ei si le tin hangul.
> > > Nu va convine ce scrie in Constitutie dragilor ? Solicitati referendum
> > > pentru iesirea din Uniunea Europeana si basta. Nici mie nu-mi convin
> > > multe din aceasta Constitutie si chiar daca am votat contra ei sunt
> > > silit s-o respect si asta fac, ba chiar dau exemple din ea.
> > > Uniunea asta e buna deci daca ne baga niscai gologani la tescherea,
> > > acolo la luat nu mai suntem mandri, in schimb ridicam coada sus atunci
> > > cand vine vorba ca pe langa luatul banilor sa ascultam spusele unora
> > > sau sa respectam legislatia comuna europeana.
> > > Hai ca suntem originali.
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

alwis46
2007-02-19 11:37:44

Re: Mandria nationala romaneasca vs. prevederile constitutionale. Dan Bruma.

Dupa umila mea parere, problema Monica Macovei, in acest context, este una in subsidiar.
Nu persoana in sine era relevanta ci perceptia functiei si actiunile persoanei acolo in exterior, iar aceasta perceptie nu era generata doar de vorbele aruncate de Monica Macovei in conferinte de presa .
Stii la fel de bine ca si mine ca ambasadele tuturor tarilor, inclisiv ale noastre, sunt intesate cu fel de fel de consilieri pe probleme culturale, economice, miltare si alte domenii care de fapt desfasoara alte activitati.
Din aceste alte activitati, guvernele tarilor respective isi formeaza o viziune de ansamblu asupra evenimentelor si miscarilor politice din tarile respective si de persoanele responsabile de aceste evenimente si miscari.
Coruptia enedemica din Romania, prezenta si la cel mai inalt nivel, este un factor care intereseaza in foarte mare masura guvernele Uniunii Europene si daca ai impresia ca aia sunt neinformati atunci chiar suferim de o miopie periculoasa in primul rand pentru noi.
A ne ascunde bolile sub masca unei mandrii nationale era o metoda de care uza si Pingelaru atunci vand aducea mereu vorba de ingerinta altora in treburile noastre interne.
Aceasta meteahna vad ca persista si azi.


La 2007-02-19 11:16:58, DanBruma a scris:

> Draga alwis, tu te identifici cu ce se intampla acum in fruntea tarii?
> Eu nu! Culmea, dar Diaconescu are dreptate in ce ma priveste! Monica
> spune singura ca nu are conditii sa lucreze! Tu, alwis, ramai intr-o
> functie daca nu ai conditiile de lucru necesare? Eu nu raman. Intelegi
> de ce am o problema de identificare?

DanBruma
2007-02-19 11:52:14

Re: Mandria nationala romaneasca vs. prevederile constitutionale. alwis

Alwis, nu m-ai inteles, e vorba in ce spun, de o singura persoana, Monica Macovei, care spune ca nu are conditii de lucru, care spune, fii atent, ca nu este iubita! Care spune ca nu este pe ordinea de zi a guvernului ptr reformele pe care le face, care il acuza pe Tariceanu ca nu ii da voie sa-si exprime talentele de reformatoare! Percepi ce vreau sa spun? Nu ma refer la ambasade, la guverne, la miscari etc. Ma refer la ea ca persoana, ocupand o functie! Eu in conditiile astea nu as putea sa lucrez! Dupa cate imi dau seama nici ea nu poate lucra. As demisiona si mi se pare normal sa o faca si ea pentru ca este ineficienta!

La 2007-02-19 11:37:44, alwis46 a scris:

> Dupa umila mea parere, problema Monica Macovei, in acest context, este
> una in subsidiar.
> Nu persoana in sine era relevanta ci perceptia functiei si actiunile
> persoanei acolo in exterior, iar aceasta perceptie nu era generata
> doar de vorbele aruncate de Monica Macovei in conferinte de presa .
> Stii la fel de bine ca si mine ca ambasadele tuturor tarilor, inclisiv
> ale noastre, sunt intesate cu fel de fel de consilieri pe probleme
> culturale, economice, miltare si alte domenii care de fapt desfasoara
> alte activitati.
> Din aceste alte activitati, guvernele tarilor respective isi formeaza
> o viziune de ansamblu asupra evenimentelor si miscarilor politice din
> tarile respective si de persoanele responsabile de aceste evenimente
> si miscari.
> Coruptia enedemica din Romania, prezenta si la cel mai inalt nivel,
> este un factor care intereseaza in foarte mare masura guvernele
> Uniunii Europene si daca ai impresia ca aia sunt neinformati atunci
> chiar suferim de o miopie periculoasa in primul rand pentru noi.
> A ne ascunde bolile sub masca unei mandrii nationale era o metoda de
> care uza si Pingelaru atunci vand aducea mereu vorba de ingerinta
> altora in treburile noastre interne.
> Aceasta meteahna vad ca persista si azi.
>
>
> La 2007-02-19 11:16:58, DanBruma a scris:
>
> > Draga alwis, tu te identifici cu ce se intampla acum in fruntea tarii?
> > Eu nu! Culmea, dar Diaconescu are dreptate in ce ma priveste! Monica
> > spune singura ca nu are conditii sa lucreze! Tu, alwis, ramai intr-o
> > functie daca nu ai conditiile de lucru necesare? Eu nu raman. Intelegi
> > de ce am o problema de identificare?
>
>

alwis46
2007-02-19 12:02:18

Re: Mandria nationala romaneasca vs. prevederile constitutionale. alwis

Atunci s-o faca si gata !
Restul celor scrise le sustin in continuare.

La 2007-02-19 11:52:14, DanBruma a scris:

> Alwis, nu m-ai inteles, e vorba in ce spun, de o singura persoana,
> Monica Macovei, care spune ca nu are conditii de lucru, care spune,
> fii atent, ca nu este iubita! Care spune ca nu este pe ordinea de zi a
> guvernului ptr reformele pe care le face, care il acuza pe Tariceanu
> ca nu ii da voie sa-si exprime talentele de reformatoare! Percepi ce
> vreau sa spun? Nu ma refer la ambasade, la guverne, la miscari etc. Ma
> refer la ea ca persoana, ocupand o functie! Eu in conditiile astea nu
> as putea sa lucrez! Dupa cate imi dau seama nici ea nu poate lucra. As
> demisiona si mi se pare normal sa o faca si ea pentru ca este
> ineficienta!
>
> La 2007-02-19 11:37:44, alwis46 a scris:
>
> > Dupa umila mea parere, problema Monica Macovei, in acest context, este
> > una in subsidiar.
> > Nu persoana in sine era relevanta ci perceptia functiei si actiunile
> > persoanei acolo in exterior, iar aceasta perceptie nu era generata
> > doar de vorbele aruncate de Monica Macovei in conferinte de presa .
> > Stii la fel de bine ca si mine ca ambasadele tuturor tarilor, inclisiv
> > ale noastre, sunt intesate cu fel de fel de consilieri pe probleme
> > culturale, economice, miltare si alte domenii care de fapt desfasoara
> > alte activitati.
> > Din aceste alte activitati, guvernele tarilor respective isi formeaza
> > o viziune de ansamblu asupra evenimentelor si miscarilor politice din
> > tarile respective si de persoanele responsabile de aceste evenimente
> > si miscari.
> > Coruptia enedemica din Romania, prezenta si la cel mai inalt nivel,
> > este un factor care intereseaza in foarte mare masura guvernele
> > Uniunii Europene si daca ai impresia ca aia sunt neinformati atunci
> > chiar suferim de o miopie periculoasa in primul rand pentru noi.
> > A ne ascunde bolile sub masca unei mandrii nationale era o metoda de
> > care uza si Pingelaru atunci vand aducea mereu vorba de ingerinta
> > altora in treburile noastre interne.
> > Aceasta meteahna vad ca persista si azi.
> >
> >
> > La 2007-02-19 11:16:58, DanBruma a scris:
> >
> > > Draga alwis, tu te identifici cu ce se intampla acum in fruntea tarii?
> > > Eu nu! Culmea, dar Diaconescu are dreptate in ce ma priveste! Monica
> > > spune singura ca nu are conditii sa lucreze! Tu, alwis, ramai intr-o
> > > functie daca nu ai conditiile de lucru necesare? Eu nu raman. Intelegi
> > > de ce am o problema de identificare?
> >
> >
>
>

Bumerang
2007-02-19 12:06:41

Re: S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? - Ciocu' mic ?!!!!

Arogantu'
2007-02-19 12:16:59

Re: Despre interventiile externe

Silviu60
2007-02-19 12:21:49

E normal

Nemtilor li se pare normal sa ne dea sfaturi. Au cu ce....

Arogantu'
2007-02-19 12:26:30

Re: S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? - Ciocu' mic ?!!!!

Arogantu'
2007-02-19 12:35:04

Atitudine EUROPEANA !

neamtu tiganu
2007-02-19 12:39:47

Susana... Suzana

Marius Adrian Porojnicu
2007-02-19 12:49:59

Re: Sfaturile sint binevenite. Impertinenta - NU !

dbutnaru
2007-02-19 13:37:32

are tot dreptul sa spuna ce-a spus

Doamna Kastner are tot dreptul sa-si dea cu parerea relativ la motiune anti-Macovei.In primul rind Germania detine momentan presedintia UE si da cele mai multe fonduri la UE dintre toate tarile.
Deci are tot dreptul sa impuna ce sa se faca cu fondurile respective.
Dupa cum a spus si dinsa ,suntem liberi s-o dam jos pe Macovei dar e normal ca nu mai putem avea pretentii la nici un fel de fonduri daca exista pericolul ca aceste fonduri sa ajunga in buzunarele coruptilor romani,sa finanteze diverse retele de esenta mafiota,organizatii teroriste s.a.m.d.
Cit priveste ideea ca dinsa se amesteca in treburile interne ale Romaniei,va spun eu ca e mult mai preferabil sa se amestece dinsa decit ai nostri parlamentari.Avem un Parlament bun pentru o tara africana, nu pentru o tara europeana.Daca un oficial german ar candida pentru o pozitie in Romania,va spun eu ca ar fi votat cu amindoua miinile,vezi cazul Sibiu unde a ajuns primar un neamt propus de o comunitate care nici macar 1% din populatie nu reprezenta.

toni
2007-02-19 13:58:10

Abia acum ati observat ?


Din 1990 politicienii roman se plimba cu carnetelul prin occident unde iau "indicatii pretioase" , apoi vin in Romania si "pun in practica neabatut" ceea ce li s-a dictat . Apoi romanii sunt obligati sa respecte acele legi , ca doar e democratie si acele legi reprezinta vointa poporului.
Inainte de 1990 Inalta Poarta era la est , acum e la vest.

In evul mediu Inalta Poarta era la Istanbul. In epoca moderna sunt mai multe , cea mai inalta la Washington , apoi altele mai mic la Londra, Paris, Berlin , etc. ceea ce l-a facut pe Basescu sa-si exprime intr-o anumita imprejurare preferinele fata de licurici.

DORINEL
2007-02-19 14:35:49

Opinie nemteasca, face sens sau nu ?

Daca nu citesti in totalitate ce a spus doamna incriminata, ci faci comentarii la ce ai auzit de la altii, asa se pare !
Realitatea este ca dupa ani de comunism ( si inca citzi, ca parca nu se mai
termina cu C odata....) , multzi invatzati "sa nu se auda musca " nu stiu inca
cum sa reactioneze.
Intrarea in EU are doua parti: ce iei si ce dai. Cum zice si un alt comentator:
banii sunt buni...dar noi nu avem nici-o obligatzie ?Caci nimeni nu face pomeni cu sute de milioane de euro...
Ce i se cere Romaniei este SCHIMBAREA (asa zisei )" DEMOCRATIE " de tip
corupt in care unii au totul si altii se tiriie sa traiasca de la o luna la alta, sau chiar mai rau, de la o zi la alta !
"Baronii" sunt toti MARI ORTODOCSI (cel putin nominal), dar ii numeri pe degete pe cei tip Becali.Chiar daca el o face poate si in a-si crea popularitate, dar cel putin O FACE ! Ce face alti milionari in dolari, cred ei ca pleaca in rai
cu banii lor cu tot ?
Opinia mea este ca ,contrar opiniei/ultimatum PSD,Macovei trebuie sa stea.
Daca Romania a intrat in EU, cred ca ea a fost locomotiva.....

ionescu
2007-02-19 15:37:33

Re: S-a transformat Romania in pasalac nemtesc?

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Afara cu PD (4242 afisari)
 Straniul testament al Annei Nicole Smith (4134 afisari)
 Iorgovan: Macovei "e erbivora" (2738 afisari)
 S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? (2696 afisari)
 Japca Distrigaz (2585 afisari)
 Osemintele generalului Vaitoianu si maresalului Averescu, furate de Ceausescu (665 afisari)
 Daniel Corogeanu, condamnat la 14 ani de inchisoare: Dumnezeu sa va apere! (313 afisari)
 Adrian Cioroianu la Externe (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01150 sec.