Ziua Logo
  Nr. 3843 de miercuri, 31 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-01-31
lucid din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.136.178...)
2007-01-31 08:57
manastirea Vladimiresti

Deoarece prima postare mi-a fost cenzurata, revin doar cu informatzii strict verificabile.
1. Volumul de memorii al lui Petre Pandrea dedicat manastirii caruia i-a fost avocat aparator in anii 50 se numeste CALUGARUL ALB (editura Vremea) nu CRINUL ALB, care este denumirea unui celebru manifest al unui grup de tineri intelectuali la sfarsitul anilor 20. Oare l-o fi citit intr-adevar dl Ciachir?
2. Daca l-a citit, cum nu a observat extraordinarele aprecieri admirative fatza de parintele Iovan, maica Veronica si, mai ales, maica Mihaela, moarta ca martira a credintzei si neamului romanesc in puscaria din Targsor? Cum nu a citit despre incredibila scena cu patriarhul Marina dormind in odaia de oaspetzi a manastirii Vladimiresti CU PISTOALELE SUB PERNA ?
3. A citit dl Ciachir in volumul de memorii cenzurate in anii comunismului ale lui Gala Galaction (aparut recent ingrijit de Teodor Vargolici) uluitoarea informatzie ca patriarhul Marina MANCA DUMINICA INAINTE DE SAVARSIREA SFINTEI LITURGHII? Stie dl Ciachir ce semnificatzie are asa ceva?
Rog cenzorii sa aiba in vedere ca atunci cand e vorba de Credintza Adevarul e mai presus de orice altceva, si sa lase comentariul sa treaca.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2007-01-31 14:45
Re: manastirea Vladimiresti

La 2007-01-31 08:57:53, lucid a scris:

A citit dl Ciachir in volumul de memorii cenzurate in anii comunismului ale lui Gala Galaction (aparut recent ingrijit de Teodor Vargolici) uluitoarea informatzie ca patriarhul Marina MANCA DUMINICA INAINTE DE SAVARSIREA SFINTEI LITURGHII? Stie dl Ciachir ce semnificatzie are asa ceva?

___________


Sunt canoane care permit, in anumite conditzii, ca un credincios sa manince inainte de sfinta impartashanie. Sunt diferite conditzii care permit acest lucru. Spre exemplu, o femeie insarcinata, un bolnav de diabet, chiar shi cintaretzilor de biserica li se permite sa bea cafea. Deci, sunt cazuri cind un credincios care s-a spovedit inainte de impartashanie sa manince daca este cumva bolnav sau are vreun alt motiv bine intemeiat. Nu-i nimic rau in asta. Ceea ce nu spune acea carte este motivul pe care-l avea Patriarhul Marina ca sa manince inainte de Sf. Liturghie. Asha ca, ceea ce tu numeshti ,,uluitoare informatzie" nu este altceva decit un fisss !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PNL vrea suspendarea (4246 afisari)
 Presedintele Bancii Mondiale umbla cu sosete rupte (4047 afisari)
 Biserica tinta (3284 afisari)
 Devoratorul de eleve (3139 afisari)
 Aforismele apocrife ale lui Cornel Dinu (2125 afisari)
 Basescu: Voi face declaratii de politica interna la Bucuresti sau in aeronava spre Bucuresti, care e teritoriu national (518 afisari)
 Romani deshumati la Tighina (137 afisari)
 Autoritatile sustin ca au pastrat "discretia" asupra romanilor retinuti in Irak (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00768 sec.