Ziua Logo
  Nr. 3843 de miercuri, 31 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-01-31
Mark din Tara Licuricilor Mari (...@rcn.com, IP: 207.38.226...)
2007-01-31 03:32
Actualul Patriarh Teoctist: "Si noi cerem moartea lui Maniu!"

"Pai ce, era rau cand, tanar (suspect de tanar) exarh al Moldovei, strigati - intru rapire de sine - in catedrala din Iasi, sa i se rapeasca viata lui Iuliu Maniu: "Si noi cerem moartea lui Maniu!". Daca nu ma credeti, la cerere, va dau trei martori inca vii, chiar daca au trecut ani si decenii prin lagarele mortii la a caror zidire ati pus umarul viguros, din plin. Unul dintre acesti trei martori era indignat foarte, nu atat pentru moartea lui Maniu, pe care ati si obtinut-o, cu generozitatea specifica sovietica (s.n.), ci pentru ca nu intelegea pluralul "noi" din crestineasca-va cerere de rastignire: in numele caror "noi"" strigati? Iar Maniu, pentru care strigati din tot sufletul calugaresc (erati deja arhimandrit!): "Ia-l, ia-l, rastigneste-l!", era unul dintre cei care, in 1918, cand implineati varsta ingereasca de trei ani, va aducea in dar o Romanie Mare si - pana in 1946 - moderna, cum nu mai era alta in Europa de Rasarit. Datorita lui si celor impreuna cu dansul - mari Barbati politici romani - ati putut sa ajungeti episcop la Arad, in curtea ungurilor, de care ei ne-au eliberat cu nespuse sacrificii. Iar anii care au urmat dupa strigarea (anti)crestineasca din Iasi (1948) au fost anii Dvs. de ascensiune fulgeratoare "pe treptele slujirii", cand - vorba psalmistului - "aveau sa cada mii de-a dreapta ta si zeci de mii de-a stanga". Si au cazut: Irineu Mihalcescu, Nicodim Munteanu, Iustin Moisescu, Nicolae si Elena ...escu, Roman Ialomiteanul, ing. Catalin Nicolae Vidu, douazeci de biserici cu nume mare in Bucuresti, o sinagoga in str. Antim si multe vise ale romanilor frumosi - toate din "incredintarea Prea Fericirii Sale, Prea Fericitul Patriarh Teoctist...".
Daca ma veti termina si pe mine, veti fi Terminator Intai. Si, dupa cuvantul poetului Ioan Alexandru, "veti ramane singur ca o cucuvea" in Dealul pustiu, ortodox national".

Rabinul Alexandru Safran a avut o atitudine infinit mai demna

"Atitudinea execrabila a Arapasului roman (actualul Patriarh Teoctist Arapasu - n.n.), in cazul marelui barbat politic Iuliu Maniu, izbeste sufletul nostru cel dosadit si intristat si mai avan atunci cand, in aceeasi situatie fiind, sef Rabinul Alexandru Safran, ajuns si el mare ierarh in cinul mozaic, aproape in acelasi timp cu specialistul nostru in vanzarea fratelui, cand se fac presiuni asupra lui, in 1947, sa semneze un document, "prin care eu, sef Rabinul, ceream pedeapsa cu moartea pentru Maniu - 'fascist si tradator'", minunatul om si preot evreu a raspuns: "Domnule maior, cum puteti crede ca as putea face un asemenea lucru? Ca sef Rabin, eu stiu bine ca, in Romania, Maniu este considerat un mare patriot si as indigna un popor intreg prin gestul meu"... Maiorul Levi a inceput atunci sa urle: "Inteleg acum de ce refuzati. Ati colaborat cu Maniu si cu toti ceilalti fascisti in timpul razboiului. Iar acum nu vreti sa faceti nimic impotriva lor!".
Intelegand ca nu va reusi sa ma clinteasca (marturiseste sef Rabinul Alexandru Safran, in memoriile sale, n.n.), maiorul a incercat o alta tactica: "Domnule sef Rabin, a spus el cu o voce indulcita, daca semnati, va promit ca veti deveni sef Rabinul tuturor evreilor din Europa Rasariteana". (Tentatia seamana leit cu oferta facuta de Securitate episcopului - pe atunci - Iuliu Hossu, de a deveni Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, daca isi va parasi cultul Greco-Catolic, n.n.). "I-am raspuns ca ii multumesc pentru fagaduiala sa, dar ca aceasta nu ma intereseaza..."
Se stie ca Alexandru Safran va fi expulzat din Romania in 1947, punand umarul la aceasta frateasca trebusoara cel care-i pandea locul, Moses Rosen, el fiind - ca si Teoctist - pretabil la orice! Iuliu Maniu este arestat, judecat si condamnat pe viata intr-un lagar de munca. El va muri in inchisoare (Sighet, n.n.) in 1953, in acelasi an in care murea, in Portugalia, aventurierul Rege Carol II, "daramatorul de tara" (G.T. Kirileanu), pe care Iuliu Maniu il readusese pe tron in cea mai nefasta clipa a Romanilor, terminatorul frumosului Regat din sud-estul Europei, in favoarea unei metrese, pescuita din lumea interlopa a vremii. Ceea ce face diferenta abisala intre Rabin si arhimandritul Arapasu e faptul ca lui Teoctist nu-i ceruse nimeni sa-l denigreze pe Maniu; el se oferise (ca intotdeauna) voluntar! Si atunci, cum sa nu fii filosemit? Oare Hristos nu i-a iubit pe ai Sai?... Si inca "pana la capat i-a iubit".

Articol aparut online pe site-ul Romania Libera www.romanialibera.ro (Sambata 10 Septembrie 2005)

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.50.7...)
2007-01-31 05:53
Re: Actualul Patriarh Teoctist: "Si noi cerem moartea lui Maniu!"


Nu stiu cine mai poate sa creada calomniile din "Romania libera" , care a devenit un fel de "Romania mare" . Dar exista in articol si cateva chestii care sunt destul de ciudate :

1) Regimul comunist nu-si expulza dusmanii ci ii trimitea la Canal. Multi dusmani politici si religiosi ai comunistilor ar fi vrut sa fie expulzati. Expulzarea adversarilor comunistilor s-a petrecut foarte rar , numai la presiunile occidentului , si din cate stiu numai in vremea lui Ceausescu, nicidecum in 1947.

2) Daca i s-a cerut lui Safran o semnatura atunci s-a cerut si de la ierarhii BOR o semnatura . Exista acea semnatura prin arhive ? Daca nu mai cautati-o si atunci mai vorbim.


Deoarece sub pastorirea PF Teoctist , BOR a renascut , exista o lupta acerba de imagine impotriva PF Teoctist si a BOR. Rolurile sunt distribuite. Unii cer scoaterea icoanelor din scoli , se impotrivesc Catedralei MN, altii il calomniaza pe PF Teoctist.
PF Teoctist a fost calomniat in multe feluri : s-a spus ca a fost homosexual ( ce calmonii murdare ) , ca fost legionar si a incendiat o sinagoga ( saracii ... , cei care au lansat calomniile , nici macar nu le-au potrivit , nu s-au dat seama ca e o incompatibilitate intre a fi legionar si a fi homosexual ), ca a fost agent de influenta ( cel care a lansat aceasta calmnie , Stejarel Olaru , nu s-a obosit nici dupa aproape un an sa aduca dovezi pentru afirmatiile sale) .
Acum ultima poveste , cica ar fi cerut moartea lui Maniu. Dovezi? Cica ar fi niste martori. Ca in "Romania mare" , unde semneaza "un grup de cetateni indignati"

Singura concluzie este ca PF Teoctist deranjeaza foarte tare din moment ce este o campanie atat de apriga impotriva sa, campanie dusa cu cele mai murdare metode.





La 2007-01-31 03:32:47, Mark a scris:

> "Pai ce, era rau cand, tanar (suspect de tanar) exarh al Moldovei,
> strigati - intru rapire de sine - in catedrala din Iasi, sa i se
> rapeasca viata lui Iuliu Maniu: "Si noi cerem moartea lui Maniu!".
> Daca nu ma credeti, la cerere, va dau trei martori inca vii, chiar
> daca au trecut ani si decenii prin lagarele mortii la a caror zidire
> ati pus umarul viguros, din plin. Unul dintre acesti trei martori era
> indignat foarte, nu atat pentru moartea lui Maniu, pe care ati si
> obtinut-o, cu generozitatea specifica sovietica (s.n.), ci pentru ca
> nu intelegea pluralul "noi" din crestineasca-va cerere de rastignire:
> in numele caror "noi"" strigati? Iar Maniu, pentru care strigati din
> tot sufletul calugaresc (erati deja arhimandrit!): "Ia-l, ia-l,
> rastigneste-l!", era unul dintre cei care, in 1918, cand implineati
> varsta ingereasca de trei ani, va aducea in dar o Romanie Mare si -
> pana in 1946 - moderna, cum nu mai era alta in Europa de Rasarit.
> Datorita lui si celor impreuna cu dansul - mari Barbati politici
> romani - ati putut sa ajungeti episcop la Arad, in curtea ungurilor,
> de care ei ne-au eliberat cu nespuse sacrificii. Iar anii care au
> urmat dupa strigarea (anti)crestineasca din Iasi (1948) au fost anii
> Dvs. de ascensiune fulgeratoare "pe treptele slujirii", cand - vorba
> psalmistului - "aveau sa cada mii de-a dreapta ta si zeci de mii de-a
> stanga". Si au cazut: Irineu Mihalcescu, Nicodim Munteanu, Iustin
> Moisescu, Nicolae si Elena ...escu, Roman Ialomiteanul, ing. Catalin
> Nicolae Vidu, douazeci de biserici cu nume mare in Bucuresti, o
> sinagoga in str. Antim si multe vise ale romanilor frumosi - toate din
> "incredintarea Prea Fericirii Sale, Prea Fericitul Patriarh
> Teoctist...".
> Daca ma veti termina si pe mine, veti fi Terminator Intai. Si, dupa
> cuvantul poetului Ioan Alexandru, "veti ramane singur ca o cucuvea" in
> Dealul pustiu, ortodox national".
>
> Rabinul Alexandru Safran a avut o atitudine infinit mai demna
>
> "Atitudinea execrabila a Arapasului roman (actualul Patriarh Teoctist
> Arapasu - n.n.), in cazul marelui barbat politic Iuliu Maniu, izbeste
> sufletul nostru cel dosadit si intristat si mai avan atunci cand, in
> aceeasi situatie fiind, sef Rabinul Alexandru Safran, ajuns si el mare
> ierarh in cinul mozaic, aproape in acelasi timp cu specialistul nostru
> in vanzarea fratelui, cand se fac presiuni asupra lui, in 1947, sa
> semneze un document, "prin care eu, sef Rabinul, ceream pedeapsa cu
> moartea pentru Maniu - 'fascist si tradator'", minunatul om si preot
> evreu a raspuns: "Domnule maior, cum puteti crede ca as putea face un
> asemenea lucru? Ca sef Rabin, eu stiu bine ca, in Romania, Maniu este
> considerat un mare patriot si as indigna un popor intreg prin gestul
> meu"... Maiorul Levi a inceput atunci sa urle: "Inteleg acum de ce
> refuzati. Ati colaborat cu Maniu si cu toti ceilalti fascisti in
> timpul razboiului. Iar acum nu vreti sa faceti nimic impotriva lor!".
> Intelegand ca nu va reusi sa ma clinteasca (marturiseste sef Rabinul
> Alexandru Safran, in memoriile sale, n.n.), maiorul a incercat o alta
> tactica: "Domnule sef Rabin, a spus el cu o voce indulcita, daca
> semnati, va promit ca veti deveni sef Rabinul tuturor evreilor din
> Europa Rasariteana". (Tentatia seamana leit cu oferta facuta de
> Securitate episcopului - pe atunci - Iuliu Hossu, de a deveni Patriarh
> al Bisericii Ortodoxe Romane, daca isi va parasi cultul Greco-Catolic,
> n.n.). "I-am raspuns ca ii multumesc pentru fagaduiala sa, dar ca
> aceasta nu ma intereseaza..."
> Se stie ca Alexandru Safran va fi expulzat din Romania in 1947, punand
> umarul la aceasta frateasca trebusoara cel care-i pandea locul, Moses
> Rosen, el fiind - ca si Teoctist - pretabil la orice! Iuliu Maniu este
> arestat, judecat si condamnat pe viata intr-un lagar de munca. El va
> muri in inchisoare (Sighet, n.n.) in 1953, in acelasi an in care
> murea, in Portugalia, aventurierul Rege Carol II, "daramatorul de
> tara" (G.T. Kirileanu), pe care Iuliu Maniu il readusese pe tron in
> cea mai nefasta clipa a Romanilor, terminatorul frumosului Regat din
> sud-estul Europei, in favoarea unei metrese, pescuita din lumea
> interlopa a vremii. Ceea ce face diferenta abisala intre Rabin si
> arhimandritul Arapasu e faptul ca lui Teoctist nu-i ceruse nimeni sa-l
> denigreze pe Maniu; el se oferise (ca intotdeauna) voluntar! Si
> atunci, cum sa nu fii filosemit? Oare Hristos nu i-a iubit pe ai
> Sai?... Si inca "pana la capat i-a iubit".
>
> Articol aparut online pe site-ul Romania Libera www.romanialibera.ro
> (Sambata 10 Septembrie 2005)
>
>

alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.169...)
2007-01-31 10:05
Re: Actualul Patriarh Teoctist: "Si noi cerem moartea lui Maniu!" Toni.....

Nu stiu ce ai vrut sa ne arati cu acel punct 1 in care scrii ca multi dusmani ai comunistilor prefereau sa fie expulzati decat sa fie trimisi la canal.
Pentru mine are un singur inteles : se stia foarte bine ca trimiterea la canal insemna moartea pentru cei mai multi detinuti de acolo. In fata iminentei morti, prin infometare, schingiuri si munca subumana in conditii inumane orice minte sanatoasa prefera o viata in conditiile grele pe care le presupunea traiul in alta tara decat moartea in cea natala. Si atunci sa nu ceri sa fii expulzat ?
Si sa nu uitam, ca tot vorbesti de Teoctist, ca miscarea contra lui a inceput chiar in primele zile ale anului 1990 asa ca ideea ta, ca Patriarhul a devenit tinta abia acum, este lipsita de suport. El este contestat de mai bine de 17 ani nu de cateva zile.
In rest, fiecare are pacatele lui, dar daca IntaiStatatorul Bisericii noastre are pacate, este bine ca el sa se retraga in penitenta. Biserica Ortodoxa Romana nu sta in Teoctist, ea sta in credinta noastra, pentru ca aceasta credinta a tinut vie insasi Biserica.

La 2007-01-31 05:53:48, toni a scris:

>
> Nu stiu cine mai poate sa creada calomniile din "Romania libera" ,
> care a devenit un fel de "Romania mare" . Dar exista in articol si
> cateva chestii care sunt destul de ciudate :
>
> 1) Regimul comunist nu-si expulza dusmanii ci ii trimitea la Canal.
> Multi dusmani politici si religiosi ai comunistilor ar fi vrut sa fie
> expulzati. Expulzarea adversarilor comunistilor s-a petrecut foarte
> rar , numai la presiunile occidentului , si din cate stiu numai in
> vremea lui Ceausescu, nicidecum in 1947.
>
> 2) Daca i s-a cerut lui Safran o semnatura atunci s-a cerut si de la
> ierarhii BOR o semnatura . Exista acea semnatura prin arhive ? Daca nu
> mai cautati-o si atunci mai vorbim.
>
>
> Deoarece sub pastorirea PF Teoctist , BOR a renascut , exista o lupta
> acerba de imagine impotriva PF Teoctist si a BOR. Rolurile sunt
> distribuite. Unii cer scoaterea icoanelor din scoli , se impotrivesc
> Catedralei MN, altii il calomniaza pe PF Teoctist.
> PF Teoctist a fost calomniat in multe feluri : s-a spus ca a fost
> homosexual ( ce calmonii murdare ) , ca fost legionar si a incendiat o
> sinagoga ( saracii ... , cei care au lansat calomniile , nici macar nu
> le-au potrivit , nu s-au dat seama ca e o incompatibilitate intre a fi
> legionar si a fi homosexual ), ca a fost agent de influenta ( cel care
> a lansat aceasta calmnie , Stejarel Olaru , nu s-a obosit nici dupa
> aproape un an sa aduca dovezi pentru afirmatiile sale) .
> Acum ultima poveste , cica ar fi cerut moartea lui Maniu. Dovezi?
> Cica ar fi niste martori. Ca in "Romania mare" , unde semneaza "un
> grup de cetateni indignati"
>
> Singura concluzie este ca PF Teoctist deranjeaza foarte tare din
> moment ce este o campanie atat de apriga impotriva sa, campanie dusa
> cu cele mai murdare metode.
>
>
>
>
>
> La 2007-01-31 03:32:47, Mark a scris:
>
> > "Pai ce, era rau cand, tanar (suspect de tanar) exarh al Moldovei,
> > strigati - intru rapire de sine - in catedrala din Iasi, sa i se
> > rapeasca viata lui Iuliu Maniu: "Si noi cerem moartea lui Maniu!".
> > Daca nu ma credeti, la cerere, va dau trei martori inca vii, chiar
> > daca au trecut ani si decenii prin lagarele mortii la a caror zidire
> > ati pus umarul viguros, din plin. Unul dintre acesti trei martori era
> > indignat foarte, nu atat pentru moartea lui Maniu, pe care ati si
> > obtinut-o, cu generozitatea specifica sovietica (s.n.), ci pentru ca
> > nu intelegea pluralul "noi" din crestineasca-va cerere de rastignire:
> > in numele caror "noi"" strigati? Iar Maniu, pentru care strigati din
> > tot sufletul calugaresc (erati deja arhimandrit!): "Ia-l, ia-l,
> > rastigneste-l!", era unul dintre cei care, in 1918, cand implineati
> > varsta ingereasca de trei ani, va aducea in dar o Romanie Mare si -
> > pana in 1946 - moderna, cum nu mai era alta in Europa de Rasarit.
> > Datorita lui si celor impreuna cu dansul - mari Barbati politici
> > romani - ati putut sa ajungeti episcop la Arad, in curtea ungurilor,
> > de care ei ne-au eliberat cu nespuse sacrificii. Iar anii care au
> > urmat dupa strigarea (anti)crestineasca din Iasi (1948) au fost anii
> > Dvs. de ascensiune fulgeratoare "pe treptele slujirii", cand - vorba
> > psalmistului - "aveau sa cada mii de-a dreapta ta si zeci de mii de-a
> > stanga". Si au cazut: Irineu Mihalcescu, Nicodim Munteanu, Iustin
> > Moisescu, Nicolae si Elena ...escu, Roman Ialomiteanul, ing. Catalin
> > Nicolae Vidu, douazeci de biserici cu nume mare in Bucuresti, o
> > sinagoga in str. Antim si multe vise ale romanilor frumosi - toate din
> > "incredintarea Prea Fericirii Sale, Prea Fericitul Patriarh
> > Teoctist...".
> > Daca ma veti termina si pe mine, veti fi Terminator Intai. Si, dupa
> > cuvantul poetului Ioan Alexandru, "veti ramane singur ca o cucuvea" in
> > Dealul pustiu, ortodox national".
> >
> > Rabinul Alexandru Safran a avut o atitudine infinit mai demna
> >
> > "Atitudinea execrabila a Arapasului roman (actualul Patriarh Teoctist
> > Arapasu - n.n.), in cazul marelui barbat politic Iuliu Maniu, izbeste
> > sufletul nostru cel dosadit si intristat si mai avan atunci cand, in
> > aceeasi situatie fiind, sef Rabinul Alexandru Safran, ajuns si el mare
> > ierarh in cinul mozaic, aproape in acelasi timp cu specialistul nostru
> > in vanzarea fratelui, cand se fac presiuni asupra lui, in 1947, sa
> > semneze un document, "prin care eu, sef Rabinul, ceream pedeapsa cu
> > moartea pentru Maniu - 'fascist si tradator'", minunatul om si preot
> > evreu a raspuns: "Domnule maior, cum puteti crede ca as putea face un
> > asemenea lucru? Ca sef Rabin, eu stiu bine ca, in Romania, Maniu este
> > considerat un mare patriot si as indigna un popor intreg prin gestul
> > meu"... Maiorul Levi a inceput atunci sa urle: "Inteleg acum de ce
> > refuzati. Ati colaborat cu Maniu si cu toti ceilalti fascisti in
> > timpul razboiului. Iar acum nu vreti sa faceti nimic impotriva lor!".
> > Intelegand ca nu va reusi sa ma clinteasca (marturiseste sef Rabinul
> > Alexandru Safran, in memoriile sale, n.n.), maiorul a incercat o alta
> > tactica: "Domnule sef Rabin, a spus el cu o voce indulcita, daca
> > semnati, va promit ca veti deveni sef Rabinul tuturor evreilor din
> > Europa Rasariteana". (Tentatia seamana leit cu oferta facuta de
> > Securitate episcopului - pe atunci - Iuliu Hossu, de a deveni Patriarh
> > al Bisericii Ortodoxe Romane, daca isi va parasi cultul Greco-Catolic,
> > n.n.). "I-am raspuns ca ii multumesc pentru fagaduiala sa, dar ca
> > aceasta nu ma intereseaza..."
> > Se stie ca Alexandru Safran va fi expulzat din Romania in 1947, punand
> > umarul la aceasta frateasca trebusoara cel care-i pandea locul, Moses
> > Rosen, el fiind - ca si Teoctist - pretabil la orice! Iuliu Maniu este
> > arestat, judecat si condamnat pe viata intr-un lagar de munca. El va
> > muri in inchisoare (Sighet, n.n.) in 1953, in acelasi an in care
> > murea, in Portugalia, aventurierul Rege Carol II, "daramatorul de
> > tara" (G.T. Kirileanu), pe care Iuliu Maniu il readusese pe tron in
> > cea mai nefasta clipa a Romanilor, terminatorul frumosului Regat din
> > sud-estul Europei, in favoarea unei metrese, pescuita din lumea
> > interlopa a vremii. Ceea ce face diferenta abisala intre Rabin si
> > arhimandritul Arapasu e faptul ca lui Teoctist nu-i ceruse nimeni sa-l
> > denigreze pe Maniu; el se oferise (ca intotdeauna) voluntar! Si
> > atunci, cum sa nu fii filosemit? Oare Hristos nu i-a iubit pe ai
> > Sai?... Si inca "pana la capat i-a iubit".
> >
> > Articol aparut online pe site-ul Romania Libera www.romanialibera.ro
> > (Sambata 10 Septembrie 2005)
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2007-01-31 11:17
Re: Actualul Patriarh Teoctist: "Si noi cerem moartea lui Maniu!" Toni.....

Nu sunt chiar asa de sigur cu "si noi cerem moartea lui Maniu".... pare cam ciudat. Prelatii ortodocsi romani de la un oaresicare rang in sus prefera in ppublic exprimari mai crestinesti (nu garantez insa ptr visele lor).
Apoi e o oaresce exagerare in ce scrii <ca multi dusmani ai comunistilor prefereau sa fie expulzati decat sa fie trimisi la canal.> . In anii canalului nu aveai ocazia de a alege. Te trimiteau si basta, principiul fiind vinovat nevinovat canalul trebui terminat!!! Oricum daca lasau sa aleaga ..... iti dai seama cati o intindeau pronto?!

Si chiar I BOR este si biserica ta?
Nu de alta dar daca iei la puricat lista celor care l-au contsetat in 1990 gasesti o multime de papistasi, neoprotestanti, mozaici si atei declarati. Ca cica nu-i reprezinta. Sa-ti zic un mic secret: nici pe mine nu ma reprezinta papa! Nici Alexei al Moscovei! Nici Sef Rabinul. Nici marele Muftiu. Nici un prelat protestant. Dar nu le cer socoteala, fiindca nu ma reprezinta fiindca apartin (prin traditie si botez) BOR. Asa ca ma reprezinta Patriarhul BOR (si nu Alelexei, desi aici cad cam in filetism) , patriarhul Constainopolului (in calitatea sa de instaistatator al ortodoxiei) si atat. Si consider ca ar fi o magarie din partea mea sa cer mazilirea unui sef de cult de care nu apartin pe motiv ca nu ma reprezinta! Asa cum e magarie din partea neortodocsilor sa zica ca Teoctist nu-i reprezinta si sa-i ceara mazilirea.



La 2007-01-31 10:05:26, alwis46 a scris:

> Nu stiu ce ai vrut sa ne arati cu acel punct 1 in care scrii ca multi
> dusmani ai comunistilor prefereau sa fie expulzati decat sa fie
> trimisi la canal.
> Pentru mine are un singur inteles : se stia foarte bine ca trimiterea
> la canal insemna moartea pentru cei mai multi detinuti de acolo. In
> fata iminentei morti, prin infometare, schingiuri si munca subumana in
> conditii inumane orice minte sanatoasa prefera o viata in conditiile
> grele pe care le presupunea traiul in alta tara decat moartea in cea
> natala. Si atunci sa nu ceri sa fii expulzat ?
> Si sa nu uitam, ca tot vorbesti de Teoctist, ca miscarea contra lui a
> inceput chiar in primele zile ale anului 1990 asa ca ideea ta, ca
> Patriarhul a devenit tinta abia acum, este lipsita de suport. El este
> contestat de mai bine de 17 ani nu de cateva zile.
> In rest, fiecare are pacatele lui, dar daca IntaiStatatorul Bisericii
> noastre are pacate, este bine ca el sa se retraga in penitenta.
> Biserica Ortodoxa Romana nu sta in Teoctist, ea sta in credinta
> noastra, pentru ca aceasta credinta a tinut vie insasi Biserica.
>
> La 2007-01-31 05:53:48, toni a scris:
>
> >
> > Nu stiu cine mai poate sa creada calomniile din "Romania libera" ,
> > care a devenit un fel de "Romania mare" . Dar exista in articol si
> > cateva chestii care sunt destul de ciudate :
> >
> > 1) Regimul comunist nu-si expulza dusmanii ci ii trimitea la Canal.
> > Multi dusmani politici si religiosi ai comunistilor ar fi vrut sa fie
> > expulzati. Expulzarea adversarilor comunistilor s-a petrecut foarte
> > rar , numai la presiunile occidentului , si din cate stiu numai in
> > vremea lui Ceausescu, nicidecum in 1947.
> >
> > 2) Daca i s-a cerut lui Safran o semnatura atunci s-a cerut si de la
> > ierarhii BOR o semnatura . Exista acea semnatura prin arhive ? Daca nu
> > mai cautati-o si atunci mai vorbim.
> >
> >
> > Deoarece sub pastorirea PF Teoctist , BOR a renascut , exista o lupta
> > acerba de imagine impotriva PF Teoctist si a BOR. Rolurile sunt
> > distribuite. Unii cer scoaterea icoanelor din scoli , se impotrivesc
> > Catedralei MN, altii il calomniaza pe PF Teoctist.
> > PF Teoctist a fost calomniat in multe feluri : s-a spus ca a fost
> > homosexual ( ce calmonii murdare ) , ca fost legionar si a incendiat o
> > sinagoga ( saracii ... , cei care au lansat calomniile , nici macar nu
> > le-au potrivit , nu s-au dat seama ca e o incompatibilitate intre a fi
> > legionar si a fi homosexual ), ca a fost agent de influenta ( cel care
> > a lansat aceasta calmnie , Stejarel Olaru , nu s-a obosit nici dupa
> > aproape un an sa aduca dovezi pentru afirmatiile sale) .
> > Acum ultima poveste , cica ar fi cerut moartea lui Maniu. Dovezi?
> > Cica ar fi niste martori. Ca in "Romania mare" , unde semneaza "un
> > grup de cetateni indignati"
> >
> > Singura concluzie este ca PF Teoctist deranjeaza foarte tare din
> > moment ce este o campanie atat de apriga impotriva sa, campanie dusa
> > cu cele mai murdare metode.
> >
> >
> >
> >

ANASTASIA. din IASI (...@email.ro, IP: 86.35.181...)
2007-01-31 12:01
Nu trebuie sa avem incredere in cler

Toni, nu-i mai lua apararea Patriarhului Teoctist.
A fost si este un Patriarh slab.
S-a complacut mereu in situatii de compromis, niciodata nu a avut un cuvant greu de spus, in nici o situatie. Apararea scaunului a fost principala lui grija.Nici predicile lui n-au transmis nimic , niciodata.
Nu as vrea sa incep sa-l judec dar este bine sa fim realisti si sa vedem clericii asa cum sunt.
(A se vedea viata Patriarhului Iustin Moisescu, un model de traire si demnitate ortodoxa si in relatia cu regimul comunist.)

Si o tema de meditatie: stii ce a spus, printre altele, Prea Fericirea sa Teoctist la sfarsitul porcariei care se cheama saptamana de rugaciune comuna?
Citez din memorie:" religia crestina nu exclude celelalte religii"!
Asta a inteles Prafericitul dupa 80 de ani de monahism! Fereasca Dumnezeu!
Cred ca Brancovenii se rasuscesc in mormant.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PNL vrea suspendarea (4246 afisari)
 Presedintele Bancii Mondiale umbla cu sosete rupte (4047 afisari)
 Biserica tinta (3284 afisari)
 Devoratorul de eleve (3139 afisari)
 Aforismele apocrife ale lui Cornel Dinu (2125 afisari)
 Basescu: Voi face declaratii de politica interna la Bucuresti sau in aeronava spre Bucuresti, care e teritoriu national (518 afisari)
 Romani deshumati la Tighina (137 afisari)
 Autoritatile sustin ca au pastrat "discretia" asupra romanilor retinuti in Irak (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02157 sec.