Ziua Logo
  Nr. 3840 de sambata, 27 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-01-27
FB din Romania (...@yahoo.com, IP: 80.96.72...)
2007-01-28 21:35
Se zvoneste

Ca anul acesta este ultimul an scolar pentru un foarte mare numar de scoli din
mediul rural.Ca nu ar fi rentabil ( de cand educatia celor mai defavorizati este un act economic)ca orele predate simultan (matematica si limba romana se predau separat fiind materii principale de examen)nu ar da rezultate,etc.
Si ce s-a gandit onor d,mn ministru? Sa cumpere microbuze. Ca in ele nu incap nici pe departe elevii oricarei scoli cat de mici nu are importanta.
Apoi,s-a mai spus ca vor creste salariile. Profesorilor. Celor care raman. In detrimentul celor ce-si vor pierde serviciile. Poate dupa zeci de ani de dascalie.
Copiii nu vor mai trece ulita la scoala unde au invatat parintii si bunicii. Se vor urca in microbuze ,claie peste gramada ( inca un prilej de a mai pierde vremea) si vor pleca la plimbare. In nesiguranta parintilor.
Acum vreo 30 de ani de zile am citit un reportaj despre o scoala izolata din muntii Alpi francezi. Scoala avea un singur elev. Invatatorul era adus zilnic cu elicopterul . Pe cheltuiala statului. Francez binenteles.
Si iata cum acum in plina guvernare liberala si nu numai ,intrati in Europa,la noi la romani se pune problema rentabilitatii. In invatamant.

P.S. Se pare ca ideea a fost nu a unui liberal,ci a lui Emil. Boc,nu Constantinescu. Constantinescu nu ar fi avut niciodata astfel de idei.El,micutul Boc,plecat din Calatele ,jud.Cluj o localitate in Muntii Apuseni are ambitii mari. S-a ajuns. Da lectii. Cel plecat de la o scoala cu simultane a ajuns unde nici nu spera. Si probabil a uitat de unde a plecat. Este clujean acum.Si nu oricare. Plus ,lider. Parlamentar.
Si cand te gandesti ca toti cei cu studii sociale au avut nevoie de recomandare la intarea in facultate. Si sa fie membri de partid. De ala bun,comunist.



     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Caii troieni ai SUA in Europa ataca la Rusia (3798 afisari)
 Cazul Steinhardt (3281 afisari)
 Adevaratul Antonescu, cel din stenograme (3273 afisari)
 A fost prins! (3124 afisari)
 Mai animalule, unde e tata? (2883 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00684 sec.