Ziua Logo
  Nr. 3828 de sambata, 13 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-01-13
Machiavelli din Italia (...@aol.com, IP: 75.28.110...)
2007-01-13 04:24
Despre Subalterni

Despre Subalterni [Principe XXII]


Selectia de catre un conducator a subalternilor sai nu este un lucru lipsit de importanta; a-i deosebi pe cei buni de ceilalti este calitatea unui bun conducator.

Prima impresie pe care si-o face lumea despre un conducator este prin a-i observa pe subalternii alesi de el; si cand acestia sunt capabili si loiali lui, el este considerat intelept pentru ca stie cum sa-i recunoasca pe cei capabili si cum sa-i mentina pe acestia loiali lui. Dimpotriva, cand lume vede ca subalternii sunt altfel, atunci ea va avea o parere proasta despre el pentru ca prima greseala pe care a comis-o este in ai allege pe acestia.

Oameni se impart in trei clase: unii care inteleg lucrurile fara sa fie ajutati, altii care inteleg lucrurile cand ii ajuta altcineva sa le inteleaga, iar ultimii nu inteleg lucrurile in nici un fel. Cei ce fac parte din prima clasa sunt excelenti, cei din a doua sunt buni, iar cei din a treia nu sunt buni de nimic. Un conducator nu trebuie neaparat sa fie din prima clasa, dar daca este din a doua atunci el trebuie sa posede inteligenta de a discerne lucrurile bune de cele rele din cele spuse si facute de subalterni, chiar daca el nu are intotdeauna initiativa; si in primul caz sa-i felicite iar in al doilea sa-i corecteaze pentru ca in felu acesta subalternii se vor simti supravegheati si nu vor indraznii sa-l insele.

Pentru ca un conducator sa-si cunoasca un subaltern exista o procedura care nu da niciodat gres; cand vezi un subaltern care se gandeste mai mult la interesele lui decat la ale tale si cauta cu tot dinadinsul sa profite in oricefel, acel om nu va fi niciodata un bun subaltern; pentru ca acelui subaltern incredintindui lucrurile tale el nu trebuie nicidecum sa se gandeasca la el ci numai la tine si sa nu faca nimic altceva decat cea ce e bine pentru tine.

Pentru ca un conducator sa castige fidelitatea unui subaltern trebuie sa-i dea acestuia sa faca lucruri importante si daca acesta reuseste sa le indeplineasca cu succes atunci sa-l laude la toata lumea; conferindui in felul acesta onoare care i se cuvine pentru munca lui el va fi multumit ca lumea il stimeaza si ca este apreciat de conducator si astfel ii va ramane fidel.

Un conducator care va fi studiat istoria lumii va fi decoperit ca atunci cand relatiile dintre un conducator si subalternii lui sunt asa cum am aratat, atunci lucrurile vor merge bine, dar cand sunt altfel, rezultatul va fi dezastruous atat pentru unul cat si pentru celalalt.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fascinantul Nae Ionescu (4660 afisari)
 Biletelul bomba. E sau nu e? (3665 afisari)
 Spil cu biletul roz (3401 afisari)
 Drepturi pentru handicapati 2007 (3208 afisari)
 Minciuna lui Macovei (2563 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00799 sec.