Ziua Logo
  Nr. 3824 de marti, 9 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-01-09

Comentarii: 57, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2007-01-08 23:12:14

Este greu in Romania sa fii taran-agricol

daniel
2007-01-08 23:45:51

Votul

S-a mai discutat si probabil o sa se mai discute posibilitatea ca romanii din strainatate sa poata vota on-line. Cred insa ca nu s-a facut nimic in aceasta directie. Intr-o tara cum este Canada, e foarte greu sa ajungi la un consulat al Romaniei si sa-ti depui votul asa cum ar fi normal. Avem aici o impresionanta comunitate italiana. Ei bine, canadienii de origine italiana sunt invitati prin anunturi in presa cum trebue sa faca pentru a fi inregistrati pe listele electorale si ce trebue sa faca pentru a vota. Experienta italienilor ar putea fi folosita si pentru noi, romanii din Canada.

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-08 23:47:13

Majoritate celor plecati la munca in Occident s-au trezit si nu mai voteaza cu PSD, se mai lasa unii

pacaliti de falsul partid de dreapta PD care e fiu iubit al PCR!

costelp
2007-01-08 23:56:10

Un studiu

Despre cum gandesc romanii plecati in strainatate a fost publicat chiar luna trecuta de Fundatia Soros. Poate fi gasit usor pe pagina de Internet a organizatiei in cauza.

alwis46
2007-01-09 00:02:21

Re: Votul

Dom'le,

Nu stiu cum o fi cu romanii din Canada, dar un lucru stiu sigur, unde sunt doi romani sunt trei comploturi. Doua sunt ale cate unuia indreptat impotriva celuilat, iar al treilea este al celor doi impotriva oricui, nu importa, rau sa faca....
Am chiar si date concrete ale unor astfel de manifestari dar mi-e atat de greata sa pomenesc de ele incat prefer sa ma abtin in a le da publicitatii.
S-auzim numai de bine !

La 2007-01-08 23:45:51, daniel a scris:

> S-a mai discutat si probabil o sa se mai discute posibilitatea ca
> romanii din strainatate sa poata vota on-line. Cred insa ca nu s-a
> facut nimic in aceasta directie. Intr-o tara cum este Canada, e
> foarte greu sa ajungi la un consulat al Romaniei si sa-ti depui votul
> asa cum ar fi normal. Avem aici o impresionanta comunitate italiana.
> Ei bine, canadienii de origine italiana sunt invitati prin anunturi in
> presa cum trebue sa faca pentru a fi inregistrati pe listele
> electorale si ce trebue sa faca pentru a vota. Experienta italienilor
> ar putea fi folosita si pentru noi, romanii din Canada.
>

zapata
2007-01-09 00:07:59

Presa Alternativa - Obsesia anticomunismului

Lumea romaneasca ce se framanta in jurul problemelor politicii, este intens solicitata azi – la 17 ani de la revolutia ce a rasturnat regimul comunist - sa subscrie la raportul unei comisii condusa de politologul Vladimir Tismaneanu, raport destinat a da o baza stiintifica condamnarii regimului ce a condus practic Romania din 1945 pana in 1989. Raportul a fost si este criticat de unii analisti, dar numai in aspecte de detaliu, necesitatea lui parand tuturor indiscutabila. El a fost in esenta insusit la cel mai inalt nivel al statului, ceeace i-a dat un caracter oficial. Prezentarea lui in parlament a fost insotita de contestari zgomotoase, dar motivul lor in principal era ca raportul arata ca, intr-o anumita etapa, au sprijinit comunismul si niste importanti fruntasi ai partidelor parlamentare din opozitie.

Toate aceste elemente nu sunt de natura a sterge impresia ca telul intregii actiuni initiata de presedintele Basescu, el insusi timp indelungat membru al PCR, a fost cea de castigare a simpatiilor in randul unei anumite categorii a populatiei ce a avut de suferit in anii dictaturii comuniste, precum si de aprobare in cercurile politice de peste ocean. Probabil insa ca au mai fost si alte motive. O examinare obiectiva, fara pasiune partizana, a acestei proceduri politice de detasare a Romaniei de un trecut suparator, permite insa sa se traga si concluzii, pe care presa mainstream nu doreste sau nu e in masura sa le faca.

In primul rand, oficializarea unei drastice condamnari a comunismului este o dovada de accentuare a caracterului autoritar al statului, o tendinta in directia limitarii libertatii de expresie si a criticii sociale, si totodata a stoparii pentru un timp a aparitiei unui puternic partid al unei stangi radicale. Ea este deci inca un element important la edificiul pe care seful statului doreste sa si-l faureasca, al unei dictaturi blande, cu trasaturi fals democratice, care sa-i asigure cei inca 8 ani pe scaunul de la Cotroceni. Iar ea va fi tolerata de cei din Uniunea Europeana, deoarece pe masura ce in Romania se va accentua discrepanta sociala, adica se va adanci prapastia intre saraci si bogati, va spori presiunea revendicarilor sociale si se va inteti protestul celor de la fundul societatii. Iar pentru a stapani asta e nevoie de o mana forte. In al doilea rand, initiativa prezidentiala a fost posibila si datorita pasivitati relative a social-democratiei romanesti. Aceasta – desi compusa in majoritate din fosti membri ai partidului comunist – a privit la spectacol ca si cum condamnarea severa a comunismului nu ar fi vizat-o sub nici o forma. Paradoxul situatiei este agravat de faptul ca o contestare in public a raportului si a cuvantarii presedintelui a venit tocmai din partea unui partid nationalist cu ideologie de extrema dreapta. Daca am presupune, prin absurd,ca in raport nu ar fi figurat doua nume, cele ale lui Ion Iliescu si C. V. Tudor, probabil ca el ar fi fost adoptat de ansamblul parlamentului cu aplauze in picioare. Dar tocmai doborarea de pe postamentul lor a acestor doua personalitati carismatice, era si ea unul dintre scopurile urmarite de presedinte prin acest raport.

In al treilea rand, un raport de acest fel, in care toti membrii comisiei erau cunoscuti pentru vederile lor accentuat anticomuniste, este echivalent cu un tribunal in care procurorii sunt cei ce dau sentinta, fara a fi ascultati si avocatii celui invinuit. Cei aproape 4 milioane de membri cu care se lauda partidul comunist roman in decembrie 1989, nu au fost decat in mica masura bagati in el cu forta. Ca mai exista o proportie insemnata, de peste 50 %, de oameni nostalgici dupa perioada comunista, se vede nu numai dintr-un sondaj organizat de o fundatie cu vederi de dreapta, ci si din numarul de peste 4 milioane de alegatori care – in lipsa unui partid de stanga veritabil – si-au dat votul partidului social-democrat, considerat de ei (fara prea mult temei insa) drept urmas al PCR, deci singurul socotit capabil sa puna o stavila liberalismului.

Caci trebuie sa recunoastem : pentru o mare parte din populatia tarii, comunismul a avut si trasaturi bune : era o epoca in care toti aveau loc de munca, in care s-au realizat mari lucrari de investitii de interes public pe drumul tarii spre modernitate, in care cateva milioane de oameni au migrat din mizeria satelor in orase, locuind nu in cocioabe cu lut pe jos, ci in blocuri cu lift, in care salariatii erau trimisi de sindicate la bai practic pe gratis etc. Era, in plus, o epoca in care lumea se mandrea ca cei de la conducerea tarii tin piept URSS in CAER si in Pactul de la Varsovia. Totodata insa multi au uitat ca pe vremea lui Gh. Gheorghiu Dej s-au infaptuit crime groaznice asupra a mii de oameni, inclusiv lichidarea unor fruntasi ai opozitiei politice si chiar a unor vechi comunisti ce eventual ar fi putut da partidului si statului o orientare nestalinista. Iar pe vremea lui Ceausescu s-au facut alte greseli de neiertat : el a dus o politica economica aberanta, ce s-a resfrant crunt in ultimii ani asupra nivelului de trai ; a introdus un desantat cult al personalitatii ce s-a imbinat cu o severa sugrumare a libertatilor, indeosebi a celor de exprimare a intelectualilor ; era complect rupt de cunoasterea starii de spirit a populatiei, aplicand cu dogmatism niste idei politice depasite ; nu a profitat de politica de relativa independenta fata de Moscova (ce reusise sa o obtina), pentru a capata credite si ajutoare din occident pentru desvoltarea si modernizarea economiei, asa cum au facut Polonia si Ungaria, a izolat tara de restul lumii civilizate, printre altele prin ingradirea filmelor si televiziunii etc.etc. Toate aceste lucruri – bune si rele – ar fi trebuit investigate si puse pe doua coloane, ca intr-o balanta, care probabil ar fi inclinat in partea negativa. Dar analiza trebuia facuta de o comisie de istorici, pe cat e posibil impartiali, eventual cu consultarea si a unor fosti comunisti cu functii de conducere odinioara, ce cunosteau din interior racilele sistemului.

Comisia lui Tismaneanu nu a fost creata insa pentru un studiu obiectiv al unei perioade apuse, ci pentru a fi un instrument politic al prezentului. Este de presupus ca vor fi multi romani care, cu tot uriasul tapaj mediatic, vor privi cu neincredere si chiar vor repudia concluziile unui raport atat de partinitor. Iar cel ce va castiga voturi din asta va fi C.V.Tudor, ceeace ar fi regretabil. La intrebarea : in ce masura regimul comunist, cu toate ororile si abuzurile sale, a lovit si napastuit anumite categorii ale populatiei si in ce masura el a protejat si avantajat altele ? Raportul amintit afirma ca victime ale comunismului au fost intre 500.000 si 2 milioane persoane.

Anticomunismul postcomunist, ce s-ar parea ca a ajuns la paroxism prin Raportul Tismaneanu, are insa o existenta lunga inaintea sa, asemanator antisemitismului fara evrei. Descalificarea rapida si fara prea multe argumente a adversarului politic, va folosi mereu punerea la stalpul infamiei a unor indivizi sau grupuri cu acuzatia de "comunisti". In St. Unite am intalnit romani ce voiau sa ma asigure, in modul cel mai serios, ca presedintele Bill Clinton, ca de altfel si toti membrii partidului democrat, sunt niste comunisti. Inainte de razboi, ministrul de externe N. Titulescu era numit "comunist" de legionari, pentru ca nu dorea sa incheie o alianta a Romaniei cu Germania hitlerista. Iar fruntasul taranist Ion Mihalache era invinuit de aceiasi ca ar fi "bolsevic" pentru ca voia raspandirea in toata tara a unor cooperative de productie si desfacere taranesti, asemanatoare celor din satul sau natal, Topoloveni. Este de sperat insa ca bunul simt va face uitat cat mai repede acest raport, ce ne tine cu fata intoarsa spre trecut, iar clasa politica sa fie lasata sa se preocupe cu precadere de viitor.

presa-alternativa.ro

neamtu tiganu
2007-01-09 00:19:58

Re: Alviza nu vreau sa te dezamagesc..

La 2007-01-09 00:02:21, alwis46 a scris:

> Dom'le,
>
> Nu stiu cum o fi cu romanii din Canada, dar un lucru stiu sigur, unde
> sunt doi romani sunt trei comploturi. Doua sunt ale cate unuia
> indreptat impotriva celuilat, iar al treilea este al celor doi
> impotriva oricui, nu importa, rau sa faca....
--------------------------
Or fi si din astia nu zic nu.. da vino p-aici sa vezi o comunitate de ramani care nu zic ca sunt ca fratii ca si fratii se mai maninca... da sunt gata sa bea un spritz impreuna... intelegi ce vreau sa zic.

Si asta ie una din legendele romanilor, ca romanii nu se-nteleg si nu s-ajuta cind ajung p-afara, din experieneta mea am fost ajutat de romani (acum depinde ce-ntelegi prin ajutor, nu am fost cu mina-ntinsa) si mai ales de romani evrei, am mai spus-o.

EuroParlamentar
2007-01-09 01:11:20

Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European

Am infiintat o comisie pentru a alege un reprezentant roman in Parlamentul European care sa fie independent.

Avem ocazia sa ne realizam aceasta dorinta daca vom alege reprezentanti romani in Parlamentul European care sa fie respectati de ceilalti parlamentarii prin faptul ca au realizari profesionale de clasa mondiala si sunt nepatati de coruptie.

Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea pe listele de partid pentru ca este o alegere uninominala.

Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in Parlamentul European prevede urmatoarele pentru candidatii independenti:

- Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.

- In timpul campaniei electorale (o perioada de 30 de zile inaintea de data votarii) fiecare candidat beneficiaza (gratis) de timp de antena (radio si TV) egal cu acela al fiecarui alt candidat (indiferent daca e pe lista de partid sau independent).

- Un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu, daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)

Constantin Timoc, candidat independent la Parlamentul European in 2007, are un MSEE &CS si a studiat stiintele politice ca autodidact dupa programa de la Columbia University din New York, lucreaza cu NASA de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala in Timisoara din 1989. Detalii pe site-ul "timoc" din Romania.

neamtu tiganu
2007-01-09 01:11:59

Bravo mha..

La 2007-01-09 00:07:59, zapata a scris:

>
> Caci trebuie sa recunoastem : pentru o mare parte din populatia tarii,
> comunismul a avut si trasaturi bune : era o epoca in care toti aveau
> loc de munca, in care s-au realizat mari lucrari de investitii de
> interes public pe drumul tarii spre modernitate, in care cateva
> milioane de oameni au migrat din mizeria satelor in orase, locuind nu
> in cocioabe cu lut pe jos, ci in blocuri cu lift, in care salariatii
> erau trimisi de sindicate la bai practic pe gratis etc. Era, in plus,
> o epoca in care lumea se mandrea ca cei de la conducerea tarii tin
> piept URSS in CAER si in Pactul de la Varsovia.
------------------------------
M-ai impresionat pin la lacrimi. Mai ales blocurile cu lift, imi produc o puternica nostalgie, io am locuit la etaju 12 si pot sa spun ca starea mea fizica de sanatate si de orientare s-a constituit in acei ani. Chiar si nefasta mea avea p-atunci o siluieta de model, ca urca 12 etaje cu sacosele-n mina pa-ntuneric. daca insa venea dupa unu avea noroc ca se pornea lumina. Tii ce sanatos ierea.

octaaa
2007-01-09 01:16:06

Re: Este greu in Romania sa fii taran-agricol

Davidescu Vasile, ai dreptate cand vorbesti despre speculanti. Ei sunt profitorii agriculturii. Nu taranul, care desi munceste, nu ramane cu aproape nimic. Acesti speculanti(desi tot ceea ce fac este legal) sunt un fel de capuse pentru agricultorii romani. Iar guvernul trebuie sa gaseasca masuri pentru reducerea speculei. Tin sa precizez ca nu numai Tariceanu se face vinovat de acest fenomen(intalnit frecvent in capitalism) ci toti conducaturii de dupa '90.

Parere strict personala :
Probabil ca agricultura cea mai rentabila ar fi una care sa imbine agricultura de tip capitalist(in care taranul sa aibe o mica suprafata pentru legumicultura, pomicultura si viticultura) cu cea de tip colhoz.
Pe ce ma bazez cand zic asta... in timp ce recoltele de fructe, struguri si legume pot fi rentabile si pe struprafete mai mici, in cazul cerealelor, acestea aduc randament doar pe mari suprafete arabile.

Mark
2007-01-09 01:18:02

cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

Dupa cunostiintele mele numai in SUA si Canada sunt cca 1.200.000 din care majoritatea evident in Statele Unite. Concentrari masive pe coasta de est(New York- New Jersey si Conecticut) aproximativ 450-500 de mii , restul concentrati in zonele Illinois (Chicago) , Ohio, Arizona , California , Michigan, Texas etc.
Informatiile se pot obine si de la consulatele Romaniei plus consulatele onorifice . Votul din 2004 a dat castig de cauza Aliantei DA , evident ca in 2008 greseala nu se vamai repeta. In multe circumscriptii elctorale de pe teriroriul Americii primele trei clasate au fost: Alianta DA , PNTCD si PSD. Ponderea romanilor care voteaza regulat cu dreapta democratica este mult mai mare in afara decat in interiorul tarii. Traian Basescu a castigat exact cu diferenta de voturi venite din afara , neexistand o alta alternativa intre el si Nastase. Din informatiile pe care le detin , in afara granitelor tarii se afla un numar record de aproximativ 4 milioane de romani. Cati dintre ei voteaza cu regularitate se poate afla de tot de la consulatele care organizeaza alegeri. In orice caz numarul celor care-si exprima votul este "ingrijorator" pentru cei ce au intr-adevar simturile ascutite si stiu cum se face politica in 2007. Cert este ca pulsul de peste ocean in ceea ce priveste votul din 2008 si 2009 nu este favorabil PD si nasului acestuia Traian Basescu. Minciuna are picioare scurte si odata vede nasul fata finului, n-asa?

lil
2007-01-09 01:20:05

Re: Este greu in Romania sa fii taran-agricol

Ce legatura o avea textul dumneavoastra comandat cu articolul de fata , numai psihiatrii pot stii...

neamtu tiganu
2007-01-09 01:20:37

Draga Timoc..

Io te-as alege cu draga inima, da ie vorba de EUROparlamentar, dupa putinele mele cunostiinte de geografie USA nu a intrat inca-n Europa.

Mark
2007-01-09 01:20:56

Re: Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European

D-le C-tin TImoc , succes !
Numai ca singur va fi greu sa depasiti masinaria partidelor aflate in competitie.
De ce ati renuntat la PNTCD ? Sa fie Ciuhandu & CO motivul? Sansele sunt mult mai mari candidand pe listele unui partid decat independent.


La 2007-01-09 01:11:20, EuroParlamentar a scris:

> Am infiintat o comisie pentru a alege un reprezentant roman in
> Parlamentul European care sa fie independent.
>
> Avem ocazia sa ne realizam aceasta dorinta daca vom alege
> reprezentanti romani in Parlamentul European care sa fie respectati
> de ceilalti parlamentarii prin faptul ca au realizari profesionale de
> clasa mondiala si sunt nepatati de coruptie.
>
> Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea
> pe listele de partid pentru ca este o alegere uninominala.
>
> Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in
> Parlamentul European prevede urmatoarele pentru candidatii
> independenti:
>
> - Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut
> de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.
>
>
> - In timpul campaniei electorale (o perioada de 30 de zile inaintea de
> data votarii) fiecare candidat beneficiaza (gratis) de timp de antena
> (radio si TV) egal cu acela al fiecarui alt candidat (indiferent daca
> e pe lista de partid sau independent).
>
> - Un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va
> obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu
> coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin
> impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu,
> daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)
>
> Constantin Timoc, candidat independent la Parlamentul European in
> 2007, are un MSEE &CS si a studiat stiintele politice ca autodidact
> dupa programa de la Columbia University din New York, lucreaza cu NASA
> de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala
> in Timisoara din 1989. Detalii pe site-ul "timoc" din Romania.
>

lil
2007-01-09 01:25:03

Re: Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European

Mai e unul ,pe aici dar e deja consacrat...lucreaza pentru "o mare personalitate ":)...

Mark
2007-01-09 01:28:14

Re: Este greu in Romania sa fii taran-agricol ,va spune Davidescu din proprie experienta

Eugenia Duta
2007-01-09 01:56:24

Re: Bravo mha..

La 2007-01-09 01:11:59, neamtu tiganu a scris:

> La 2007-01-09 00:07:59, zapata a scris:
>
> >
> > Caci trebuie sa recunoastem : pentru o mare parte din populatia tarii,
> > comunismul a avut si trasaturi bune : era o epoca in care toti aveau
> > loc de munca, in care s-au realizat mari lucrari de investitii de
> > interes public pe drumul tarii spre modernitate, in care cateva
> > milioane de oameni au migrat din mizeria satelor in orase, locuind nu
> > in cocioabe cu lut pe jos, ci in blocuri cu lift, in care salariatii
> > erau trimisi de sindicate la bai practic pe gratis etc. Era, in plus,
> > o epoca in care lumea se mandrea ca cei de la conducerea tarii tin
> > piept URSS in CAER si in Pactul de la Varsovia.
> ------------------------------
> M-ai impresionat pin la lacrimi. Mai ales blocurile cu lift, imi
> produc o puternica nostalgie, io am locuit la etaju 12 si pot sa spun
> ca starea mea fizica de sanatate si de orientare s-a constituit in
> acei ani. Chiar si nefasta mea avea p-atunci o siluieta de model, ca
> urca 12 etaje cu sacosele-n mina pa-ntuneric. daca insa venea dupa unu
> avea noroc ca se pornea lumina. Tii ce sanatos ierea.
>
Adaug si eu cateva amintiri cu locu' de munca pe veci. Daca nu cracneai, il aveai (dar nu chiar intotdeauna). Insa sdaca cracneai il aveai inca si mai dihai, da' in puscarie sau la psihiatrie. Gratis, ca si baile de care vorbeste autorul. Cam tot gratis era si cel din "libertate", caci cu platitul va aduceti aminte: Ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim. Ceea ce a dus la "maretili realizari" de care vorbeste autoru': o industrie la pamant, o agricultura sub pamant, o populatie imbatranita si bolnava, etc. E drept, marete realizari! Cat despre "gratis" la munte si la mare", unii da, altii nu,dupa ochi mai mult sau mai putin frumosi. Dar cotizatie la sindicat plateam cu totii, obligatoriu, nu? Atunci, tot statul ne "dadea" bineanteles, gratis, din banii nostri, nu?

octaaa
2007-01-09 02:17:40

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

Cred ca exagerezi cand vorbesti despre 1,2 milioane de romani care se afla in America si Canada.

Vasile Teodorovici
2007-01-09 02:37:42

Re: Un studiu

La 2007-01-08 23:56:10, costelp a scris:

> Despre cum gandesc romanii plecati in strainatate a fost publicat
> chiar luna trecuta de Fundatia Soros. Poate fi gasit usor pe pagina de
> Internet a organizatiei in cauza.
>

Studiul OSF se refera aproape exclusiv la romanii care "locuiesc temporar" in afara Romaniei.

Vasile Teodorovici
2007-01-09 02:46:55

Merita facuta o incercare la Ministerul de Interne

Ministerul de Interne, condus de un ministru reformist, dupa aprecierea unui lider peledist, detine informatiile despre romanii care nu mai au domiciliu in Romania.

vida clara
2007-01-09 02:47:11

"alwis46"

Te invidiez pt ca n-am putut produce eu insu-mi o asa completa definitzie despre romani.In tzara,sunt nevoitzi(de un rest de ceva asemanator cu obrazul)sa nu se manifeste cum sunt ei de fapt.
Dar,prin straini,e bine ca atunci cand "simtzi"roman prin preajma,sa treci pe partea cealalta.
Am probat,de m-i s-a scarbit.Greatza,este si sentimentul meu.
Iar "boborul",pe fiecare dintre noi,"capsunarii",asa luatzi in parte,scuipa,si zice ca a adus chinezoaice "ca,puturosii,cei carora nu le-a placut munca,a fugit "afara",dar pe de alta parte,ne aseaza gramada shi zice Ioropei(Ioropa,care ne cunoaste,shi ne judeca prin oamenii cu care noi intram in contact direct):"uite Ioropo,ce baietzi buni tziam dat noi"(vad la protvint,cum sa scoate pa sticla romani ce au reusit)."Pai daca p-aia care au fugit,din Rom,de frica muncii,i-atzi primit,inchipuitzi-va ce-o sa vedetzi la noi,cei ramashi cu chef de a le da de munca(eu nu ma refer la acei ROMANI care din motive in principal economice n-au putut sa fuga,pt ca eu am "dezertat"shi platit,shi platesc cu VIATZA a mea shi a copiilor mei,aceasta"fuga",pt ca daca puteau,nu cred ca azi Romania ar fi avut populatzie mai mare decat Bulgaria.
Iar acum,vin "baietzi desteptzi"de pe-acolo,fosti "organizatori",shi ne scot euroii de prin buzunare,(profitand de slabiciuni a-le noastre,omenesti,dar mai ales de dorul,care,nu se poate sa nu-l ai,pt bucatzica ta personala de Rom),shi vin shi pun de o "bisericutza",de un ong,de un magazin cu "bucate romaneshti",de cantaretzi carora le pica al naibii de bine sa-i putem asculta aici pe euro,decat sa fii stat fiecare la noi acasa shi sa-i fi ascultat pe "lei".Shi,pt popi,nu se poate spune ca n-au alt glas,cantand pe-aici,pe unde l-e fugisera enoriashii,shi dupa care au venit cat au putut de repede,sa nu-i scape sa se dedea la alte,shi sa nu mai cotizeze.
Pentru,ca se shtie,ochii care nu se vad,se uita.

EuroParlamentar
2007-01-09 02:50:37

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

"Mark",

pe "gili" l-am "deconspirat" dar pe tine inca nu stiu cine ai putea sa fi. Te vad de mult pe acest forum si vad ca faci front comun cu "gili", deci esti dintre cei care lupta.... Locuiesti in "Tara Licuricilor Mari" ? hmm.... da-mi un "hint" ...

Candidez la PE pentru ca:

1) "Dar cea mai mare pedeapsa este aceea de a fi condus de cineva mai rau decat tine, daca nu vrei sa fii tu insuti conducator; mi se pare ca oamenii cinstiti guverneaza statele, atunci cand o fac, deoarece se tem de acesta eventualitate..." [Platon, Republica 1,347,C]

2)



"Cine nu impiedeca nedreptatea, daca poate, e tot atat de vinovat ca si cel care si-a abandonat parintii, prietenii sau patria." [Cicero]

Constantin Timoc



La 2007-01-09 01:18:02, Mark a scris:

> Dupa cunostiintele mele numai in SUA si Canada sunt cca 1.200.000 din
> care majoritatea evident in Statele Unite. Concentrari masive pe
> coasta de est(New York- New Jersey si Conecticut) aproximativ 450-500
> de mii , restul concentrati in zonele Illinois (Chicago) , Ohio,
> Arizona , California , Michigan, Texas etc.
> Informatiile se pot obine si de la consulatele Romaniei plus
> consulatele onorifice . Votul din 2004 a dat castig de cauza Aliantei
> DA , evident ca in 2008 greseala nu se vamai repeta. In multe
> circumscriptii elctorale de pe teriroriul Americii primele trei
> clasate au fost: Alianta DA , PNTCD si PSD. Ponderea romanilor care
> voteaza regulat cu dreapta democratica este mult mai mare in afara
> decat in interiorul tarii. Traian Basescu a castigat exact cu
> diferenta de voturi venite din afara , neexistand o alta alternativa
> intre el si Nastase. Din informatiile pe care le detin , in afara
> granitelor tarii se afla un numar record de aproximativ 4 milioane de
> romani. Cati dintre ei voteaza cu regularitate se poate afla de tot de
> la consulatele care organizeaza alegeri. In orice caz numarul celor
> care-si exprima votul este "ingrijorator" pentru cei ce au intr-adevar
> simturile ascutite si stiu cum se face politica in 2007. Cert este ca
> pulsul de peste ocean in ceea ce priveste votul din 2008 si 2009 nu
> este favorabil PD si nasului acestuia Traian Basescu. Minciuna are
> picioare scurte si odata vede nasul fata finului, n-asa?
>

Mark
2007-01-09 03:02:26

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

Eu vorbesc din ceea ce stiu de la consulate si cifrele vehiculate pe aici nu ce va mint aia pe voi in tara domnule Octaaaa.In tara datele sunt daca nu eronate , cel putin manipulative , ca si sondajele de opinie cu care sunteti infectati lunar.

La 2007-01-09 01:18:02, Mark a scris:

> Dupa cunostiintele mele numai in SUA si Canada sunt cca 1.200.000 din
> care majoritatea evident in Statele Unite. Concentrari masive pe
> coasta de est(New York- New Jersey si Conecticut) aproximativ 450-500
> de mii , restul concentrati in zonele Illinois (Chicago) , Ohio,
> Arizona , California , Michigan, Texas etc.
> Informatiile se pot obine si de la consulatele Romaniei plus
> consulatele onorifice . Votul din 2004 a dat castig de cauza Aliantei
> DA , evident ca in 2008 greseala nu se vamai repeta. In multe
> circumscriptii elctorale de pe teriroriul Americii primele trei
> clasate au fost: Alianta DA , PNTCD si PSD. Ponderea romanilor care
> voteaza regulat cu dreapta democratica este mult mai mare in afara
> decat in interiorul tarii. Traian Basescu a castigat exact cu
> diferenta de voturi venite din afara , neexistand o alta alternativa
> intre el si Nastase. Din informatiile pe care le detin , in afara
> granitelor tarii se afla un numar record de aproximativ 4 milioane de
> romani. Cati dintre ei voteaza cu regularitate se poate afla de tot de
> la consulatele care organizeaza alegeri. In orice caz numarul celor
> care-si exprima votul este "ingrijorator" pentru cei ce au intr-adevar
> simturile ascutite si stiu cum se face politica in 2007. Cert este ca
> pulsul de peste ocean in ceea ce priveste votul din 2008 si 2009 nu
> este favorabil PD si nasului acestuia Traian Basescu. Minciuna are
> picioare scurte si odata vede nasul fata finului, n-asa?
>

Ionut04
2007-01-09 03:04:03

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

La 2007-01-09 02:17:40, octaaa a scris:

> Cred ca exagerezi cand vorbesti despre 1,2 milioane de romani care se
> afla in America si Canada.
>
De acord cu tine. In USA si Canada nu mergi la plimbare ca in Italia si Spania. In plus marea majoritate a celor din USA sunt plecati inainte de 1989. Pe deasupra multi sunt batrani si traiesc din amintiri.

Mark
2007-01-09 03:04:56

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

Si cand m-am referit la cca 1.2 milioane de romani am luat in calcul aproximativ si pe cei care stau fara viza legala de sedere dar au drept de vot atata timp cat poseda un pasaport romanesc.
La 2007-01-09 01:18:02, Mark a scris:

> Dupa cunostiintele mele numai in SUA si Canada sunt cca 1.200.000 din
> care majoritatea evident in Statele Unite. Concentrari masive pe
> coasta de est(New York- New Jersey si Conecticut) aproximativ 450-500
> de mii , restul concentrati in zonele Illinois (Chicago) , Ohio,
> Arizona , California , Michigan, Texas etc.
> Informatiile se pot obine si de la consulatele Romaniei plus
> consulatele onorifice . Votul din 2004 a dat castig de cauza Aliantei
> DA , evident ca in 2008 greseala nu se vamai repeta. In multe
> circumscriptii elctorale de pe teriroriul Americii primele trei
> clasate au fost: Alianta DA , PNTCD si PSD. Ponderea romanilor care
> voteaza regulat cu dreapta democratica este mult mai mare in afara
> decat in interiorul tarii. Traian Basescu a castigat exact cu
> diferenta de voturi venite din afara , neexistand o alta alternativa
> intre el si Nastase. Din informatiile pe care le detin , in afara
> granitelor tarii se afla un numar record de aproximativ 4 milioane de
> romani. Cati dintre ei voteaza cu regularitate se poate afla de tot de
> la consulatele care organizeaza alegeri. In orice caz numarul celor
> care-si exprima votul este "ingrijorator" pentru cei ce au intr-adevar
> simturile ascutite si stiu cum se face politica in 2007. Cert este ca
> pulsul de peste ocean in ceea ce priveste votul din 2008 si 2009 nu
> este favorabil PD si nasului acestuia Traian Basescu. Minciuna are
> picioare scurte si odata vede nasul fata finului, n-asa?
>

Vasco da Gama
2007-01-09 03:05:38

Re: Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European

Bun, NASA, JEt propulsion etc, toate bune si frumoase. Locuri de munca cat (cacofonia apartine dlui Timoc) mai bine platite - frumos si asta. Inginerimea care apare pe coloana din stanga - toata stima. Dar de ce pentru asta trebuie sa fie dl Timoc MEP? Ce are una cu alta? Daca votez pe cineva pentru PE, astept sa se ocupe de o gama de probleme, nu de una si buna. Ma astept sa stea la Bruxelles si la Strasbourg, sa lucreze in comisii si in plen, sa incerce sa mai obtina cate ceva si pentru Romania, fie ca e vorba de fonduri, de know-how, sau par examplu de extindere a perioadei de gratie in catyeva capitole. Pana una alta, Mr Timoc castiga la un singur capitol - probabilitatea de incoruptibilitate. Nu e putin, dar nici deajuns.

La 2007-01-09 01:11:20, EuroParlamentar a scris:

> Am infiintat o comisie pentru a alege un reprezentant roman in
> Parlamentul European care sa fie independent.
>
> Avem ocazia sa ne realizam aceasta dorinta daca vom alege
> reprezentanti romani in Parlamentul European care sa fie respectati
> de ceilalti parlamentarii prin faptul ca au realizari profesionale de
> clasa mondiala si sunt nepatati de coruptie.
>
> Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea
> pe listele de partid pentru ca este o alegere uninominala.
>
> Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in
> Parlamentul European prevede urmatoarele pentru candidatii
> independenti:
>
> - Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut
> de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.
>
>
> - In timpul campaniei electorale (o perioada de 30 de zile inaintea de
> data votarii) fiecare candidat beneficiaza (gratis) de timp de antena
> (radio si TV) egal cu acela al fiecarui alt candidat (indiferent daca
> e pe lista de partid sau independent).
>
> - Un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va
> obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu
> coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin
> impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu,
> daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)
>
> Constantin Timoc, candidat independent la Parlamentul European in
> 2007, are un MSEE &CS si a studiat stiintele politice ca autodidact
> dupa programa de la Columbia University din New York, lucreaza cu NASA
> de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala
> in Timisoara din 1989. Detalii pe site-ul "timoc" din Romania.
>

octaaa
2007-01-09 03:32:28

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

Europarlamentar, pai zi-ne si noua cine e gili , daca sustii ca l-ai "deconspirat" ?:)

Ratacitul
2007-01-09 03:43:30

Bani aruncati aiurea - cercetari "de piata"

In Romania se perpetueaza doua fenomene ciudate. Pe de o parte, prin "non combat" se omoara incet si sigur ideea votului uninominal si legarea politicului de cetatenii platitori de taxe.

Pe de alta parte, politicienii romani si mesagerii lor (iar SRS asta este) nu mai pot de grija romanilor din strainatate: ce mai fac, cum o mai duc, CU CINE VOTEAZA?

Nimeni nu vede aberatia in care platitorilor de taxe li se refuza o reprezentare cinstita in Parlament iar celor care nu platesc un cent pentru prostiile acelarasi politicieni alesi la gramada pe liste li se da dreptul la o reprezentare nenecesara?

Vasile Teodorovici
2007-01-09 04:47:06

Re: Bani aruncati aiurea - cercetari "de piata"/noutati

La 2007-01-09 03:43:30, Ratacitul a scris:

> In Romania se perpetueaza doua fenomene ciudate. Pe de o parte, prin
> "non combat" se omoara incet si sigur ideea votului uninominal si
> legarea politicului de cetatenii platitori de taxe.
>
> Pe de alta parte, politicienii romani si mesagerii lor (iar SRS asta
> este) nu mai pot de grija romanilor din strainatate: ce mai fac, cum o
> mai duc, CU CINE VOTEAZA?
>
> Nimeni nu vede aberatia in care platitorilor de taxe li se refuza o
> reprezentare cinstita in Parlament iar celor care nu platesc un cent
> pentru prostiile acelarasi politicieni alesi la gramada pe liste li se
> da dreptul la o reprezentare nenecesara?
>


Mai nou, democratia este legata de plata impozitelor?

george nemteanu
2007-01-09 06:49:08

Re: Presa Alternativa - Obsesia anticomunismului

Zapata, mi-a placut stilul in care scrii,iar cu unele pasaje sunt de acord. Comisia Tsmaneanu a facut ceea ce trebuia de mult facut.Oricum, se afirma pe buna dreptate, ca pentru viitorime va fi pagina de studiu. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> La 2007-01-09 00:07:59, zapata a scris

Romanian Museum
2007-01-09 08:56:30

Nevoia (si propuneri) de studii sau macar de anchete, analize si reportaje..

De ani de zile cautam cercetatori si ziaristi care sa ni se alature la asemenea studii mai ales ca noi am facut cel mai mult in aceasta directie de peste 2- de ani asupra contemporanilor iar cind e voirba de istorie, de cea a romanilor din Illinois..

De multi ani am cerut redactiei Ziua sa se implice..Am insitat in 1994 chiar la SRS..dar nu a inteles ca si altii ca ar fi meritat sa dedice ziaristi care sa se specialize in emigratie/exil/diaspora...mai ales ca s-ar fi putut aranja ca sa nu fie pe cheltuialal celor din tara..Degeaba (ca nu au vrut, ca nu sunt capabili, ca sunt manipualti ei insisi..sunt teme care desigur demult asteapta sa fie invesrtigate, analizate si studiate )

Lucrurile sunt atit de grave... caci multe milioane de oameni sufera poate fara sa-si dea seama din cauza puntilor neconstruite intre tara si cei plecati, (mai ales cei plecati dinainte de 90).........incit nu-i mai poti face vinovati numai pe politicieni si guvernanti si securitatea ..ca nu doresc apropierea diasporei de tara, dar si pe ziaristi.

.Noua ne este evident faptul ca ei nici nu vor sa inteleaga ca au o vina..decum sa si-o corecteze...* Nota 1

Ca veterana pe tarimul romanismului , inclusiv al analizelor/prezentarilor si unor studii despre romanii din SUA sau fenomenologia relatiei tara -diaspora .. in care ma simteam foarte singura .. nu pot decit sa ma bucur ca in sfirsit apar voci care mentioneaza o nevoie de care eu ma pling de cel putin 20 de ani..iar in tara de 16...Cind i-am spus Dlui Buzura in 90 ca avem o carte/manuscris pt.care avem nevoie urgenta de istoric si sociologi sa o terminam.. - lucrarea monumentala de istorie vizuala fusese terminata in 1988 - a raspuns autoritar \"lasati ca stim noi mai bine, facem noi totul..\" iar cind i-am sus ca Fundatia Culturala Roamna ar trebuis a fie si a romanilor de dinafara sau macar sa aibe un comitet din diapsora ca sa se lege realatiile cu tar care are nevoie de cei dinafara...a intrerupt interviul..

Dar acum avem alte urgente..nevoia de a gasi persoane potrivite ca sa facem ..un sondaj al opiniei romanilor din diaspora, ne intereseaza mai ales si mai urgent SUA - referitor la cum isi indeplinesc szau nu misiunile ambasada/consulatele/MAE si Institutul Cultural Roman...NOi am pornit observatii critice de peste 10 ani..dar acum vrem sa o facem structurat drept care am inaintat o serie de intrebari (ca un preambul la un ultimatum..) Consulatului si ICR-ului din NY iar ambasadei si MAE ii inaintasem cu ocazia vizitei Pres.Basescu in vara..

Cum nici unii nu raspund ferindu-se de noi tematori si cum nu avem timp pt o alta campanie de presa in Romania (am facut destule 15 ani..vedeti la pagina de media de la web site..) ..si nici sa insistam la mai multe redactii, chiar zilel trecute lpam sunat iar pe Dl.SR Stanescu si am trimis comunicate si materiale de background si dansului si Dlui Victor Roncea care ne plimba de o JUMATATE de an ca va da atentie..Toatedegeaba..Mai mult comentariile mele critice din 7 ian. la un articol al unei ziariste sau colaboratoare la Ziua pe care eu o cred amatoare au fost cenzurate/neincluse desi am scris si cerut includerea lor chiar ieri..

Iar acum ne intrebam Dle Rosca Stanescu, tot ce vedeti in noi este ideea de cum am putea fi folositi (sau manipulati) cind va fi la vot..Ar fi, desigur mai mult decit dezamagitor...insa mai bine decit altii care niic la asta nu se gindesc ..iar primul meu gind a fost..cum sa ajung sa ne spuneti ce organzatie credeti ca ar fi capabila de un studiu asupra noastra..speram nu doar tendentios..sau limitat la \"cu cine ati vota\" .. sa vad si eu daca in sfirsit vreunii din tara se apropie de capacitatea sau macar de DORINTA de a invata sa faca sondaje asupra noastra daca nu studii..care, dupa cite stim de ani, din pacate, , ..NU ARE CINE.. Partiale, frinturi.felii poate or fi dar eu inca nu i-am putu gasi desi caut cu insistenta de atitia ani, cum am spus si sunt cea mai atenta caci sunt cea mai in domeniu si cea mai interesata (direct si indirect...) din citi romani stiu si stiu ca nu sunt istorici, sociologi si niic macar amatori care sa se ocupe de studii ale emigratiei noastre...trecute si prezente..cu o exceptie legat de cea veche le stiu pe toate cele exkstente caci le avem in biblioteca noastar si la centrul nostru de cercetre al emigratiei..nu avem inca ultima editie a unei antologii de studi vechi a dlui Wertsman....dar stiu cam tot ce se intimpla in SUA ..si cite ceva si din Canada si vestul Europei , legat de legatura cu tara mama..Romania..

Ce vreau sa mai spun cu aceasta ocazie este ca este penibil ca, noi, cei din SUA sau din diaspora in general, trebuie sa asteptam si cu atit mai mult sa caut de ani de zile prin tot felul de anunturi si scrisori (sute..da, nu rideti, sute..) ca cei din tara sa ne faca studii sau sa ne ajute..si ca nu ni le facem singuri..Dar avem o scuza si e ciebva foarte vinovat care ne-a blocat in a ne cunoaste si a conlucra la asemeena lucruri.,..Asa zisa presa romana din diaspora, mai ales cea din SUA....In anii 80 scria din relatarile noastre si dadea cam tot ce trimiteam..Se stia de muzeu si de zecile lui de expzotii itinerante si programe educative ca si de lucrarea de istoriei a emigratiei nu numai in societatea si presa americana americana ci si in comunitati ..Micro Magazin, Lumea Libera si Luceafarul in Canada au scris..nu prea mult si nic prea aprofundat dar si-au facut o datorie minima..Eru ziare de diapsora..Dar de 8-6 ani incoace nu mai avem presa de diaspora..ele nu
mai sunt..iar ceea ce este acum este un DEZASTRU..iar asa zisii ziaristi de acum sutn cei mai vinovati romani din afara tarii caci au blocat pur si simplu dezvoltarea comunitatilor cu exceptia dezvoltarii lor religioase/parohiale in care existenta presei este in mare parte..irelevanta..

Dar pina ne-am organiza unii si atii si am gasi romanii-americani sau americanii sau canadienii potriviti sa ne ajute (noi am facut asta..adica am gasit citiva americani si am cheltuit ani de studiu si munca organizatorica efectiva in ani 80..) ar fi bine sa folosim mometul acesta cu ZIUA cind noi am batut saua poate destul (cheltuind zeci de ore de emailuri si telefoane )si dvoastar va adaugati cu aceste comentarii acum asa incit urechea ziaristilor mentionati sa se lasa atinsa de chemarea noastra..mai ales ca noi oricum vrem sa invitam ziaristi sa inceapa niste reportaje..si le spunema acestora la telefon ca am vrea sa ne trimita macar un ziarist sa se specializeze ..(vedeti programul nostru de Internship care are si acest scop..)

As aca va rog, daac tot am ajuns aici cu atita efort..adaugati-va insitentele si chiar trimiteti emailurisau mai bine un fax Dlui SRS si dlui Roncea sa dea atentie acestui comentariu..si propunerilor noastre; niste intiative de cooperare pot stirni interesul altora si tot asa..Dar ele trebuie sa fie OK, fair, professional..nu de infiltrare si manipulare a noastra..Piate de aceea suntem tintui la distnata de oficiali ca au simtit ca nu ne pot manipula..Tot ce au reusit este sa ne invrajbeasca si tina la distanta de tara si intre noi..nu inca sa ne manipuleze direct in sensul interselor lor din tara..decit cu o mica exceptia..la alegerile din 2000 cind nu a mai fost lasata votarea in comunitati ca inainte..ci numai la consulate..Alte manipulari grave si care au afectat tara indirect..nu sunt legate de votare..dar despre asta alta data... cereti-ne materiale curente pe care le-am pregatit si unele trimis deja autoritatilor/dimplomatilor amintit..dar nu discutam cu nimeni care nu se identifica si nu ni se introduce civilizat si onest..

MUltumim ,

Rodica Perciali
Romanian Museum, Romanian-American League - Philadelphia, Princeton NJ, Brasov - www.romanianculture.us





Romanian Museum
2007-01-09 09:04:39

Cont. la Nevoia (si propuneri) de studii sau macar de anchete, analize si reportaje..

Cont. caci textul nostru era prea lung..
(Romanian Museum - www.romanianculture.us)

* Nota 1 - Suntem in bunaparte victimile lor caci suntem organizatii care am militat pt.tara si am facut eforturi uriase sa ajutam tara..asa ca depindeam in primul rind de presa..xar ce intelegea ea in general despre roul societatii civice reale/de buna credinta ? Nu a inteles niic asta ceea ce a costat Romania enorm si o mai costa si o va mai costa dac presa nu va intelege ca mai important decit ea si deciot orice categroie este formarea unei societati civive autentice eficiente..si nu se continbue sa se puna ea pres ain locul ei, de fapt in locul cui sa se mai puna (sau mai bine ar invata cum sa se puna in locul celei asa zise societati civivce care a subminat de mult formarea ceillalte autentice iar presa nu intelegea si nu scria cum trbeuie..)

* Nota….Evident ca dorinta noastra era de mult ca noi, cei din diaspora sa fi fost bine organizati ..sa avem un statut si sa functionam ca o entitate cu inflenta asupra tara si ajutind-o..si ca dac asta nu s-a realizat riscam acum sa fim controlati chiar fiarte mult de asa zisii dimplmati din tara si ca nu vrem sa se extinda acest lucru, dimpotriva..sau sa ne capabilizam sa avem identitatea/entitatea noastra, o identitate

Rodica Perciali

PS desigur ne asteptam ca redactia sa nu repete greseala de a cenzura si acest material..dar si de a ne raspunde la scrisorile directe si a debloca BLOCAJUL..Iar daca nu vrea, sa aibe respectul de a ne informa, nu sa cauzeze pierderi importante de timp si de oportunitati pt.tara si pt.diaspora, contrazicindu-si menirea

catalin_mattei
2007-01-09 09:21:53

nascut mort...

Care ar putea fi interesul realizarii unor studii profesioniste in ceea ce ii priveste pe romanii aflati peste hotare, romani cu drept de vot, atita vreme cit aceste sondaje sunt folosite in mod frecvent in vederea manipularii opiniei publice de catre cei care se autointituleaza "elite politice"?... de regula sondajele sunt platite de cei ce le comanda, oameni sau organizatii ce au scopuri precis -definite... rezultatele reale sunt analizate de specialistii din cadrul organizatiilor politice (sau ONG cu aere de echidistanta dar plecaciuni la stapinire). In media apar rezultatele CARE TREBUIE.... multi din cei nemultumiti vazind rezultatele publicate se demoralizeaza caci se considera minoritari in nemultumirea lor si astfel devin tacuti si docili... din pacate aceste lucruri se petrec de multa vreme si nu tin cont de cine se afla in fruntea bucatelor... o vina foarte mare o au institutele de sondare a opiniei publice care prin acceptarea rezultatelor publicate laolalta cu asocierea numelor lor, isi dau girul actiunii de manipulare...
Ne ramine o unica speranta... ca integrarea va reprezenta si finalul acestor practici considerate dimbovitene.. trebuie totusi sa ne pregatim si pt deziluzii caci de multe ori Europa nu este cea din visele noastre...

belean
2007-01-09 09:45:01

Pot fi multi dar cum stim simpatiile politice

Se pot face studii dar un lucru este clar nu pot sa voteze. Este imposibil sa voteze toti pentru ca majoritatea au statut ilegal iar prezentarea la urne este o capcana care poate fi profitabila pentru hingherii de imigranti. Problema grava este ca tocmai ei nu pot sa voteze desi reprezinta forta reala a Romaniei si tocmai lipsa votului lor face ilegitima orice putere rezultata. Nu cred ca este important un studiu atat timp cat statul roman nu este interesat de votul lor. Nici externii nu cred ca sunt interesati de cine conduce Romania atata vreme cat au hotarat sa castige banul in afara ( ban care sistemul economic romanesc nu-l poate asigura si nici nu-l va putea asaigura vreodata). De fapt este multa minciuna in aprecierea realitatilor Romaniei care nu pot explica venituri mici in tara dar consum mare.Dar cel mai grav este ca cei doua milioane ( parca valoarea asta se vehiculeaza) nu intra in nici un calcul. Si se pare ca exodul este bine privit de conducerea societatii care scapa de probleme, ramanand asfel de rezolvat problema pensionarilor si a taranilor care oricum sunt mai usor de manevrat si condus, fiind lipsiti de potential economic.

alwis46
2007-01-09 09:46:43

Neamtule blondule.....::)))

Da, a fi ajutorat nu inseamna sa stai cu mana intinsa si sa primesti pomana.
Este la fel de adevarat ca sunt si romani care te ajuta, dar cum spuneai ei sunt ba romani evrei, ba romani armeni.
Scriam ca nu voi da exemple de cum inteleg romanii sa te ajute, dar mai ales cum reactioneaza daca, fiind baiat muncitor sau norocos, te-ai ajuns si o duci mai bine.
Ba gasesti serpi, vipere de exemplu, in cutia postala, ba iti gasesti dimineata rulota aia de 11 metri lungime, abia cumparata cu doua zile inainte, facuta varza si pictata cu injuraturi si mascari.
Fereasca Cel de Sus ca sa fii mai intreprinzator si mai zglobiu la minte si sa prinzi un cheag mai consistent ca altii care stau acolo de mai mult timp decat tine si n-au facut mare branza. Imediat se duce vestea in comunitate ba ca ai furat, ba ca ai dat in cap la unii si le-ai luat banii, ba ca esti de la "organili" si aia te platesc pentru informatii despre diaspora, etc...etc....
Ca sa inlatur orice dubiu, nu persoana mea este personajul povestirii de mai sus, eu sunt traitor inca pe meleaguri dambovitene, dar este cazul unor cunoscuti de-ai mei, fosti colegi de birou la institut, care sunt raspanditi pe toate continentele, mai putin Continentul Alb, si cu care corespondez frecvent.
Ca sa-ti dai seama de gradul de diseminare in lume al colectivului meu, din cei 50 de fosti membri, ingineri si tehnicieni, 28 dintre ei au ales sa plece din tara !
Am de lucru nu gluma atunci cand imi scriu flacaii si fetele.
In sfarsit, poate in nici o alta comunitate de emigranti, decat in cea romaneasca, nu exista o mai mare invidie si o asa dorinta de a-i da la cap celui care reuseste sa se descurce mai bine evident pe cai onorabile si din munca.
Aceste manifestari merg pana acolo incat sa fii atacat noaptea cand te intorci de la restaurantul pe care-l detii si esti batut cu manivela si levierul, nu alea de la elicopter ca-n bancul cu pilotul american si vietnamezii, ci cu alea de la masina.
Uite d-aia mi-a placut mie de evrei si armeni, ei se ajuta bre, ba chiar ii ajuta si pe altii, cel putin asa mi-au spus mie unii dintre colegi.
In rest, sanatate si bucurie.
S-auzim numai de bine !

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-09 11:51:52

Re: Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European/ Asa-i bre Vasco si Mark!

La 2007-01-09 03:05:38, Vasco da Gama a scris:

> Bun, NASA, JEt propulsion etc, toate bune si frumoase. Locuri de munca
> cat (cacofonia apartine dlui Timoc) mai bine platite - frumos si asta.
> Inginerimea care apare pe coloana din stanga - toata stima. Dar de ce
> pentru asta trebuie sa fie dl Timoc MEP? Ce are una cu alta? Daca
> votez pe cineva pentru PE, astept sa se ocupe de o gama de probleme,
> nu de una si buna. Ma astept sa stea la Bruxelles si la Strasbourg, sa
> lucreze in comisii si in plen, sa incerce sa mai obtina cate ceva si
> pentru Romania, fie ca e vorba de fonduri, de know-how, sau par
> examplu de extindere a perioadei de gratie in catyeva capitole. Pana
> una alta, Mr Timoc castiga la un singur capitol - probabilitatea de
> incoruptibilitate. Nu e putin, dar nici deajuns.
>
> La 2007-01-09 01:11:20, EuroParlamentar a scris:
>
> > Am infiintat o comisie pentru a alege un reprezentant roman in
> > Parlamentul European care sa fie independent.
> >
> > Avem ocazia sa ne realizam aceasta dorinta daca vom alege
> > reprezentanti romani in Parlamentul European care sa fie respectati
> > de ceilalti parlamentarii prin faptul ca au realizari profesionale de
> > clasa mondiala si sunt nepatati de coruptie.
> >
> > Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea
> > pe listele de partid pentru ca este o alegere uninominala.
> >
> > Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in
> > Parlamentul European prevede urmatoarele pentru candidatii
> > independenti:
> >
> > - Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut
> > de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.
> >
> >
> > - In timpul campaniei electorale (o perioada de 30 de zile inaintea de
> > data votarii) fiecare candidat beneficiaza (gratis) de timp de antena
> > (radio si TV) egal cu acela al fiecarui alt candidat (indiferent daca
> > e pe lista de partid sau independent).
> >
> > - Un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va
> > obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu
> > coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin
> > impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu,
> > daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)
> >
> > Constantin Timoc, candidat independent la Parlamentul European in
> > 2007, are un MSEE &CS si a studiat stiintele politice ca autodidact
> > dupa programa de la Columbia University din New York, lucreaza cu NASA
> > de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala
> > in Timisoara din 1989. Detalii pe site-ul "timoc" din Romania.
> >
>
>

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-09 12:01:35

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara/ OCTAAA

Vrei sa ai raportul privitor la gili complet, adica sa-i ai si numele la rubrica nume, esti bine platit?


La 2007-01-09 03:32:28, octaaa a scris:

> Europarlamentar, pai zi-ne si noua cine e gili , daca sustii ca l-ai
> "deconspirat" ?:)
>
>

octaaa
2007-01-09 12:59:54

Re: cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara/ OCTAAA

Giculica zbanghiul-turbat , nu observi cand e gluma si cand nu? Credeam ca " :) " te face sa intelegi.

simiondan
2007-01-09 13:09:42

politicianul care va avea

bunul simt ( nu prea merge una cu alta , mai degraba curajul) sa declare ca
a intrat in politica in primul rand pentru binele lui, il voi vota fara nici o ezitare.
de salvatori ai natiei si ingrijorati de soarta altora , m-am saturat!
legat de romanii de dincolo de granite. cred ca ei sunt motorul schimbarii.
indiferent unde sunt sau ce fac( exceptand sutii si cersetorii ) banii trimisi de ei in tara ( la parinti sau rude) sau investiti in tara ( chiar si facandu-si case)
au reprezenat cel mai mare aport in schimbarea romaniei dupa 89.
mai ramane ca o parte din ei sa revina si lucru tot la fel de important , numarul celor care doresc sa plece sa fie cat mai mic!
peste tot suntem acasa( bravo rapid pentru imnul asta) dar tara din sufletul fiecaruia e una singura!

PANTAGRUEL
2007-01-09 14:23:25

capsunarii voteaza Becali.Scurt si la obiect

cit despre ceilalti mai spalatei, nu se obosesc sa voteze.

CAUTISANU GEORGE
2007-01-09 15:52:05

Orientarea celor de-afara

Haladuiesc pe forumuri si de aici mi-am dat seama ca cei care lucreaza in strainatate ii intereseaza mai putin politica.Politica lor este banul.Putinii care-si exprima optiunea politica se orienteaza spre dreapta si am constatat ca au o frica grozava de stanga.Presedintele Basescu a studiat foarte bine piata politica si a prezentat "Condamnarea Comunismului",cu influienta directa
asupra celor care chiar daca au idei de stanga nu voteaza cu partide perdante.
PSD-ul ca sa aiba vreo sansa trebuie sa se delimiteze public de comunism,poate chiar prin glasul lui Iliescu,pentru ca tot e la moda ca un comunist sa condamne Comunismul,este vorba de Basescu.Da,si Becali are sansa ,pentru ca este mentalitatea sa vedem ce-o mai face si asta.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaestimarea corecta a romanilor de afara este 5 mil.

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-09 16:22:56

Re:capsunarii voteaza Becali.Scurt si la obiect / Daca ar avea '' mintea'' ta asa ar face, sint mai

destepti ca tine si nu voteaza un cioban, le-a ajuns cu cismarul da Ceausescu!




La 2007-01-09 14:23:25, PANTAGRUEL a scris:

> cit despre ceilalti mai spalatei, nu se obosesc sa voteze.
>

Vasile Teodorovici
2007-01-09 16:44:58

Re: Orientarea celor de-afara

La 2007-01-09 15:52:05, CAUTISANU GEORGE a scris:

> Haladuiesc pe forumuri si de aici mi-am dat seama ca cei care
> lucreaza in strainatate ii intereseaza mai putin politica.Politica lor
> este banul.

Ma gandesc daca nu ar fi o solutie de cointeresare afectiva, sa se ofere contra-cost dormitorul de la Palatul Cotroceni !?

EuroParlamentar
2007-01-09 17:27:06

Re: octaaa, cel mai indicat ar fi ca ZIUA sa inceapa primele studii referitoare la romanii din afara

De cand l-am deconspirat pe "gili" am inceput sa am incredere ca acesta este Forumul Senatorilor (nu cei care dorm in plen, ci cei care scriu cand ceilati dorm...).

Mi-a ramas sa-l deconspir pe "Mark" , e cam enigmatic (si simpatic) dar nici macar nu banuiesc cine ar putea sa fie din "tara marilor licurici" decat daca acesti licurici traiesc sub gheata undeva in Canada.... ce zici "Mark"?

"octaaa" tu esti chiar din Pitesti? ...

Cu Drag, Constantin Timoc

La 2007-01-09 01:18:02, Mark a scris:

> Dupa cunostiintele mele numai in SUA si Canada sunt cca 1.200.000 din
> care majoritatea evident in Statele Unite. Concentrari masive pe
> coasta de est(New York- New Jersey si Conecticut) aproximativ 450-500
> de mii , restul concentrati in zonele Illinois (Chicago) , Ohio,
> Arizona , California , Michigan, Texas etc.
> Informatiile se pot obine si de la consulatele Romaniei plus
> consulatele onorifice . Votul din 2004 a dat castig de cauza Aliantei
> DA , evident ca in 2008 greseala nu se vamai repeta. In multe
> circumscriptii elctorale de pe teriroriul Americii primele trei
> clasate au fost: Alianta DA , PNTCD si PSD. Ponderea romanilor care
> voteaza regulat cu dreapta democratica este mult mai mare in afara
> decat in interiorul tarii. Traian Basescu a castigat exact cu
> diferenta de voturi venite din afara , neexistand o alta alternativa
> intre el si Nastase. Din informatiile pe care le detin , in afara
> granitelor tarii se afla un numar record de aproximativ 4 milioane de
> romani. Cati dintre ei voteaza cu regularitate se poate afla de tot de
> la consulatele care organizeaza alegeri. In orice caz numarul celor
> care-si exprima votul este "ingrijorator" pentru cei ce au intr-adevar
> simturile ascutite si stiu cum se face politica in 2007. Cert este ca
> pulsul de peste ocean in ceea ce priveste votul din 2008 si 2009 nu
> este favorabil PD si nasului acestuia Traian Basescu. Minciuna are
> picioare scurte si odata vede nasul fata finului, n-asa?
>

EuroParlamentar
2007-01-09 17:44:10

Re: Senior Vasco /Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European

Comentariul tau merita un raspuns:

Eu cand votez, aleg omul care, din putinele informatii pe care le detin in momentul acela, mi se pare mie ca are atat competenta cat si caracter.

Competenta o judec din CV-ul lui si nu-l cred pana nu-l verific eu.

Caracterul il judec dupa sinceritatea cu care a scris CV-ul; daca-l prind cu o singura minciuna in CV, nu-l votez.

Mai mult, daca acel candidat are o experienta indelungata (cel putin 20 de ani), a lucrat cu firme cu reputatie si este stimat de colegii lui de liceu si de facultate, atunci am sa-l votez.

Cu Stima, Constantin Timoc






La 2007-01-09 11:51:52, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> La 2007-01-09 03:05:38, Vasco da Gama a scris:
>
> > Bun, NASA, JEt propulsion etc, toate bune si frumoase. Locuri de munca
> > cat (cacofonia apartine dlui Timoc) mai bine platite - frumos si asta.
> > Inginerimea care apare pe coloana din stanga - toata stima. Dar de ce
> > pentru asta trebuie sa fie dl Timoc MEP? Ce are una cu alta? Daca
> > votez pe cineva pentru PE, astept sa se ocupe de o gama de probleme,
> > nu de una si buna. Ma astept sa stea la Bruxelles si la Strasbourg, sa
> > lucreze in comisii si in plen, sa incerce sa mai obtina cate ceva si
> > pentru Romania, fie ca e vorba de fonduri, de know-how, sau par
> > examplu de extindere a perioadei de gratie in catyeva capitole. Pana
> > una alta, Mr Timoc castiga la un singur capitol - probabilitatea de
> > incoruptibilitate. Nu e putin, dar nici deajuns.
> >
> > La 2007-01-09 01:11:20, EuroParlamentar a scris:
> >
> > > Am infiintat o comisie pentru a alege un reprezentant roman in
> > > Parlamentul European care sa fie independent.
> > >
> > > Avem ocazia sa ne realizam aceasta dorinta daca vom alege
> > > reprezentanti romani in Parlamentul European care sa fie respectati
> > > de ceilalti parlamentarii prin faptul ca au realizari profesionale de
> > > clasa mondiala si sunt nepatati de coruptie.
> > >
> > > Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea
> > > pe listele de partid pentru ca este o alegere uninominala.
> > >
> > > Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in
> > > Parlamentul European prevede urmatoarele pentru candidatii
> > > independenti:
> > >
> > > - Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut
> > > de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.
> > >
> > >
> > > - In timpul campaniei electorale (o perioada de 30 de zile inaintea de
> > > data votarii) fiecare candidat beneficiaza (gratis) de timp de antena
> > > (radio si TV) egal cu acela al fiecarui alt candidat (indiferent daca
> > > e pe lista de partid sau independent).
> > >
> > > - Un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va
> > > obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu
> > > coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin
> > > impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu,
> > > daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)
> > >
> > > Constantin Timoc, candidat independent la Parlamentul European in
> > > 2007, are un MSEE &CS si a studiat stiintele politice ca autodidact
> > > dupa programa de la Columbia University din New York, lucreaza cu NASA
> > > de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala
> > > in Timisoara din 1989. Detalii pe site-ul "timoc" din Romania.
> > >
> >
> >
>
>

Aladin
2007-01-09 17:57:00

Studiile nu ajuta la nimic.

In primul rand se face o mare OBSTRUCTIONARE in a vota in strainatate.
Capacitatile fizice de a putea exprima si cel mai liber si democratic VOT
sunt cele care manipuleaza prin ELIMINARE pe 90% din doritorii de a se exprima in acest fel.
Aceasta limitare fizica este intretinuta in mod voit de catre guvernantii neo-comunisti de la Bucuresti.Peste 80% din traitori aici in west sunt anti comunisti !! si partide cu trandafiri sau scecuriste ca prm nu au multe voturi. Oamenii sunt indepartati de la vot prin inghesuiala si pierderea de timp ce se creiaza in mod VOIT de aceste consulate,ambasade etc,care nu-s decat niste apendice mascate a fostului regim comunist.
Faptul ca PSD,PD,PRM partide comuniste si reactionare primesc voturi in proportii necrezute este ca cei ce voteaza in favoarea lor sunt cei ce sunt aici in misiune si nu pot lipsi la vot plus ca cei roshii se mobilizeaza pt a arata realitatea invers decat e ea. La numarul mic de voturi exprimate,
acestia au proportii inspaimantatoare.
Daca TOTI Romanii de aici ar putea vota nestingheriti atunci PNTCD-ul
ar castiga alegerile doar cu voturile de aici.
Nu neg ca banul intereseaza : "Time its money" asta e valabil si in tara,
a pierde timp si nici macar nu poti reusi sa votezi e o risipa.
Asta e lucrul stiut de acesti machiavelici care pun in discutie o problema
deandoaselea !! Nu studii sunt necesare CI UN VOT LIBER DE CONSTRANGERI chiar de ordin tehnic. Puneti votul on-line. Aici sa studiati ca sa se poata face corect .

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-09 18:52:50

Re: Studiile nu ajuta la nimic./ Foarte adevarat!

La 2007-01-09 17:57:00, Aladin a scris:

> In primul rand se face o mare OBSTRUCTIONARE in a vota in
> strainatate.
> Capacitatile fizice de a putea exprima si cel mai liber si democratic
> VOT
> sunt cele care manipuleaza prin ELIMINARE pe 90% din doritorii de a
> se exprima in acest fel.
> Aceasta limitare fizica este intretinuta in mod voit de catre
> guvernantii neo-comunisti de la Bucuresti.Peste 80% din traitori aici
> in west sunt anti comunisti !! si partide cu trandafiri sau
> scecuriste ca prm nu au multe voturi. Oamenii sunt indepartati de la
> vot prin inghesuiala si pierderea de timp ce se creiaza in mod VOIT de
> aceste consulate,ambasade etc,care nu-s decat niste apendice mascate a
> fostului regim comunist.
> Faptul ca PSD,PD,PRM partide comuniste si reactionare primesc voturi
> in proportii necrezute este ca cei ce voteaza in favoarea lor sunt cei
> ce sunt aici in misiune si nu pot lipsi la vot plus ca cei roshii se
> mobilizeaza pt a arata realitatea invers decat e ea. La numarul mic de
> voturi exprimate,
> acestia au proportii inspaimantatoare.
> Daca TOTI Romanii de aici ar putea vota nestingheriti atunci
> PNTCD-ul
> ar castiga alegerile doar cu voturile de aici.
> Nu neg ca banul intereseaza : "Time its money" asta e valabil si in
> tara,
> a pierde timp si nici macar nu poti reusi sa votezi e o risipa.
> Asta e lucrul stiut de acesti machiavelici care pun in discutie o
> problema
> deandoaselea !! Nu studii sunt necesare CI UN VOT LIBER DE
> CONSTRANGERI chiar de ordin tehnic. Puneti votul on-line. Aici sa
> studiati ca sa se poata face corect .
>

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-09 18:59:20

Re: Senior Vasco /Diaspora are un Candidat Independent la Parlamentul European/ TIMOC

Ce esti dupa nume, aroman sau roman cu origini din Timoc, Serbia, e o mica curiozitate?!

Originea nu conteaza, doar omul!


==--------------------------------------------
La 2007-01-09 17:44:10, EuroParlamentar a scris:

> Comentariul tau merita un raspuns:
>
> Eu cand votez, aleg omul care, din putinele informatii pe care le
> detin in momentul acela, mi se pare mie ca are atat competenta cat si
> caracter.
>
> Competenta o judec din CV-ul lui si nu-l cred pana nu-l verific eu.
>
> Caracterul il judec dupa sinceritatea cu care a scris CV-ul; daca-l
> prind cu o singura minciuna in CV, nu-l votez.
>
> Mai mult, daca acel candidat are o experienta indelungata (cel putin
> 20 de ani), a lucrat cu firme cu reputatie si este stimat de colegii
> lui de liceu si de facultate, atunci am sa-l votez.
>
> Cu Stima, Constantin Timoc
>
>
>
>
>
>
> La 2007-01-09 11:51:52, Giculica zbanghiul-turbat a scris:
>
> > La 2007-01-09 03:05:38, Vasco da Gama a scris:
> >
> > > Bun, NASA, JEt propulsion etc, toate bune si frumoase. Locuri de munca
> > > cat (cacofonia apartine dlui Timoc) mai bine platite - frumos si asta.
> > > Inginerimea care apare pe coloana din stanga - toata stima. Dar de ce
> > > pentru asta trebuie sa fie dl Timoc MEP? Ce are una cu alta? Daca
> > > votez pe cineva pentru PE, astept sa se ocupe de o gama de probleme,
> > > nu de una si buna. Ma astept sa stea la Bruxelles si la Strasbourg, sa
> > > lucreze in comisii si in plen, sa incerce sa mai obtina cate ceva si
> > > pentru Romania, fie ca e vorba de fonduri, de know-how, sau par
> > > examplu de extindere a perioadei de gratie in catyeva capitole. Pana
> > > una alta, Mr Timoc castiga la un singur capitol - probabilitatea de
> > > incoruptibilitate. Nu e putin, dar nici deajuns.
> > >
> > > La 2007-01-09 01:11:20, EuroParlamentar a scris:
> > >
> > > > Am infiintat o comisie pentru a alege un reprezentant roman in
> > > > Parlamentul European care sa fie independent.
> > > >
> > > > Avem ocazia sa ne realizam aceasta dorinta daca vom alege
> > > > reprezentanti romani in Parlamentul European care sa fie respectati
> > > > de ceilalti parlamentarii prin faptul ca au realizari profesionale de
> > > > clasa mondiala si sunt nepatati de coruptie.
> > > >
> > > > Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea
> > > > pe listele de partid pentru ca este o alegere uninominala.
> > > >
> > > > Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in
> > > > Parlamentul European prevede urmatoarele pentru candidatii
> > > > independenti:
> > > >
> > > > - Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut
> > > > de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.
> > > >
> > > >
> > > > - In timpul campaniei electorale (o perioada de 30 de zile inaintea de
> > > > data votarii) fiecare candidat beneficiaza (gratis) de timp de antena
> > > > (radio si TV) egal cu acela al fiecarui alt candidat (indiferent daca
> > > > e pe lista de partid sau independent).
> > > >
> > > > - Un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va
> > > > obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu
> > > > coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin
> > > > impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu,
> > > > daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)
> > > >
> > > > Constantin Timoc, candidat independent la Parlamentul European in
> > > > 2007, are un MSEE &CS si a studiat stiintele politice ca autodidact
> > > > dupa programa de la Columbia University din New York, lucreaza cu NASA
> > > > de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala
> > > > in Timisoara din 1989. Detalii pe site-ul "timoc" din Romania.
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Giculica zbanghiul-turbat
2007-01-09 19:11:06

Re: Nevoia (si propuneri) de studii sau macar de anchete, analize si reportaje../ Ma bucur ca nu va

lasati manipulati ca marea majoritate a romanilor votanti din tara!




La 2007-01-09 08:56:30, Romanian Museum a scris:

> De ani de zile cautam cercetatori si ziaristi care sa ni se alature la
> asemenea studii mai ales ca noi am facut cel mai mult in aceasta
> directie de peste 2- de ani asupra contemporanilor iar cind e voirba
> de istorie, de cea a romanilor din Illinois..
>
> De multi ani am cerut redactiei Ziua sa se implice..Am insitat in 1994
> chiar la SRS..dar nu a inteles ca si altii ca ar fi meritat sa dedice
> ziaristi care sa se specialize in emigratie/exil/diaspora...mai ales
> ca s-ar fi putut aranja ca sa nu fie pe cheltuialal celor din
> tara..Degeaba (ca nu au vrut, ca nu sunt capabili, ca sunt manipualti
> ei insisi..sunt teme care desigur demult asteapta sa fie invesrtigate,
> analizate si studiate )
>
> Lucrurile sunt atit de grave... caci multe milioane de oameni sufera
> poate fara sa-si dea seama din cauza puntilor neconstruite intre tara
> si cei plecati, (mai ales cei plecati dinainte de 90).........incit
> nu-i mai poti face vinovati numai pe politicieni si guvernanti si
> securitatea ..ca nu doresc apropierea diasporei de tara, dar si pe
> ziaristi.
>
> .Noua ne este evident faptul ca ei nici nu vor sa inteleaga ca au o
> vina..decum sa si-o corecteze...* Nota 1
>
> Ca veterana pe tarimul romanismului , inclusiv al
> analizelor/prezentarilor si unor studii despre romanii din SUA sau
> fenomenologia relatiei tara -diaspora .. in care ma simteam foarte
> singura .. nu pot decit sa ma bucur ca in sfirsit apar voci care
> mentioneaza o nevoie de care eu ma pling de cel putin 20 de ani..iar
> in tara de 16...Cind i-am spus Dlui Buzura in 90 ca avem o
> carte/manuscris pt.care avem nevoie urgenta de istoric si sociologi
> sa o terminam.. - lucrarea monumentala de istorie vizuala fusese
> terminata in 1988 - a raspuns autoritar \"lasati ca stim noi mai bine,
> facem noi totul..\" iar cind i-am sus ca Fundatia Culturala Roamna ar
> trebuis a fie si a romanilor de dinafara sau macar sa aibe un comitet
> din diapsora ca sa se lege realatiile cu tar care are nevoie de cei
> dinafara...a intrerupt interviul..
>
> Dar acum avem alte urgente..nevoia de a gasi persoane potrivite ca sa
> facem ..un sondaj al opiniei romanilor din diaspora, ne intereseaza
> mai ales si mai urgent SUA - referitor la cum isi indeplinesc szau nu
> misiunile ambasada/consulatele/MAE si Institutul Cultural Roman...NOi
> am pornit observatii critice de peste 10 ani..dar acum vrem sa o facem
> structurat drept care am inaintat o serie de intrebari (ca un preambul
> la un ultimatum..) Consulatului si ICR-ului din NY iar ambasadei si
> MAE ii inaintasem cu ocazia vizitei Pres.Basescu in vara..
>
> Cum nici unii nu raspund ferindu-se de noi tematori si cum nu avem
> timp pt o alta campanie de presa in Romania (am facut destule 15
> ani..vedeti la pagina de media de la web site..) ..si nici sa insistam
> la mai multe redactii, chiar zilel trecute lpam sunat iar pe Dl.SR
> Stanescu si am trimis comunicate si materiale de background si
> dansului si Dlui Victor Roncea care ne plimba de o JUMATATE de an ca
> va da atentie..Toatedegeaba..Mai mult comentariile mele critice din 7
> ian. la un articol al unei ziariste sau colaboratoare la Ziua pe care
> eu o cred amatoare au fost cenzurate/neincluse desi am scris si cerut
> includerea lor chiar ieri..
>
> Iar acum ne intrebam Dle Rosca Stanescu, tot ce vedeti in noi este
> ideea de cum am putea fi folositi (sau manipulati) cind va fi la
> vot..Ar fi, desigur mai mult decit dezamagitor...insa mai bine decit
> altii care niic la asta nu se gindesc ..iar primul meu gind a
> fost..cum sa ajung sa ne spuneti ce organzatie credeti ca ar fi
> capabila de un studiu asupra noastra..speram nu doar tendentios..sau
> limitat la \"cu cine ati vota\" .. sa vad si eu daca in sfirsit
> vreunii din tara se apropie de capacitatea sau macar de DORINTA de a
> invata sa faca sondaje asupra noastra daca nu studii..care, dupa cite
> stim de ani, din pacate, , ..NU ARE CINE.. Partiale, frinturi.felii
> poate or fi dar eu inca nu i-am putu gasi desi caut cu insistenta de
> atitia ani, cum am spus si sunt cea mai atenta caci sunt cea mai in
> domeniu si cea mai interesata (direct si indirect...) din citi romani
> stiu si stiu ca nu sunt istorici, sociologi si niic macar amatori care
> sa se ocupe de studii ale emigratiei noastre...trecute si prezente..cu
> o exceptie legat de cea veche le stiu pe toate cele exkstente caci
> le avem in biblioteca noastar si la centrul nostru de cercetre al
> emigratiei..nu avem inca ultima editie a unei antologii de studi vechi
> a dlui Wertsman....dar stiu cam tot ce se intimpla in SUA ..si cite
> ceva si din Canada si vestul Europei , legat de legatura cu tara
> mama..Romania..
>
> Ce vreau sa mai spun cu aceasta ocazie este ca este penibil ca, noi,
> cei din SUA sau din diaspora in general, trebuie sa asteptam si cu
> atit mai mult sa caut de ani de zile prin tot felul de anunturi si
> scrisori (sute..da, nu rideti, sute..) ca cei din tara sa ne faca
> studii sau sa ne ajute..si ca nu ni le facem singuri..Dar avem o scuza
> si e ciebva foarte vinovat care ne-a blocat in a ne cunoaste si a
> conlucra la asemeena lucruri.,..Asa zisa presa romana din diaspora,
> mai ales cea din SUA....In anii 80 scria din relatarile noastre si
> dadea cam tot ce trimiteam..Se stia de muzeu si de zecile lui de
> expzotii itinerante si programe educative ca si de lucrarea de
> istoriei a emigratiei nu numai in societatea si presa americana
> americana ci si in comunitati ..Micro Magazin, Lumea Libera si
> Luceafarul in Canada au scris..nu prea mult si nic prea aprofundat dar
> si-au facut o datorie minima..Eru ziare de diapsora..Dar de 8-6 ani
> incoace nu mai avem presa de diaspora..ele nu
> mai sunt..iar ceea ce este acum este un DEZASTRU..iar asa zisii
> ziaristi de acum sutn cei mai vinovati romani din afara tarii caci au
> blocat pur si simplu dezvoltarea comunitatilor cu exceptia dezvoltarii
> lor religioase/parohiale in care existenta presei este in mare
> parte..irelevanta..
>
> Dar pina ne-am organiza unii si atii si am gasi romanii-americani sau
> americanii sau canadienii potriviti sa ne ajute (noi am facut
> asta..adica am gasit citiva americani si am cheltuit ani de studiu si
> munca organizatorica efectiva in ani 80..) ar fi bine sa folosim
> mometul acesta cu ZIUA cind noi am batut saua poate destul
> (cheltuind zeci de ore de emailuri si telefoane )si dvoastar va
> acest scop..)
>
> As tara..decit cu o mica exceptia..la alegerile din 2000 cind nu a asov - www.romanianculture.us
>
> >
>
>
>
>

Ratacitul
2007-01-09 19:18:41

Re: Bani aruncati aiurea - cercetari "de piata"/noutati / Lamureste-te in ce tara traiesti intai!

http://www.elections.ca/content.asp?section=ins&document=eligible&dir=ire&lang=e&textonly=false

"Voter eligibility criteria

To vote, you must be a Canadian citizen and be 18 years of age or older on polling day.

You may register to vote by special ballot using the form in this guide provided:

1. you resided in Canada at any time before applying for registration;
2. you have resided outside Canada for less than five consecutive years since your last return to Canada (some exceptions apply); and
3. you intend to resume residence in Canada."

Presupunand ca nu vorbesti engleza ca Basescu, mai citeste o data punctul 2. Si inca o data. Ai priceput ceva? Iti traduc ca esti mai incetinel: daca nu stai in Canada, dupa cinci ani bye-bye drept de vot din diaspora. Exceptiile sunt militarii in misiuni si diplomatii.

Ai priceput principiul?

Sau, dupa parerea ta, Canada nu-i o tara democratica?


La 2007-01-09 04:47:06, Vasile Teodorovici a scris:

> La 2007-01-09 03:43:30, Ratacitul a scris:
>
> > In Romania se perpetueaza doua fenomene ciudate. Pe de o parte, prin
> > "non combat" se omoara incet si sigur ideea votului uninominal si
> > legarea politicului de cetatenii platitori de taxe.
> >
> > Pe de alta parte, politicienii romani si mesagerii lor (iar SRS asta
> > este) nu mai pot de grija romanilor din strainatate: ce mai fac, cum o
> > mai duc, CU CINE VOTEAZA?
> >
> > Nimeni nu vede aberatia in care platitorilor de taxe li se refuza o
> > reprezentare cinstita in Parlament iar celor care nu platesc un cent
> > pentru prostiile acelarasi politicieni alesi la gramada pe liste li se
> > da dreptul la o reprezentare nenecesara?
> >
>
>
> Mai nou, democratia este legata de plata impozitelor?
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jos taxele! (7744 afisari)
 Monica Macovei il ataca de la Bruxelles pe premierul Tariceanu si Guvernul sau (2222 afisari)
 Mostenirea Goga, ravnita de Guvernul maghiar (2191 afisari)
 Petrolistul diavolului (2153 afisari)
 Credinte obligatorii si adevaruri impuse de stat (1939 afisari)
 Miron Cozma, eliberat (281 afisari)
 Adrian Nastase si Dan Iosif neaga implicarea in Dosarul "Aurul dacilor" (94 afisari)
 Tariceanu: "Va garantez ca si peste un an voi fi prim-ministru al Romaniei" (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01335 sec.