Ziua Logo
  Nr. 3654 de marti, 20 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-20
Adrian v.D. (, IP: 84.162.90...)
2006-06-20 11:05
Bine ca se discuta...

...pentru ca,pe timpul dictatorilor,nu se discuta decat in biroul balbaitului semianalfabet-"primul arhitect al tarii"-ce -si-cum se construieste...Si s-a construit mult si oribil!S-a construit si inestetic!
In cazul de fata,unele proiecte,precum cel din Piata Revolutiei,sunt absurde,aberante,si nu ar leza doar retina,ci chiar si respectul fata de istorie.

Dar acum,pcr-isti,nu toate proiectele anuntate sunt "proaste",doar pentru ca nu sunt emanatia celor cu corcodusul!(Virgula?!Pentru Vanghelie si prozelitii sai?!) De ex. "Esplanada" ar avea chiar un muzeu Guggenheim!!Si un parc de distractii ...acoperit!Si doi zgaraie-nori adevarati! Si un parc urias pe niste cladiri!(!)....pe un maidan imens.Sau mai bun e maidanu, cainii "comunitari" si niste corcodusi....?!
Dar atentie!Chiar si in centrul istoric al Londrei s-a construit un "zgaraie-nor"cumplit,pentru ca este greu sa ai "capitalul" sub control,dar mai greu este daca nu-l ai.

Daca se discuta-public-pe margina unor proiecte care ar schimba "fata" Bucurestiului,este un pas mic pentru...oras,dar mare pentru democratizarea societatii....Depinde de cat de receptivi devin anumiti bucuresteni (care au ceva de spus),vis-a-vis de soarta urbei lor.

Sa auzim numai de bine!
Adrian

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-06-20 11:27
Re: Bine ca se discuta...

E si vina arhitectilor.
Si uite o cestie. Nu am nimic cu zgarie norii. Ba chiar imi plac. C-o mica conditie : sa fie asezati acolo unde se potrivesc.
In fata Palatului nu se potrivesc! Deloc.
Dar uite tot pe Calea Victorie ai un loc in care ar intra ceva inalt.Pe locul fostului Teatru National. Falcat de 2 cladiri inalte( una din ele fiidn palatul telefoanelor), in fata cu niste cladiri care nu ar pierde ninic din acesta vecinatate ar merge. E drept cam dificil de construit din cauza straficului si a strazilor inguste.
Si oricum sa nu uitam, stilul Bucurestiului e tocmai lipsa de stil, un soi de salat de boeuf aritecturala care pina la urma se imbina intr-un mod inexplicabil.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre un prieten, test national (282 afisari)
 Pretextul Paloma (188 afisari)
 Afacerea "Colosii" (172 afisari)
 Casa lui Titel Petrescu, la un functionar ministerial (122 afisari)
 Stiri pe scurt (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00639 sec.