Ziua Logo
  Nr. 3628 de sambata, 20 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-05-20
annia din moreni (...@personal.ro, IP: 86.34.251...)
2006-05-20 15:34
CAPCANA DIN LABORATOR ( I )

CAPCANA DIN LABORATOR ( I )
Domnilor, lamuriti-ma si pe mine…exista vreo iesire pentru aceasta tara din capcana acestor vremuri ? Citind acest articol m-am gindit la asta si iata de ce intreb…
De prin 2003, presa ne spunea ca dupa caderea comunismului,Rusia avea doua obiective : unul, ocuparea economica a unora din fostele tari satelit, al doilea, « anexarea » economica a U.E, prin dependenta de gazul rusesc.
Tot de atunci stim ca in vreme ce Cowboy-ul Sef deschidea cutia Pandorei ocupind Irak-ul, Rusia , pe tacute, la doar citeva zile dupa ocuparea Bagdadului, semna acorduri cu Niazov al Turkmenistanului si-i lua acestuia rezervele de gaz pe 25 de ani pe doar 44 USD mia de m cubi ( jumate cash, jumate in produse… !). Pe atunci il vindea cu 120 USD in U.E ( mia de m cubi), astazi este dublu.
Nu e un succes ? Cum a ajuns diplomatia americana la o asa infringere ? Asta ar trebui sa-i faca a se gindi la faptul ca Politica Muschilor nu este totul…Nu cumva superputerea americana este un mit ? Adica daca se bazeaza DOAR pe forta, zic eu ca e ! Si cum de America imi pare mie ( mai nou incep sa am dubii si aici si ma cuprinde disperarea…).,ca depinde democratia in lume, si cum vecin ne e Rusia, cred ca avem o problema.
Caci iata : UE, este clar, cam 30 la suta din consumul sau de gaze il ia din Rusia….Politica « armei energetice », pare a fi urmata perseverent si nu de azi de ieri ! Ori, din Economic, “arma energetica Rusiei” trece in Politic, asta e…si e o grava problema. Pentru noi. Uitati-va in jur, probabil Tratatul Putin Iliescu de mult se pune in aplicare,privatizarea sectorului energetic nu e monopolizata de Lukoil ?
Intr-adevar, ce inseamna asta pentru noi? Sa ne amintim de uimirea pe care a mimat-o Putin cind i s-a adus vorba de Tezaur ? Vorba luata rapid inapoi – vezi doamne , Tezaurul are pentru noi doar ovaloare….sentimentala, pshologica ( sper ca sughiti, Ion Ilici Minerescu!). Sa ne amintim de copii autosechestrati prin scolile Transnistriei in incercarea de a-si pastra limba parintilor, sa ne amintim de….dar stiti si voi, caci toti am fost martorii tragediei acestui neam..

annia din moreni (...@personal.ro, IP: 86.34.251...)
2006-05-20 20:33
Re: CAPCANA DIN LABORATOR ( I )


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Misionarii cosmici (1011 afisari)
 Derusificarea si "dezghetul" (481 afisari)
 Take Ionescu, memorialistul (262 afisari)
 Prognoza pentru Litoral (155 afisari)
 Constantin Ticu Dumitrescu - un elogiu (151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00560 sec.