Ziua Logo
  Nr. 3361 de miercuri, 29 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-06-29
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.230...)
2005-06-29 06:50
Au voie si femeile la facultatea de Teologie din Bucuresti, ca eu nu stiu.

Au voie si femeile la Teologie, sau numai la facultate..?
Matilda

Dexter (, IP: 80.97.175...)
2005-06-29 10:50
In Ortodoxie rolul femeii e covarsitor.

In 95 au iesit primele promotii de absolvente ale Fac. de Teol. , tinere care acum predau religia in scoli sau lucreaza in serviciile de asistenta sociala. Facultatile de teol. au profile precum Teol.- Litere, Teol-Limbi straine, Teol. -Asist. sociala, Teol- Patrimoniu, pana si sectie pt viitorii preoti trimisi in comunitatile de surdo-muti. Absolventele au dubla specializare, in asa fel incat, atunci cand maretul stat laic va hotari sa scoata religia din scoala, conform normelor europene ateiste si secularizante, profesoarele sa nu ramana fara paine, ci sa poata preda a doua specializare.

Nu te preface ca nu stii, Matilda, ca de la Maica Domnului incoace, femeia si-a capatat (in ortodoxie) aura de sfintenie pe care o merita - ca mama, educatoare si ocrotitoare a familiei .
A, ca nu stiu (sau nu pot ... ?) barbatii (cei mai multi) sa respecte preceptele pe care le propovaduieste Biserica in privinta femeii - asta e alta mancare de peste.

Intr-o societate necrestina, dar simpatizant pagana, femeia este obiect, carpa de sters pe jos, sac de box, prostituata la minut, sclava in bucatarie si la sters pruncii la fund, salahoare pe camp sau la sapat santul ... si mai are multe alte "onorabile" functii.
Ce daca apare in costumatie de sefa de departament pe coperta vreunei reviste feministe ? (sau isi arata nurii "artistici" in paginile publicatiei "pt barbati")... la orice ora, ochii hulpavi ai atator "masculi" sunt gata s-o despoaie pana la piele (daca mai e cazul) si s-o transforme intr-o harta cu mai multe gauri ...

Si cand te gandesti ca Hristos a spus ca desfranat (curvar, adica) nu e doar cel care are de-a face cu e femeie (alta decat a lui), CI CHIAR SI CEL CARE NUMAI POFTESTE O FEMEIE. Desigur, e valabila si reciproca.

Cate milenii ne mai trebuie ca sa ajungem (sau sa ne intoarcem) la puritatea invataturilor Mantuitorului, sa ni le insusim si sa ne traim putina viata dupa ele ... ?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Caragiale, go home! (271 afisari)
 Poveste cu tineri artisti (105 afisari)
 Scolasticizarea invatamantului teologic (90 afisari)
 Bac' la mana dascalilor (77 afisari)
 A inviat Goma! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00576 sec.