Ziua Logo
  Nr. 3342 de marti, 7 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Financiar

2005-06-07
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 195.212.29...)
2005-06-07 11:56
Aceeasi strategie pentru slabirea autoritatii unui popor in propria tara

Mai intai este sprijinita puternic o minoritate , i se cultiva identitatea , este convinsa ca are drepturi pe care trebuie sa le ceara , dupa care este folosita pentru umilirea majoritatii . Chiar s-a ajuns in unele tari la sustinerea unor concepte aberante ca "dictatura minoritatilor"

In acest moment tiganii au in scoli si facultati locuri speciale numai pentru ei , ceea ce inseamna discriminare si segregare . Se incearca pastrarea acestor locuri rezervate , dar amestecare cu cei care au invatat si au dat un examen corect ? Inseamna ca se incearca distrugerea invatamantului . Pentru un invatamant performat e nevoie ca sa invete impreuna cei cu rezultate aesemanatoare , elitele cu elitele si codasii cu codasii , fara alte discriminari

Si apoi de ce nu se analizeaza corect , stiintific motivele ramanerii in urma a tiganilor ? Robia s-a desfiintat de 150 de ani iar in cei 50 de ani comunism cel puti au avut aceleasi sanse ca si romanii . De cat au nevoie pentru "integrare" , de 200 , 500, 1000 de ani ? Si romanii nici ei n-au fost priviligiati , au fost si ei iobagi , serbi , in Transilvania inainte de 1918 erau cetateni de mana a -2-a . Intr-o tara unde de-a lungul veacurilor au suferit si romanii si tiganii , de ce tiganii trebuiesc favorizati ?

Aici e ipocrizia cea mare , ca nu se face o analiza corecta a ramanerii in urma a tiganilor . S-ar constata ca e de vina modelul lor cultural si nu imaginara opresiune a romanilor , asa cum se sugereaza .

toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 195.212.29...)
2005-06-07 12:04
Inca ceva

In urma cu cateva saptamani am vazut la TV un scandal cu o familie de tigani in care fata , de vreo 15-16 ani parca , a fugit de acasa pentru ca parintii vroiau s-o marite iar ea vroia sa invete . Reporterul a mers la ei acasa ,o familie de tigani bogati , si mama fetei spune "la noi e rusine sa mearga la scoala" , in timp ce la romani e un lucru de dorit ca sa mearga copilul la scoala , sa invete sa aiba un job bun , se investeste in educatie .

Cu un asemenea model cultural ce e de facut ? De ce trebuie romanii si Romania sa fie considerati vinovati si sa cheltuiasca sume suplimentare de la buget . Sa dea UE si Sors bani pentru povestile astea , nu din banul de la un buget care si asa are destule lipsuri .

JP (...@yahoo.com, IP: 205.207.184...)
2005-06-07 17:50
Positive Discrimination

Se incearca exportul modelului american de "Positive Discrimination", cum ar fi locurile garantate in facultati tehnice pentru femei sau afro-americani. Sint politici laudabile, cu beneficii probabile pe termen lung pentru integrarea minoritatii respective in acel domeniu, dar cu efecte imediate negative in domeniul competitivitatii. Dar numai statele avansate isi pot permite aceste pierderi pe termen scurt. In Romania, unde promovarea se mai face inca pe baza de nepotism, asta mai lipseste acuma pentru distrugerea completa a competitivitatii. Havel a spus acum mai multi ani ca feminismul este un lux pe care numai statele avansate si-l pot permite, si cred ca e valabil si pentru tigani treaba asta.

La 2005-06-07 12:04:24, toni a scris:

> In urma cu cateva saptamani am vazut la TV un scandal cu o familie de
> tigani in care fata , de vreo 15-16 ani parca , a fugit de acasa
> pentru ca parintii vroiau s-o marite iar ea vroia sa invete .
> Reporterul a mers la ei acasa ,o familie de tigani bogati , si mama
> fetei spune "la noi e rusine sa mearga la scoala" , in timp
> ce la romani e un lucru de dorit ca sa mearga copilul la scoala , sa
> invete sa aiba un job bun , se investeste in educatie .
> 
> Cu un asemenea model cultural ce e de facut ? De ce trebuie romanii si
> Romania sa fie considerati vinovati si sa cheltuiasca sume
> suplimentare de la buget . Sa dea UE si Sors bani pentru povestile
> astea , nu din banul de la un buget care si asa are destule lipsuri .
> 
> 
> 


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 I.C. Dragan refuza testul ADN in procesul de paternitate (343 afisari)
 Mana criminala la Activele Statului (102 afisari)
 Stiri pe scurt (100 afisari)
 Partidul crestinului e Biserica (89 afisari)
 Stiri pe scurt (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00498 sec.