Ziua Logo
  Nr. 3342 de marti, 7 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-06-07
dan toader din franta (...@hotmail.com, IP: 212.195.60...)
2005-06-07 11:59
cum adica mai ciachire?

mai baiete, sunt partide care promoveaza libertatea individuala totala si sunt partide care scot la iveala morala crestina chiar daca si ele au uscaturi.

crestin-democratia are la baza principiile vietii crestine pe care sa le aplici si in viata sociala. sa nu furi, sa nu ucizi si asa mai departe vin de la primul crestin talica, nu de la gabriel andreescu si andrei cioroianu.

tu, ca si altii, amesteci credinta sau caile mari de apropiere de oameni ale acesteia cu tot felul de paruieli care apar intr-un proces cu mult mai mare.

a avea ordine in viata tine totusi de liberul arbitru al unei societati. de ce le ziceti fundamentalisti tuturor celor care isi asuma o identitate spirituala chiar si prin politica. adica exista tot felul de organizatii care sa apere drepturile a tot felul de oameni dar cand vine vorba de crestinism toti sar in capul lui aruncand in lupta argumente de periferie. iti aduc aminte ca toleranta tot prin crestinism a fost inventata. voi, cei care criticati crestinismul sunteti mult in urma. si noi avem oi ratacite care vor a ucide tigani, homosexuali sau alte cele. dar nu asta e spiritul crestinesc. a, ca se cere un pic de decenta, asta e normalul, nu anormalul.

George-Felix (...@yahoo.com, IP: 132.195.96...)
2005-06-07 16:59
Re: cum adica mai ciachire? - nu-i chiar asa mai Toadere

La 2005-06-07 11:59:20, dan toader a scris:

> mai baiete, sunt partide care promoveaza libertatea individuala totala
> si sunt partide care scot la iveala morala crestina chiar daca si ele
> au uscaturi.


Hai sa luam un exemplu concret, Germania. Ros-verzii au gresit economic, ca nu au facut reformele acum 7 ani cand aveau o majoritate confortabila. Le-au facut tarziu si incet si acum platesc si o sa zboare. Asta in planul lumesc.

In plan spiritual, ros-verzii sunt partizanii societatii care il protejeaza pe cel slab. Ei sunt sprijinitorii azilantilor, strainilor etc.
De partea cealalta a baricadei, probabil castigatorii pe merit ai alegerilor anticipate din toamna, sunt crestin-democratii aliat cu liberalii. Dupa parerea lor, cel tare are intaietate la masa, ca el produce, iar cel slab o sa manance cand o sa fie destul. Seful liberalilor tocmai s-a "outat" cu prietenul sau homo.

Ia zi tu care le stii asa pe toate, care e mai apropiat in actele sale de morala crestina? Al de predica "cel tare il mamanca pe cel slab" sau al de predica "tre' sa mancam cu totii"?

Sau sunt crestin-democratii germani niste "uscaturi" in padurea crestin-democratiei?


Daca as vota, as vota cu alianta crestin-democrata cu liberalii, din considerente economice. Pentru ca nu amestec planul lumesc cu cel spiritual. Adica ceea ce spune si Dan Chiachir!



Felix




     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 I.C. Dragan refuza testul ADN in procesul de paternitate (343 afisari)
 Mana criminala la Activele Statului (102 afisari)
 Stiri pe scurt (100 afisari)
 Partidul crestinului e Biserica (89 afisari)
 Stiri pe scurt (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00619 sec.