Ziua Logo
  Nr. 3272 de miercuri, 16 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-03-16
andro (, IP: 138.231.136...)
2005-03-16 00:48
comunism si utopie


Primo, ma intreb daca UE a avut de ales altceva decat comunisti in est.

Secundo, Europa practica si ea real politik, incearca sa aduna toate randurile care nu sunt convinse de valorile americane, sunt mai "sociale", inclusiv fosti comunisti pe care ii considera mai putin perioculosi decat fanii lui Bush. Sau mai apropiati ideologic de o (mare) parte a politicienilor imbatraniti ai vechii europe care au flirtat poetic cu marxismul in tinerete. Si tin in subconstient o unda de nostalgie a tineretei probabil. dar nu l-au trait.

Ue greseste cu siguranta, noi am aplicat marxismul barbar (si l-am aplica din nou cu aceeasi prostie, de altfel sfasierea reciproca e si azi valabila in societatea damboviteana), dar ue considera asta sau irepetabil sau neaplicabil la ei. hm.. Exemplul clasic al lui Sartre care desi iesit din aceeasi scoala cu a mea.., n-a acceptat niciodata realitatea comunismului din est, refugiindu-se in utopiile lui.

Dar cine altcineva ii poate demonstra contrariul despre aceste slugi comuniste decat noi insine ?? Basescu e un exemplu, lasati-l sa isi faca treaba coerent si UE poate fi convinsa ca nu e doar pro american.. si ca poate fi mai util decat un Nastase lingusitor. Sigur, trebuie timp ca sa convingi. Si ceva mai putine axe.. Sper sa intelegem cu totii ca totul se bazeaza pana la urma pe argumente, e primul si ultimul lucru care il inveti aici la scoala. (Si apropo, nu comentarii literare pe de rost ca in ro.. asta e alta istorie, si problema a educatiei romanesti. )

Sa le dam argumente si isi vor schimba parerea, si vor accepta ca exista si o generatie care nu mai inseamna lingusire comunista, cu care se poate dezbate si comunica adevarat, si o vor aprecia.

flachi (...@gmail.com, IP: 67.67.219...)
2005-03-16 01:16
Re: comunism si utopie

andro, cum am spus cu cateva comentarii mai devreme, este un joc pragmatic si duplicitar pe care-l fac europenii (de vest). Interesanta continuarea pe care o propui subiectului lansat de d-l Portocala. Adica de cate axe in plus sau minus are nevoie Romania. Spunand ca are prea multe, sa intelegem ca ai recomanda o departare de SUA? Daca s-ar propune mai multe axe, s-ar intelege ca pe langa axa Washington, Londra, Bucuresti ar mai putea coexista cel putin una: Paris, Berlin, Bucuresti. Numai ca doua poate's deja prea mult intr-o lume in care oceanul Atlantic nu mai e suficient sa desparta doua continente. Blestemata alegere, as incuraja o discutie cu ideilor pro-si contra pe marginea sistemelor de alianta economice/politice/militare pe care le poate urma Romania. Pentru asta viziteaza http://cafenea.blogspot.com

flachi dela http://peromaneste.com


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (203 afisari)
 Fratia lupilor (198 afisari)
 Primaria si Prefectura Bucuresti au fost depesedizate (120 afisari)
 Imperiul de carton al "Clanului Nicoara" (II) (109 afisari)
 Spalatoria "Europa" (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00626 sec.