Ziua Logo
  Nr. 4721 de marti, 29 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Coalitia Stroe ataca Sectorul 1
-- Parteneriatul PSD-PNL se reface pe sest pentru a sustine un candidat al liberalilor la deputatia unui bogat Colegiu bucurestean
La nici o luna dupa prezidentiale, Colegiul 1 din Capitala pentru Camera Deputatilor e scena, mai mica, a unei misterioase confruntari electorale. Ieri, in ultima zi in care se mai puteau inscrie candidaturile pentru ocuparea fotoliului lasat liber dupa plecarea penelistului Bogdan Olteanu la BNR, singurul inscris in cursa era liberalul Radu Stroe. PSD si-a rezervat un loc pe lista pentru alegerile din 17 ianuarie 2009, inregistrandu-si semnul electoral la BEC, dar nu a gasit un candidat.
Pesedistii nu luasera, pana la inchiderea editiei, nicio decizie oficiala, dar curentul de opinie predominant in partid era pentru sustinerea candidatului liberal. Pedelistii au oscilat intre finul lui Gigi Becali si fiul lui Silviu Prigoana. Dupa o discutie de 15 minute cu Emil Boc, Viorel Tudorache, deja inscris pe lista, a acceptat sa se retraga in favoarea junelui mostenitor al imperiului Rosal, Honorius Prigoana.
PSD si-a inregistrat la BEC semnul electoral, in vederea participarii la algerile partiale, inca din 19 decembrie. Cu toate acestea, pana ieri - ultima zi in care mai puteau fi inscrise candidaturile - social-democratii nu si-au gasit un om. "Pana in momentul asta, nu stiu sa fie vreo persoana (n.r. - propusa de PSD Bucuresti). Din Secto-rul 1 nu si-a anuntat inca nimeni intentia de a candida", ne-a declarat dupa-amiaza Dan Tudorache, presedintele PSD Sector 1. Niciun alt pesedist, de la Bucuresti sau de la centru, nu a putut sa spuna precis daca partidul are un candidat cert. In schimb, pe surse, a aparut informatia ca PSD a decis sa-l sustina pe Radu Stroe, secretarul general al PNL. "Sectorul 1 este fief liberal si exista o discutie in acest sens. Exista un curent destul de puternic in partid pentru a pastra intr-un fel acest parteneriat intre partidele de opozitie si astfel PSD sa renunte la candidat pentru a sustine un liberal", ne-a confirmat ipoteza social-democratul Valeriu Zgonea. "Dar aceasta decizie nu o ia decat Consiliul Executiv National, la propunerea Organizatiei Municipale Bucuresti. Daca nu se ia o decizie astazi, inseamna ca vom sustine un candidat liberal", a adaugat el. Colegiul 1 este considerat fief liberal pentru ca primarul local, Andrei Chiliman, este membru PNL, in acelasi sector avandu-si colegiile alti doi capi ai PNL, Crin Antonescu si Ludovic Orban.
Vivat Honorius!
PDL avea un candidat inscris oficial la BEM inca din 24 decembrie. Viorel Tudorache, transferat de la PNG, a fost propus de Organizatia Sector 1 a partidului, iar dosarul sau de candidatura a fost semnat chiar de catre Emil Boc, conform purtatorului de cuvant al BEM, Iulian Alexandru Ivan, citat de NewsIn. Ieri insa, sefii PDL au scos la bataie un nou favorit: Honorius Prigoana. "Conducerea partidului a fost mandatata de Biroul Politic sa discute acele optiuni care sunt, cel putin doua nume, Viorel Tudorache si Honorius Prigoana. Vom sta de vorba cu cei doi si noi avem mandat din partea Biroului Politic pentru a desemna un candidat" a declarat vicepresedintele Gheorghe Flutur la finalul sedintei Biroului Permanent (BP) al PDL. N-a durat mult si Tudorache a inteles mesajul, cedand in favoarea lui Prigoana jr. "Am avut o discutie de aproximativ 15 minute cu domnul Emil Boc, care a fost un domn elegant si finut, mi-a explicat despre ce este vorba, iar eu am acceptat decizia partidului", a declarat retrasul pentru NewsIn. Tudorache a precizat ca BP a decis sa-l sustina pe fiul lui Silviu Prigoana.
Capitala Capitalei
Sectorul 1, din care face parte Colegiul electoral disputat la alegerile partiale din 17 ianuarie 2009, este "cea mai dezvoltata comunitate din Romania", potrivit primarului liberal care il pastoreste, Andrei Chiliman. "Aici se genereaza aproximativ 10% din Produsul Intern Brut al Romaniei. In ultimii patru ani, corespunzator cresterii economice, bugetul comunitatii noastre a crescut de patru ori", noteaza primarul pe blogul sau, intr-o postare intitulata "Sectorul 1 este Capitala Capitalei".
Dan CARP - dan.carp@ziua.ro 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Mai cacareze sobre si coscare, facute knowboth de systems   de Un Agricultor
pt boul liviu iordache si ceilalti avortatzi pdlai   de coscaru
care sest?   de naiv-prudent
logic locul in parlament trebuie ocupat de partidul votat la alegerile parlamentare   de coscaru
Invinsa, din nou, alianta Anti-Basescu!   de Liviu Iordache
Generatzia se schimba.Ne eliberam de stafia omului nou.   de vida clara
Voi vota Radu Stroe!   de Dumitru Iuga
Coalitia Stroe ataca Sectorul 1   de camycatze
Basescu trebuie ingradit de Opozitie!    de knowbothsystems
A r h i v a
  Udrea: Nu am pozat in lenjerie intima    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cadoul Ciorogarla pentru noii stapani (2410 afisari)
 70.000 de bugetari ajung pe drumuri (1468 afisari)
 Europa 2010. Terorismul, inapoi la surse (1383 afisari)
 Limbajul misterios din "Avatar" revelat (1316 afisari)
 Coalitia Stroe ataca Sectorul 1 (1280 afisari)
 Cum a reusit obezul proprietar de carciuma sa slabeasca aproape 300 de kilograme (FOTO) (2487 afisari)
 Vladimir Putin vrea sa aduca din nou relatiile cu SUA la nivelul Razboiului Rece (1762 afisari)
 Cui a dat si cui i-a luat - bugetul pe 2010 (1589 afisari)
 Striptease ratat: nu a reusit sa smulga fusta partenerei - VIDEO (1540 afisari)
 Eugen Ionesco: Orice om politic care incepe ca membru in consiliul municipal si termina ca sef de stat este un paranoic (1142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01136 sec.