Ziua Logo
  Nr. 4719 de miercuri, 23 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sapunaru in pericol
-- Internationalul roman de la FC Porto risca o suspendare intre sase luni si trei ani dupa incidentul cu lovirea unui om de ordine
Presa lusitana de ieri noteaza ca ceea ce parea un incident minor la finalul derbyului Benfica - FC Porto de duminica seara, cu doi jucatori ai oaspetilor, romanul Cristian Sapunaru si brazilianul Hulk, ar putea avea consecinte grave. Astfel, se pare ca ar exista inregistrarea bataii pe care fotbalistii i-ar fi administrat-o unui om de ordine de la Stadionul "Da Luz", caz in care regulamentul prevede o sanctiune care poate ajunge pana la trei ani de suspendare!
La finalul meciului pierdut de Porto cu 0-1, Sapunaru, care fusese doar rezerva, a intrat intr-o altercatie mai intai verbala cu un om de ordine de la stadionul celor de la Benfica, pe care, ulterior, impreuna cu coechipierul sau Hulk l-ar fi lovit. Incidentul a avut loc pe culoarul care duce la vestiare, iar arbitrul intalnirii a vazut scena, decizand eliminarea lui Sapunaru. Practic, acestuia i se retine legitimatia de jucator si este sanctionat ca si cum ar fi primit un cartonas rosu pe teren. Presa portugheza de ieri a scris din nou despre acest caz, notand ca exista informatii potrivit carora una dintre camerele de luat vederi din arena "Da Luz" ar fi surprins incidentele de la finalul jocului disputat duminica seara, care ii incrimineaza pe cei doi fotbalisti ai oaspetilor.
Conform regulamentului, in cazul in care un oficial sau un jucator loveste o persoana participanta la competitia respectiva, acesta risca o suspendare de la 6 luni la 3 ani, dar si o amenda cuprinsa intre 2500 si 7500 de euro. Daca persoana agresata prezinta rani grave, atunci suspendarea poate ajunge pana la 6 ani si 25.000 de euro amenda. In cazul in care se va dovedi ca cei doi nu au facut decat sa raspunda la o agresiune, atunci sanctiunea este mult mai mica, de la doua la sase meciuri si o amenda cuprinsa intre 1250 si 12.500 de euro. Internationalul roman ispaseste in prezent o suspendare de doua meciuri ale echipei nationale, dictata de selectionerul Razvan Lucescu dupa ce fotbalistul a sarit sa bata un jurnalist roman la revenirea reprezentativei din Polonia, unde jucase un meci amical. Pentru iesirea respectiva, care se banuieste ca ar fi avut loc pe fondul consumului de bauturi alcoolice, Sapunaru a primit din partea FRF si o amenda de 1000 de euro.
Bogdan GHEORGHE - bogdan.gheorghe@ziua.ro 
A r h i v a
  Abuz dat la intors    
  Messi ia tot    
  Sperante in LEN Trophy    
 Top afisari / comentarii 
 PNL fierbe pe dedesubt (3331 afisari)
 Du-te-vino la Cotroceni (3102 afisari)
 Dictatura mascata (2645 afisari)
 Razboi informational in Basarabia (1695 afisari)
 In Irak, fara sex (1524 afisari)
 Valentin Ceausescu despre executia lui Nicolae Ceausescu: Fortele de Securitate ar fi trebuit sa-l omoare doar pe el... Nu aveau nevoie sa-i ucida pe toti acei oameni (4496 afisari)
 Băsescu despre caseta cu copilul lovit: A fost groaznic pentru că eu știam că l-am impins pe acel copil (2110 afisari)
 Presa americana: Romania, cainele etnic care nu a latrat in Balcani (2082 afisari)
 Conflict in plenul Parlamentului. Eugen Nicolicea catre Mircea Geoana: "Domnule prostanac!" (1936 afisari)
 Vezi trailer-ul "Totul despre sex 2"! (VIDEO) (1640 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00785 sec.