Ziua Logo
  Nr. 4717 de sambata, 19 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Mai avem structura anti-KGB/FSB, domnule Traian Basescu?
Ion PETRESCU, ion.petrescu@ziua.ro 
-- Bucuresti, 1 Decembrie 2008. Nu 2009. La tribuna oficiala soseste actualul sef al Statului Major General. Intinde mana celor aflati in preajma. Nu si la ofiterii din ultimul rand, neintinati de supunerea orbeasca fata de o stapanire perisabila in timp...
Vine presedintele. Fata de predecesorii sai, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, Traian Basescu stie cat respect impune militarilor un gest aparent simplu, precum palma intinsa, pe vipusca imaginara. Cu acesta, in primii ani ai mandatului precedent a fost simpatizat in organismul militar. Atunci da. Azi nu. Stiti de ce, domnule presedinte? Ati uitat de cei mai umiliti cetateni ai Romaniei - militarii.
Urmeaza parada. Romanii mai iubesc armata? Da. Desi este mintita. Cu un ghid preferential al carierei militare. Prost platita. Echipata ca la...Armata saracilor. Dotata cu ce ne mai dau aliatii. Conditionat. Anatemizata, de doua decenii, la final de decembrie, cand au murit romani nevinovati.
Se termina ceremonia de la Arcul de Triumf, in Capitala. Anterior, la Paris am vazut veterani, la Arc de Triomphe purtand uniforma din ultimul razboi mondial. Nici unul dintre ei nu visa la o avansare. Ca acelea promovate de o asociatie de pomina a rezervistilor, aciuita in moderna cladire a primarului Sectorului 2, din Bucuresti. Un general avansat la apelul ... prezidential, specializat in fasolea tipica campaniei electorale.
Revin la 01.12.2008. Atunci, un important lider politic, imi scapa numele si functia, il atentiona dur, la Arcul Romanesc de Triumf, pe seful celei mai puternice structuri de intelligence din Romania, cea militara, ca a uitat care este... directia! Generalul vizat a primit lovitura senin. Peste cateva saptamani era "promovat" subordonatul unui... dezertor. Ajuns - prin mila publica, pardon, a cui trebuie -, secretar de stat. Dupa cateva luni, ex-seful DGIA trecea in rezerva. Vina sa? Infiintase o structura
anti-KGB/FSB!... Este momentul ca institutiile abilitate sa publice lista agentilor KGB si GRU, din armata si societatea civila. Indiferent de consecintele emotionale, precum versuri rebele - scrise in deplasari stipendiate de Kremlin...
Unul dintre meritele presedintelui Basescu, in primul sau mandat - nu am votat pe nimeni in turul al doilea al alegerilor prezidentiale - este acela ca, prin propriile declaratii a descurajat naratiunile lui Ion Iliescu, care nega conspiratia si lovitura de stat. Uluitoare sunt azi fabulatiile unor conationali, care absolutizeaza etapa revoltei anticomuniste. Asta ca si cum la Casa Alba - via CIA -, ca si la Kremlin - via KGB, ulterior GRU -, evenimentele nu erau deja planificate! Ce sa mai zicem de prestatia realizatorilor unor televiziuni de nisa, care eticheteaza isteric pe "ofiterii tampiti din armata"! Ei fiind geniali...
Cu ani in urma, la initiativa unui lider al intelligence-ul militar a fost produs un film despre sefii contraspionajului armatei. La premiera... anulata, initiatorul a fost inlocuit cu un avorton al PNL! Iar C.D.-urile cu filmul respectiv au fost retrase din unitatea emitenta, in urma demersurilor unei exigente "comisii de control". Compusa din "papagali", subordonati temporarului sef civil - un zero absolut in plan profesional.
Ce deranja? Frazele unor intervievati. Inclusiv cele ale unui sef demn al Statului Major General. Lor le mai era draga Romania. Probabil, de aceea, dupa doua decenii, niciunul nu este invitat la vreo televiziune cu pretentii. Stiu prea multe despre decidentii, pardon, mascaricii zilei?
 Comentarii: 19 Afiseaza toate comentariile  
"Consolarea"   de Osiris
structuri...   de nf
Articol - semnal, pour les connaiseurs   de Alphonse001
Toar'su gradu'!   de Vasco da Gama
Dlui Rozicrucianul   de Osiris
Avem o armata de....generali !   de Marius Adrian Porojnicu
Frustrarea   de Rozicrucianul
Apropo de fasolea de la apelul de seara   de Osiris
Da, dle Petrescu, aveti dreptate !   de Osiris
Te-ai gasit matale sa pui intrebarea! Pune-o LUI Tzapu, ca a avut 4 ani timp sa refaca Antispionajul   de NormanFinkel5
iata de ce este nevoie   de Giurgiu Crisan
Draga voi nu sunteti nici cu KGB nici cu CIA , dar o schimbati in functie de cat vi se pune in teica   de ionion
Iliescu -Gorbaciov   de FB
tocmai facui verificare   de Iovescu
scriti si voi cu randul   de Iovescu
tavarisci sorge   de Iovescu
bai APV-istule ,toata prostia din Romania se gasea in armata   de coscaru
da, avem ziduri de branza, dispusa pe septe randuri   de Iovescu
Esti confuz ,dle colonel .   de sorge
A r h i v a
  Orice obsesie frizeaza patologicul...    23 comentarii
  Trupele sovietice - oprite la Prut    2009-12-16
  Victoria concetateanului Iohannis    2009-12-03
  Iluzoriul Quebec romanesc    2009-11-25
  Manipularea prin televiziune    2009-11-21
 Top afisari / comentarii 
 Minus 20 de grade luni noapte (3740 afisari)
 Vot de incredere pentru Prostanac, bucurie deplina pentru Player Imparat (3047 afisari)
 Mai avem structura anti-KGB/FSB, domnule Traian Basescu? (2695 afisari)
 Ezotericul lui Basescu (2568 afisari)
 Cel mai iubit fiu al poporului (2259 afisari)
 Lady GaGa, complet goala in bratele lui Kanye West (FOTO) (4595 afisari)
 Pretentie maghiara aplaudata frenetic de secui la Targu Mures: ''Independenta totala a Transilvaniei sau alipirea de Ungaria!'' (4386 afisari)
 Botezatu: Monica Columbeanu a negociat reangajarea soferului Voicu in dormitor! (VIDEO) (3751 afisari)
 Brittany Murphy prezenta simptome specifice gripei, in momentul mortii  (2964 afisari)
 Monica Columbeanu, exploatata sexual de un proxenet bacauan care isi ameninta victimele cu batai crunte (2795 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.92802 sec.