Ziua Logo
  Nr. 4716 de vineri, 18 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Judecatorul Costiniu acuzat de trafic de influenta
-- Seful sectiei civile a Inaltei Curti, Florin Costiniu, a fost invinuit de DNA pentru complicitate la trafic de influenta, alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu
Florin Costiniu este sotul judecatoarei Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care indeplineste si functia de presedinte de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, ieri, ca judecatorul este urmarit penal de procurorii DNA pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta, in dosarul legat de senatorul PSD Catalin Voicu.
Potrivit comunicatului dat publicitatii ieri de DNA, judecatorul Florin Costiniu are calitatea de invinuit, si de complice, iar cel caruia i se imputa fapta de trafic de influenta propriu-zisa este chiar senatorul Catalin Voicu. DNA a anuntat ca: "La data de 10 decembrie 2009 a fost inceputa urmarirea penala fata de Florin Costiniu, iar la data de 17 decembrie 2009, invinui�tului i s-a adus la cunostinta acuzatia in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala". Procurorii anticoruptie nu au oferit alte detalii legate de judecatorul Costiniu. Pe surse insa a aparut ieri informatia potrivit careia traficul de influenta s-ar concretiza intr-o tentativa de imixtiune intr-un dosar aflat pe rolul Inaltei Curti, in care ar avea interese omului de afaceri Costel Casuneanu - unul dintre "regii asfaltului", cunoscut ca un apropiat al PDL. Conform listei de dosare de pe site-ul Inaltei Curti, in prezent apare un dosar aflat pe rolul Sectiei de Contencios-Administrativ in care firma PA&CO International a omului de afaceri Costel Casuneanu a solicitat o stramutare intr-un litigiu cu Consiliul Judetean Bacau. Dosarul 8925/1/2009 a avut termen la 13.11.2009, cand s-a amanat pentru data de azi 18.12.2009. E foarte posibil ca urmarirea penala sa fie legata de acest dosar. Pe de alta parte, firma lui Casuneanu a mai avut la instanta suprema doua litigii cu Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi din Romania, pe care le-a pierdut la aceeasi sectie de contencios, la datele de 11 si 20.11.2009. Surse judiciare dau ca sigura audierea la DNA a lui Costel Casuneanu pentru urmatoarele zile.
Magistratul respinge acuzatiile
Cert este ca Florin Costiniu insotit de trei avocati, s-a prezentat ieri dimineata la sediul DNA, unde procurorii l-au audiat si i-au pus o serie de intrebari privitoare la legaturile sale cu Catalin Voicu si unele dosare. Nu am reusit sa-l contactam ieri pe Florin Costiniu pentru lamuriri, insa sotia acestuia, Viorica Costiniu ne-a declarat urmatoarele: "Si eu si sotul meu credem in aceleasi valori pe care le-am aparat dintotdeauna. Am convingerea ca lucrurile se vor lamuri curand si ca o justitie facuta corect va duce la un rezultat corect". Viorica Costiniu a respins categoric ideea ca sotul ei ar fi intervenit pe langa un coleg pentru o anumita solutie.
CSM nu comenteaza
Reprezentantii CSM contactati de ZIUA nu au dorit ieri sa faca vreo declaratie referitoare la punerea sub invinuire a judecatorului Costiniu, apreciind ca nu se impune, iar organele legii trebuie lasate sa-si faca datoria. Potrivit legii, in situatia in care impotriva unui magistrat se pune in miscare actiunea penala (trece de la calitatea de invinuit, la cea de inculpat) acesta este suspendat automat din functie pana la solutionarea definitiva a cauzei, urmand ca in situatia retinerii nevinovatiei sale sa fie repus in drepturi. Totodata, CSM nu a primit, ieri, nicio sesizare de la DNA in cazul Costiniu, a precizat presedintele Consiliului, Virgil Andreies.
Razvan SAVALIUC - razvan.savaliuc@ziua.ro 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Gunoaiele...   de Pribeagul
Mic Copil   de DanielUdrescu
Curatenia de iarna/primavara/vara/toamna   de Solitude
A r h i v a
  Smardoii Sibiului dupa gratii    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii lui Ion Iliescu (3960 afisari)
 KGB si GRU in spatele Revolutiei Romane (3839 afisari)
 Mortul viu (3706 afisari)
 Sarbu-PSD vrea la Munca cu Boc (2345 afisari)
 Smardoii Sibiului dupa gratii (1511 afisari)
 Bomba sexy Iulia, prietena stelistului Cristi Tanase, isi expune tatuajul de pe posterior, in prima sa sedinta foto (4094 afisari)
 Sarah Jessica Parker surprinsa cu partile intime la vedere (FOTO) (2598 afisari)
  Serviciul Roman de Informatii recruteaza "in teritoriu"  (2175 afisari)
 Troc intre PD-L si Palatul Cotroceni: intrarea lui Berceanu in Guvern conditionata de acceptarea Elenei Udrea (1960 afisari)
 Un grup de cercetatori sustine ca a descoperit Atlantida (1760 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00958 sec.