Ziua Logo
  Nr. 4716 de vineri, 18 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Penibil si previzibil
-- Dinamo si CFR au incheiat cu infrangeri partidele din Europa League: 0-3 la Atena cu Panathinaikos si, respectiv, 0-2 acasa cu PSV
Echipele romanesti continua sa viseze la Liga Campionilor, dar nu sunt in stare sa faca puncte nici macar in mai modesta Europa League. Sefii invoca lipsa de interes financiar pentru aceasta competitie, pe care echipele de calibru o trateaza insa cu respect. Dinamo si CFR Cluj au terminat de o maniera jenanta socotelile cu Europa in acest sezon, bifand fiecare cate o infrangere, desi inainte de meciuri dinamovistii sperau chiar la o victorie miraculoasa la Atena, care sa ii duca in primavara europeana.
Culmea e ca, la finalul jocului de pe Stadionul "Olimpic" din Atena, unde au venit 50.000 de oameni, desi echipa lor era aproape calificata, sefii dinamovisti au vrut sa atinga culmea penibilului. Astfel, la capatul unui meci pierdut cu 0-3, chiar daca au existat ceva ocazii si din partea "cainilor rosii", s-a vorbit despre ghinion si despre un meci bun! Tabela arata 3-0 pentru Panathinaikos, un adversar care nu a stralucit, dar a concretizat toate ocaziile pe care le-a avut la poarta ezitantului Dolha. Totusi, presedintele executiv Cristi Borcea a vorbit despre remaniere totala la Dinamo in aceasta iarna, despre cum vor fi adusi jucatori care sa isi doreasca performanta pe salarii mici. De altfel, primele semne ale acestor modificari substantiale au si aparut, adica revenirea lui Gigi Netoiu printre actionari. Iar "Comandantul" nu vine cu mana goala, ci cu unul sau mai multi dintre jucatorii care l-ar urma oriunde in lume. Primul pe lista e Cosmin Barcauan, 32 de ani, care nu a mai avut loc la OFI Creta. In celalalt meci al serii, PSV Eindhoven a dat o lectie fotbalului romanesc. Fostei campioane a Europei nu-i pute Europa League, acolo unde castiga meciuri pe banda rulanta, chiar si atunci cand nu are motive, asa cum s-a intamplat la Cluj-Napoca, unde a fost frig, zapada, echipa era deja calificata, iar in tribune doar 2000 de fani. Cu cinci esecuri consecutive in aceasta grupa, dupa un debut cu victorie, ardelenii parasesc competitia, pentru a se concentra la castigarea unui campionat care i-ar trimite in grupele UEFA Champions League, acolo unde ar face cam aceleasi rezultate, dar pe bani mai multi.
Tragerea e azi
Astazi, la Nyon, de la ora 14, UEFA organizeaza tragerea la sorti a saisprezecimilior si a optimilor de finala din Europa League, faza in care se afla si Unirea Urziceni. Campioana Romaniei va face parte din urna capilor de serie, gratie numarului de puncte (opt), pe care le-a facut in grupa din Champions League, alaturi de alte trei echipe venite din C1 si de castigatoarele grupelor din Europa League, in timp ce in cealalta se vor afla nume grele, precum FC Liverpool sau Atletico Madrid.
Bogdan GHEORGHE - bogdan.gheorghe@ziua.ro 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce mai conteaza cateva infrangeri in plus ?   de FB
A r h i v a
  Copos prins cu "teapa"!    
  UEFA EUROPA LEAGUE - ETAPA A 6-A    
  Lobont integralist    
  Stiri pe scurt    
  In genunchi    1 comentariu
  CSM Oradea face valuri    
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii lui Ion Iliescu (3960 afisari)
 KGB si GRU in spatele Revolutiei Romane (3839 afisari)
 Mortul viu (3706 afisari)
 Sarbu-PSD vrea la Munca cu Boc (2345 afisari)
 Smardoii Sibiului dupa gratii (1511 afisari)
 Bomba sexy Iulia, prietena stelistului Cristi Tanase, isi expune tatuajul de pe posterior, in prima sa sedinta foto (4094 afisari)
 Sarah Jessica Parker surprinsa cu partile intime la vedere (FOTO) (2598 afisari)
  Serviciul Roman de Informatii recruteaza "in teritoriu"  (2175 afisari)
 Troc intre PD-L si Palatul Cotroceni: intrarea lui Berceanu in Guvern conditionata de acceptarea Elenei Udrea (1960 afisari)
 Un grup de cercetatori sustine ca a descoperit Atlantida (1760 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00987 sec.