Ziua Logo
  Nr. 4715 de joi, 17 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Mondorama
Munca patriotica in cinstea unor personalitati istorice
De acum incolo, strazile orasului rus Ulianovsk, localitate de bastina a lui Lenin, vor fi curatate si maturate nu pur si simplu, ci cu prilejul unor aniversari concrete.
Astfel, autoritatile locale au decis sa-i confere acestei ocupatii si un subtext ideatic. In oras au luat startul asa-zisele "subbotniki" tematice, munca patriotica desfasurata sambata, in timpul carora gunoiul este strans in cinstea unor personalitati marcante.
Maturat
pentru Engels
De exemplu, locuitorii din Ulianovsk au reusit deja sa dea cu matura in cinstea istoricului rus Nikolai Karamzin si a filosofului german Friedrich Engels, noteaza cotidianul rus Novaie Izvestia.
Munca patriotica de sambata este una dintre cele mai cunoscute actiuni ale autoritatilor din Ulianovsk, care au decis sa reinvie "aspectele pozitive ale trecutului comunist". Mai mult decat atat, primarul orasului, Serghei Ermakov, a implementat chiar si "sanitarniie piatniti" (vinerile sanitare), cand, inarmati cu maturi si greble, angajati ai Administratiei orasenesti ies la curatenie pe strazi la sfarsitul saptamanii de munca. In acest proces se implica activ repre�zentantii top-managementului orasenesc si regional, maturand trotuarele demonstrativ, in fata camerelor de filmat.
Acum, strangerea frunzelor sau a zapezii cazute nu va mai fi doar o activitate mecanica, care sa nu necesite de la participanti elan si inspiratie speciala.
Primele rezultate
Organizatorii au decis sa inceapa cu nume sonore si au inceput "maratonul muncii patriotice" cu dedicatii pentru istoricul rus Nikolai Karamzin si filosoful german Friedrich Engels. "Substratul ideatic" a adus imediat roade, reusindu-se curatarea scuarului Karamzin si a strazii Engles. "Actiunile au marcat zilele de nastere ale lui Karamzin si Engels: 1 decembrie 1766 si 28 noiembrie 1820", au explicat autoritatile Ulianovskului.
Aceste actiuni sunt intens mediatizate in oras, iar cel mai mult "au de suferit" bugetarii. Un medic dintr-un spital din Ulianovsk a recunoscut ca, in loc de bisturiu, el si colegii sai sunt nevoiti sa puna mana din ce in ce mai des pe maturi si greble. "Cred ca toate acestea nu au niciun rost, pentru ca multi vin pentru a bifa prezenta. Iar ceea ce faci in asemenea zile nu preocupa pe nimeni: poti sa stai pur si simplu sa fumezi", declara medicul, citat in conditii de anonimat de Novaie Izvestia.
In opinia deputatului din parlamentul orasenesc Aleksandr Kaplin, "reprofilarea" functionarilor de diferite ranguri in maturatori constituie un lucru gresit. "Salariul lor presupune un nivel de raspundere total diferit. Nu este in regula cand un ministru regional vopseste gardurile si matura strada. El nu este platit pentru aceasta. In afara de aceasta, un angajat al serviciilor comunale se va descurca mai bine la acest capitol", considera Kaplin.
In orasul Ulianovsk exista multe strazi care poarta numele unor personalitati legendare, astfel ca este de asteptat ca in viitorul apropiat functionarii din Administratia locala sa desfasoare multa activitate patriotica, ceea ce nu este pe placul locuitorilor, care se plang ca si asa este destul de greu sa ajungi in audienta la acestia. "Cu acelasi succes as putea si eu sa anulez orele de la Universitate si sa le spun studentilor: dragilor, studiati singuri, pentru ca eu ma duc sa matur strada in cinstea lui Lomonosov", face haz de necaz profesorul universitar Serghei Petrov.
Pagina realizata cu sprijinul .AGERPRES 
A r h i v a
  Lectia chineza pentru tarile industrializate    4 comentarii
  "A fi tigan in Ungaria - Raport 2008"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Obraznic si duplicitar (8089 afisari)
 Basarabia pamant tiganesc (3152 afisari)
 Dispar 150.000 de bugetari (2220 afisari)
 Romania sub teroare (1771 afisari)
 Pesedistul Marian Sarbu invitat la guvernare (1477 afisari)
 Puci in PDL: Se doreste blocarea prin vot secret a accesului Elenei Udrea in viitorul Guvern  (5030 afisari)
 Ce spun ezoteristii si preotii despre Flacara Violeta a lui Basescu (4764 afisari)
 Visul lui Iliescu implinit de Traian Basescu? (4421 afisari)
 Un fotomodel din Rusia a fost snopit in bataie la o receptie - VIDEO (3287 afisari)
 Ramas fara bani, si-a jucat sotia la poker, fara sa stie ce poate pati! (3011 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00939 sec.