Ziua Logo
  Nr. 4714 de miercuri, 16 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Capitala paralizata la prima ninsoare
-- Parcarea ilegala pe marile artere si asaltul bucurestenilor la autoturisme au facut imposibila deszapezirea
Capitala a ramas codasa operatiunilor de deszapezire executate ieri in toata tara, desi a nins la fel peste tot, incepand de la 4 dimineata. Potrivit Centrului Infotrafic, niciun drum national nu a fost blocat, cele mai mari probleme de trafic fiind inregistrate in sud-vestul tarii si in judetul Alba. Insa, in Bucuresti si pe caile de intrare in oras a fost un infern pentru conducatorii auto. Nicio artera de circulatie nu a scapat de ambuteiaje, iar podurile si pasajele au reprezentat un adevarat derdelus pentru masini. Conform ANM va ninge pana joi la pranz.
Sorin Oprescu a dat piept, ieri, cu prima ninsoare serioasa de cand a preluat mandatul de primar general al Capitalei. In ciuda faptului ca a activat Comandamentul de deszapezire luni seara, traficul rutier a fost un calvar pe tot parcursul zilei. In noaptea de luni spre marti, firmele de profil - REBU, Supercom, Urban si Rosal - au imprastiat sute de tone de material antiderapant in fiecare sector, insa efectele acestor substante �antiinghet au disparut, practic, odata cu orele pranzului. Una dintre cauzele majore ale circulatiei infernale a fost reprezentata de masinile parcate nere�gulamentar pe prima banda de circulatie a bulevardelor. Din acest motiv, Sorin Oprescu a emis un ordin, impreuna cu comandamentul de politie, prin care masinile care blocau accesul utilajelor de deszapezire sa fie ridicate.
Magdalena Iuga, directorul ajunct al Directiei Utilitati Publice din Primaria Capitalei, ne-a declarat ca absolut toate utilajele de deszapezire au fost scoase pe teren din cele sase baze de sector, insa au devenit pur si simplu captivele traficului rutier, ce s-a desfasurat bara la bara.
Oprescu: "Mai stati si acasa!"
"Ar fi bine ca bucurestenii sa mai stea si acasa sau sa foloseasca mijloacele de transport in comun, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze pe strazile Capitalei. Am dat o dispozitie sa nu se mai parcheze in locurile interzise, ca sa putem face curat. Exista la dispozitia cetatenilor troleibuze si tramvaie, ar fi bine sa le foloseasca pe acestea cu precadere in aceste zile", a facut apel Sorin Oprescu la bucuresteni. Primarul general a reusit sa se deplaseze fara probleme, de dimineata, la inspectia programata pe santierul Stadionului National "Lia Manoliu". Spre pranz insa, circulatia s-a desfasurat cu 5-10 km/h in toata Capitala. Potrivit edilului-sef, societatile de salubrizare care raspund de deszapezirea orasului "sunt in continua alerta" pentru a interveni cu imprastierea materialului antiderapant. "Se va intra masiv, cu utilajele speciale, dupa ora 18.00, cand sper ca ninsoarea nu va mai fi atat de abundenta si nu va crea probleme circulatiei. Azi-noapte, la ora 3,00, am convocat al doilea comandament de urgenta, iar astazi dimineata, la ora 6.00, am avut raportul final pe strazi, langa sediile institutiilor publice, spitale, pompieri, salvari. In sectorul 5, societatea REBU s-a angajat sa sprijine echipele administratiei locale. Prima urgenta este deszapezirea pe arterele principale, refugiile RATB si liniile de tramvai. Chiar acum i-am rugat pe cei de la RATB sa bage periile pe treseu. Imediat dupa ce avem liber de circulatie, dupa ora 18.00-19.00, intram cu toate utilajele pentru ca strazile sa fie la negru", a precizat Sorin Oprescu.
Magda SEVERIN, magda@ziua.ro 
 Afisari: 491  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Invataturile americanilor catre prostanacii nostri    26 comentarii
  Vaticanul face legea    4 comentarii
  Jihad de Craciun in PSD    8 comentarii
  Selectie la sange in grupul independentilor din Parlament    6 comentarii
  Lantul negocierilor    1 comentariu
  Procurorii musamalizeaza un dosar cu 942 de morti    
  Biserica Ortodoxa din Bucovina a redobandit 166.613 ha de padure    14 comentarii
  Examenul moto suspendat pana in martie    
  Sarbatorile la romanii loviti de criza    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 De ce mi-e frica nu scap (4887 afisari)
 Invataturile americanilor catre prostanacii nostri (4719 afisari)
 Antonescu, Orban, Stroe si Varujan, falsa echipa de elita a PNL (3097 afisari)
 Jihad de Craciun in PSD (2715 afisari)
 Trupele sovietice - oprite la Prut (2683 afisari)
 Viorel Hrebenciuc: Basescu este puternic joia, cand e ziua Flacarii Violete (VIDEO) (2258 afisari)
 Mitrea catre Vanghelie: Mai baiatule, daca te mai legi de sotia mea o sa ai altfel de probleme cu mine, asa ca intre barbati! (VIDEO)  (2228 afisari)
 Pamela Anderson, mai batrana ca niciodata (FOTO) (2056 afisari)
  Fostul adjunct al Securitatii Timisoara, Radu Tinu, lucreaza la o multinationala. Si nu regreta nimic din ce-a facut inainte de 1989 (2054 afisari)
 Sase drumuri nationale si Autostrada Soarelui raman inchise, din cauza zapezii (1994 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01266 sec.