Ziua Logo
  Nr. 4713 de marti, 15 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Razboi intre Mitrea, Nastase si Geoana
-- Liderii pesedisti s-au satu�rat de episodul contes�tarii alegerilor prezidentiale si au inceput sarabanda negocierilor pentru obtinerea unui post caldut in conducerea partidului dupa Congresul din 2010.
Foto: AGERPRES
Parasit de locotenentii sai, Mircea Geoana a declarat ca este dispus sa mearga pana la capat pentru a demonstra masiva frauda de la scrutinul din 6 decembrie, insistand pentru convocarea unei Comisii parlamentare de ancheta. Ramas fara resurse dupa ce a investit masiv in timpul campaniei, Marian Vanghelie a anuntat ca renunta la organizarea petrecerii de Revelion din cauza crizei economice.
"In luna ianuarie se va convoca Consiliul National pentru a se face o analiza a intregului ciclu electoral. Este posibil ca in cadrul lui sa se ceara organizarea Congresului pentru alegerea noii conduceri a partidului, chiar daca Mircea Geoana va refuza sa-si depuna mandatul. Ultimele alegeri interne au avut loc in 2006, iar Statutul prevede ca o data la patru ani conducerea trebuie realeasa. Este normal ca dupa pierderea alegerilor sa se intample ceva in PSD. Geoana are dreptul sa candideze pentru un nou mandat si vedem daca va fi votat", ne-au explicat surse din PSD. Miron Mitrea a dat deja startul negocierilor pentru conturarea echipei care sa ii asigure succesul in fruntea partidului. Vicepresedintele Cristian Diaconescu este vazut ca un aliat al senatorului de Vrancea, alaturi de Nicusor Constantinescu si Radu Mazare. Marian Oprisan a declarat ieri ca PSD trebuie sa recunoasca faptul ca a pierdut alegerile si a militat pentru aducerea unui "suflu nou" in fruntea partidului. La randul sau, Adrian Nastase a facut un lobby intens printre pesedisti pentru a-si atrage cat mai multe filiale de partea sa. El mizeaza si pe un sprijin puternic din partea lui Ion Iliescu, cel care are in continuare un cuvant greu de spus printre social-democrati. In plus, multi baroni locali doresc sa primeasca legitimitate de la centru si sa obtina o functie de vicepresedinte. Constatin Nicolescu - Arges, Marian Vanghelie - Bucuresti, Nicusor Constantinescu - Constanta, Ion Prioteasa - Dolj isi doresc functia de vicepresedinte pentru a li se rasplati rezultatele din alegeri. "PSD trebuie sa stea unit si sa vedem cum vor iesi Basescu si PDL din iarna. Vin vremuri grele si nu sunt excluse miscari de strada profunde care sa duca la rasturnarea Guvernului. Nu trebuie sa ne grabim cu schimbarea conducerii", a fost pozitia oamenilor din jurul lui Mircea Geoana, care sunt pregatiti sa temporizeze avantul revolutionar din PSD.
Cristian ANDREI, cristian.andrei@ziua.ro 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Razboi intre Mitrea, Nastase si Geoana   de camycatze
Despre Miron Mitrea, un cal troian portocaliu, biciuit cu dosare.   de Socrate
A r h i v a
  Incremeniti in proiect    17 comentarii
  Documente dubioase la ROMSTRADE    1 comentariu
  Spaga video de la PSD    4 comentarii
  Presedintia evaziva    
  Fondul Monetar International ne face bugetul pe 2010    4 comentarii
  Crin se viseaza premier    6 comentarii
  Patru parlamentari PSD au dezertat    4 comentarii
  Victoria lui Basescu a fost validata    9 comentarii
  PDL nu renunta la sefia guvernului    1 comentariu
  Vinul de Dragasani, inecat in posirca    
  Ghid pentru prezumtivii bautori de vin    3 comentarii
  Povestea mititeilor    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 PNL nu mai vrea nimic (4284 afisari)
 Razboi intre Mitrea, Nastase si Geoana (3367 afisari)
 Patru parlamentari PSD au dezertat (3303 afisari)
 Pentru Geoana si Antonescu realitatea este in ceata (2256 afisari)
 Spaga video de la PSD (2205 afisari)
 Cei 67.000 de "turisti" sovietici care au participat la lovitura de stat din decembrie 1989 (5315 afisari)
 Un mos pervers i-a pipait sanii, in direct! - VIDEO (3869 afisari)
 O nouã casetã in interiorul PSD: Vanghelie se laudã cã are o inregistrare cu Mitrea, Geoanã, Oprescu ºi Bobic (2647 afisari)
 O felicitare de Craciun a fost retrasa de pe rafturi. VEZI DE CE! (2619 afisari)
 Pamantul este mult mai aproape de o gaura neagra decat se credea pana acum (2204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01327 sec.