Ziua Logo
  Nr. 4708 de marti, 8 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Soc si groaza la Sibiu
-- Sase persoane au fost spitalizate in urma unei explozii urmate de un incendiu izbucnit la o conducta de gaze
"Preferam sa fi ramas doar cu politica astazi", a spus, ieri, primarul Klaus Iohannis, care a anuntat intreruperea alimentarii cu gaz in tot orasul. Focul a izbucnit in cartierul Valea Aurie, la o statie de reglaj pentru conducte de gaze a firmei E.ON Gaz. Corpul de cladire cuprins de flacari este situat chiar in spatele unitatii militare de artilerie din oras.
Ieri, catre orele pranzului, sase angajati ai E.ON Gaz, care efectuau lucrari la o statie de reglaj pentru conducte, au fost raniti in urma unei explozii ale carei cauze urmeaza sa fie elucidate in cursul anchetei aflate in desfasurare. Cei sase barbati raniti, cu varstele cuprinse intre 30 si 50 de ani, au fost transportati de urgenta la Spitalul Clinic Judetean de catre echipajele SMURD sosite la fata locului, iar starea lor este stabila. Ei au fost internati la sectia de Chirurgie Plastica, avand arsuri de gradul unu, doi si trei, pe fata si pe maini, precum si la caile respiratorii, potrivit unei declaratii pe care a facut-o pentru ziarul ZIUA Diana Lazar, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu. Pompierii, prezenti la fata locului cu cinci autospeciale, au actionat timp de cateva ore pentru racirea conductei de alimentare cu gaze a municipiului Sibiu, apoi pentru stingerea incendiului, care nu a riscat sa se extinda, conform Dianei Lazar. Flacarile s-au ridicat pana la circa 15 metri, iar pompierii au decis ca locuitorii caselor din apropiere sa fie evacuati si strada sa fie inchisa, pentru a fi evitat orice pericol posibil. La spitalul clinic Judetean Sibiu au ajuns patru persoane, dintre care una grav ranita. O femeie care a fost scoasa de sub daramaturi s-a ales doar cu leziuni usoare si cu o sperietura de moarte. "In jurul orei 12.00, Dispeceratul E.ON Gaz Distributie SA a fost anuntat in legatura cu producerea unui incendiu la statia de reglare-masurare situata pe strada Nicolae Grigorescu, prin care se alimenteaza cu gaze naturale municipiul Sibiu. Incidentul s-a produs in timp ce o echipa a companiei noastre executa lucrari specifice la statia de reglare-masurare.
In urma acestui incendiu, a fost necesara intreruperea alimentarii cu gaze naturale pentru intreg municipiul Sibiu. E.ON Gaz Distributie a demarat cercetarile pentru a stabili cu exactitate cauzele care au generat acest incident", se arata intr-un comunicat al EON Gaz.
Klaus Iohannis, sosit la locul incendiului, a declarat ca statia la care a izbucnit incendiul este un punct-cheie pentru Sibiu si ca aceasta trebuia sa fie modernizata pana acum.
"Nu a mers bine"
"Situatia nu mai este critica, a fost o defectiune la un SRM (statie de reglare a gazului) foarte important pentru Sibiu, care trebuia sa fi fost modernizat pana acum. Nu se stie inca din ce motive, lucrurile nu au mers bine, au fost scapari de gaze si s-a produs o flacara foarte puternica", a spus Iohannis. "Ceva nu a mers bine. Preferam sa fi ramas doar cu politica astazi", a adaugat primarul. Totodata, Johannis a anuntat ca va fi intrerupta furnizarea gazului metan in intreg orasul. "Aceasta este stirea proasta", a spus edilul.
Adrian-Nicolae POPESCU - adrian.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Pt. FB,Ereticul si altii. Taxe si alte marafeturi.   de Aladin
la un pas de stupiditate   de betty boop
Sabotaj de la oamenii lu basila   de georgems
Nu primarul vegheaza ca lucrurile sa mearga bine ?   de Aladin
A r h i v a
  Ofiter de politie si recuperator    
  Catastrofa din Perm face noi victime    
  Tren - portbagaj pentru clientii CFR    
  Sase ani pentru ucigasul Imran    
  Milioane de euro evaziune    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Antonescu a pierdut si alegerile si sefia PNL (5586 afisari)
 Traian a castigat Crin si Mircea deconteaza (5367 afisari)
 Tara unde se fura (3442 afisari)
 Divortul doamnei Tamara (2923 afisari)
 Calin pandeste scaunul lui Crin (2897 afisari)
 Cine sunt cei noua oameni care ar putea decide repetarea alegerilor prezidentiale (3510 afisari)
 Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia se autodenunta si sustine ca este complice la fraudarea alegerilor prezidentiale din Romania (2908 afisari)
 Antonescu: Tăriceanu s-a dus să pupe papucul sultanului Băsescu, e jenant (2323 afisari)
 Stanislav Belkovski: Unirea Republicii Moldova cu Romania, tot mai reala. Bucurestiul va recunoaste printre primii independenta Transnistriei (2139 afisari)
 STRATFOR: Alegeri controversate in Romania - Manifestatiile de strada ar putea duce la un decembrie indendiar la Bucuresti (1925 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00881 sec.