Ziua Logo
  Nr. 4708 de marti, 8 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Mars triumfal la Mondiale
-- Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a spulberat si Ungaria, cu 31-25 (16-7), si se mentine impreuna cu Norvegia in fruntea Grupei C
Handbalul feminin autohton si-a asigurat prezenta in grupele principale ale Mondialelor din China, dupa ce reprezentativa tricolora pregatita de Radu Voina si Vlad Caba a reusit, ieri, sa depaseasca primul obstacol serios din grupa de la Suzhou, invingand Ungaria, cu 31-25. Cu Narcisa Lecusanu in zi de gratie, coordonatoarea Oltchimului trecandu-si in cont nu mai putin de 12 goluri, si cu portarul Paula Radulescu senzationala intre buturi, Romania a inregistrat a treia victorie la pas, impartind cu Norvegia la golaveraj primele pozitii ale Grupei C.
Cotata ca principala favorita in lupta pentru podiumul mondial, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a mai facut o "victima", ieri, in cadrul intrecerilor din Grupa C. Iar daca pana acum tricolorele au inregistrat victorii facile in fata mai modestelor Chile si Japonia, ieri, la Suzhou, echipa noastra si-a trecut in cont un rezultat extrem de important impotriva Ungariei, multipla medaliata europeana, mondiala si olimpica. Dupa acelasi debut anevoios ca in partidele precedente, handbalistele noastre si-au intrat rapid in mana si au etalat un joc modern, gratie unei defensive mobile si combative, coordonate din nou foarte bine dintre buturi de Paula Radulescu, si a unei ofensive pragmatice, in care a stralucit "argintul viu" Narcisa Lecusanu (12 goluri). Spre bucuria micutei galerii romanesti prezente in tribunele salii din Suzhou, formata in mare parte din muncitori la santierul naval din zona, tricolorele s-au desprins decisiv in prima parte a jocului si au intrat la vestiare cu un avans consistent: 16-7! Dupa pauza, Ungaria isi readuce aminte ca are un blazon de aparat si o arunca in focuri pe veterana Timea Toth (7 goluri), care seamana panica in defensiva noastra si reduce scorul pana la 20-18. Dupa sapte minute fara gol, Lecusanu, Varzaru (4) si Neagu (6) readuc linistea in tabara noastra, iar spectacolul revine pe teren, cu o echipa a Romaniei greu de oprit din marsul sau triumfal spre podiumul mondial. In urma acestui nou succes, coroborat cu celelalte rezultate inregistrate ieri, Norvegia - Chile 44-15 si Japonia - Tunisia 31-31, Romania se mentine in fruntea Grupei C, la egalitate de puncte cu rivala nordica, dar cu un golaveraj inferior. Azi, cele 24 de com�batante prezente in China beneficiaza de o binemeritata pauza, iar maine, de la ora 15.15, Romania revine in circuit pentru a intalni Tunisia.
Tiberiu RIST - tiberiu.rist@ziua.ro 
 Afisari: 676  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
inca nu defilam    de naem
A r h i v a
  UCL - ETAPA A 6-A    
  Petanque la Bucuresti    
  Napoli acuza Dinamo!    
  LIGA I - ETAPA A 16-A    
 Top afisari / comentarii 
 Antonescu a pierdut si alegerile si sefia PNL (5586 afisari)
 Traian a castigat Crin si Mircea deconteaza (5367 afisari)
 Tara unde se fura (3442 afisari)
 Divortul doamnei Tamara (2923 afisari)
 Calin pandeste scaunul lui Crin (2897 afisari)
 Cine sunt cei noua oameni care ar putea decide repetarea alegerilor prezidentiale (3510 afisari)
 Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia se autodenunta si sustine ca este complice la fraudarea alegerilor prezidentiale din Romania (2908 afisari)
 Antonescu: Tăriceanu s-a dus să pupe papucul sultanului Băsescu, e jenant (2323 afisari)
 Stanislav Belkovski: Unirea Republicii Moldova cu Romania, tot mai reala. Bucurestiul va recunoaste printre primii independenta Transnistriei (2139 afisari)
 STRATFOR: Alegeri controversate in Romania - Manifestatiile de strada ar putea duce la un decembrie indendiar la Bucuresti (1925 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00908 sec.