Ziua Logo
  Nr. 4708 de marti, 8 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Jazz-rock
Sa luam o gura de... Air!
-- J.B. Dunckel si Nicolas Godin, pe scurt Air, vor concerta la Sala Polivalenta pe 11 februarie 2010, spre bucuria fanilor muzicii electro. Air este una dintre cele mai apreciate trupe ale genului.
Deseori s-a spus despre Air ca ar fi "varianta franceza" a celor de la Kraftwerk. Comparatia nu e hazardata si se justifica fie si prin simplul fapt ca formatia este in Franta cam ceea ce este Kraftwerk in Germania: deschizatoare de drumuri.
Dunckel si Godin au luat ce a fost mai bun de la Vangelis, Jean Michel Jarre sau Pink Floyd si, cu scoala marilor nume pe care le-am enumerat in spate, au inovat intr-un gen al vremurilor moderne. In cei peste 10 ani de cariera, Air au vandut peste 6 milioane de albume si au pierdut numarul concertelor pe care le-au sustinut.
LP-ul de debut, "Moon Safari", pare sa fi fost cheia care a deschis portile succesului pentru francezi. Ziarul The Times scria despre acest material ca "este una dintre cele mai reutite colaborari ale decadei". Parere impartasita de mai toti specialistii. Air au semnat apoi coloana sonora a filmului "The Virgin Suicides" (in anul 2000) si albumul "10,000Hz Legend" (2001), ambele proiecte fiind de succes. Albumul s-a vandut in peste 500.000 de exemplare.
Dupa "Talkie Walkie" (2004) si "Pocket Symphony" (2007), anul acesta, cei doi producatori francezi au lansat "Love 2", un album de studio gandit in cele mai mici detalii. Concertul din 11 februarie este prilejul ideal pentru a lua pulsul noului material discografic Air. Organizatorii concertului sunt aceeasi care i-au adus in Romania pe Massive Attack si U.N.K.L.E. Biletele s-au pus deja in vanzare si costa 95 de lei. Air ar fi trebuit sa concerteze in Romania in 2008, insa la acea vreme concertul a fost anulat.
Harlem Gospel Choir la Bucuresti
Pe 21 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, vor concerta Harlem Gospel Choir, celebrul cor de gospel din Statele Unite. Corul a fost fondat in 1986 si este la ora actuala printre cele mai bine cotate grupuri de gospel din America.
Alex OLARU - alex.olaru@ziua.ro 
A r h i v a
  Made in Germany    
  Grammy, Grammy vrem ostasi!    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Antonescu a pierdut si alegerile si sefia PNL (5586 afisari)
 Traian a castigat Crin si Mircea deconteaza (5367 afisari)
 Tara unde se fura (3442 afisari)
 Divortul doamnei Tamara (2923 afisari)
 Calin pandeste scaunul lui Crin (2897 afisari)
 Cine sunt cei noua oameni care ar putea decide repetarea alegerilor prezidentiale (3510 afisari)
 Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia se autodenunta si sustine ca este complice la fraudarea alegerilor prezidentiale din Romania (2908 afisari)
 Antonescu: Tăriceanu s-a dus să pupe papucul sultanului Băsescu, e jenant (2323 afisari)
 Stanislav Belkovski: Unirea Republicii Moldova cu Romania, tot mai reala. Bucurestiul va recunoaste printre primii independenta Transnistriei (2139 afisari)
 STRATFOR: Alegeri controversate in Romania - Manifestatiile de strada ar putea duce la un decembrie indendiar la Bucuresti (1925 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00724 sec.