Ziua Logo
  Nr. 4705 de vineri, 4 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Afara din Europa
-- Steaua (1-1 cu Sheriff la Tiraspol) si Timisoara (1-2 acasa cu Ajax) nu mai au nicio sansa pentru primavara europeana
Penultima etapa din UEFA Europa League a adus eliminarea a doua echipe romanesti din competitie, Steaua si FC Timisoara. Ros-albastrii n-au fost in stare sa castige in Moldova, cu Sheriff Tiraspol, ba chiar au fost aproape de o infrangere rusinoasa (Zapata a gafat la golul gazdelor), in timp ce banatenii au pierdut pe teren propriu in fata lui Ajax, dupa ce au condus, la 2-1 pentru ei "lancierii" ratand si doua penalty-uri, prin Luis Suarez.
Steaua avea cele mai bune sanse de a merge mai departe, beneficiind si de ajutorul lui Fenerbahce (1-0 in Olanda, cu Twente), dar gafa lui Zapata din minutul 83 (Diedhiou a sutat slab de la 20 de metri, iar mingea a trecut pe sub columbian!) a fost decisiva. Kapetanos nimerise bara, Stancu si Rada ratasera si ei, iar golul lui Toja n-a mai fost de folos. Mai mult, in prelungiri, Nicolita a executat slab o lovitura libera, Diedhiou a scapat pe contraatac si P. Marin l-a faultat pe atacantul lui Sheriff, fiind eliminat (minutul 90+3)! "Sunt dezamagit, nu neaparat de rezultat, ci mai mult de prestatia unor jucatori. Sunt doi-trei baieti care trebuie sa se gandeasca bine ce vor face mai departe. Trebuie sa dai mai mult pe teren daca joci la Steaua. Sheriff este o echipa buna, foarte bine pregatita fizic si nu sunt surprins de jocul ei. Ei au marcat dupa ce noi ne-am descoperit", a spus Mihai Stoichita.
Timisoara, in schimb, avea o misiune imposibila, dar golul lui Goga din start parea sa le dea aripi banatenilor. Ajax a rezolvat insa repede lucrurile, ba chiar si-a permis sa rateze doua penalty-uri, prin vedeta Suarez, faze la care Bonfim (minutul 50) si Pantilimon (minutul 62) au fost eliminati! "Ne-am propus sa castigam, am si reusit sa inscriem repede, dar a venit acel 1-1 destul de usor. Puteam sa mai inscriem in repriza a doua, dar a venit si golul de 2-1. Apoi, dupa eliminarea lui Bonfim, lucrurile s-au complicat si sansele unui rezultat bun s-au diminuat. Imi felicit jucatorii, pentru ca au alergat mult, si-au dorit victoria. Pentru noi a fost o experienta foarte buna, la sfarsitul acestei competitii vom trage linie si vom analiza ce trebuie sa facem pentru a fi la un nivel competitiv mai bun", a spus Ioan Ovidiu Sabau, care a adaugat: "A trebuit sa improvizez in defensiva, deoarece nu l-am putut folosi pe Nibombe, care a avut probleme. Am folosit doi fundasi centrali fara experienta si fara jocuri in picioare, Mera si Scutaru, care nu au reusit sa-i opreasca pe atacantii lui Ajax. Daca am fi avut apararea completa, am fi castigat jocul!".
Marius GHERGHE, marius.gherghe@ziua.ro 
A r h i v a
  Patzaichin in razboi cu FRKC    
  LIGA I - ETAPA A 16-A    
  UEFA EUROPA LEAGUE - ETAPA A 5-A    
 Top afisari / comentarii 
 Razboi contra fantomei comunismului (5017 afisari)
 Ultima incaierare (3833 afisari)
 Reduceri salariale cu stimulente (2499 afisari)
 Piranha fara dinti (1654 afisari)
 Basescu vs Geoana, o batalie pentru trecut (1534 afisari)
 Bloomberg: Geoana ar putea sa il invinga pe Basescu in alegerile prezidentiale de duminica (3086 afisari)
 Secretul viorilor Stradivarius, dezvaluit (2787 afisari)
 Procurorul Ciprian Nastasiu demonstreaza implicarea apropiatilor lui Traian Basescu in dosarul spionajului economic ''Alro'' (VIDEO) (2417 afisari)
 Euronews: Romania - Dezbatere aprinsa Basescu-Geoana (2141 afisari)
 Die Welt: Ultima speranță a romanilor sunt germanii din țară (1670 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.