Ziua Logo
  Nr. 4705 de vineri, 4 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Putin presedinte anticipat in 2012
-- Seful Guvernului rus a intrat ieri in dialog cu concetatenii sai in legatura cu starea generala a tarii
Asigurandu-si interlocutorii ca va "ramane in politica pentru mult timp de acum inainte", premierul rus Vladimir Putin a iesit in fata rusilor pentru a prezenta situatia interna a statului si pentru a anunta proiecte nationale ambitioase. Cu toate acestea, Putin nu s-a ferit sa reaminteasca faptul ca lupta cu oligarhii refugiati in Occident nu s-a sfarsit si ca politica energetica expansiva a Rusiei va continua
pe termen mediu.
Seful Executivului de la Moscova, Vladimir Putin, a dat de inteles, ieri, in cadrul dialogului anual cu cetatenii Federatiei Ruse ca ar putea candida pentru un nou mandat la carma Rusiei, cu prilejul viitoarelor alegeri prezidentiale din 2012, in functie de situatia interna a tarii. Acest deziderat ar putea fi atins in conditiile in care, in Constitutia rusa, se stipuleaza faptul ca fiecare presedinte are voie la doua mandate consecutive, neprecizandu-se in textul legii daca acesta mai are sau nu permisiunea de a se inscrie, dupa o pauza de cel putin patru ani, la un nou mandat prezidential. "Voi reflecta. Am inca timp pentru aceasta", a afirmat Vladimir Putin, raspunzand unei intrebari legate de posibila sa participare la viitoarele alegeri prezidentiale de peste trei ani din Rusia. De asemenea, premierul rus Vladimir Putin a raspuns, ieri, intrebarilor cetatenilor rusi vizavi de starea natiunii pe diferite teme cum ar fi securitatea nationala, energia, chestiuni sociale, criza economica sau relatiile cu statele apropiate Federatii Ruse si SUA. Ca in fiecare an, Putin a fost bombarbat cu peste 1.600.000 de intrebari venite din toate colturile Rusiei. Vladimir Putin a inceput in forta discutiile cu interlocutorii sai care i-au ridicat, ca prima intrebare, problema luptei anti-teroriste si a sigurantei nationale, in contextul recentului atentat care a lasat in urma cel putin 37 de morti aflati la bordul trenului Nevski Express, dar si cateva zeci de raniti si disparuti. "Trebuie sa facem mai mult pentru a rupe coloana vertebrala a terorismului", a spus Putin. In legatura cu epoca stalinista, Putin a declarat ca este regretabil faptul ca multi oameni au fost ucisi in timpul represiunilor politice ordonate si dirijate de Stalin, dar a adaugat ca fenomenul trebuie analizat in ansamblu deoarece a fost nevoie de sacrificii pentru tranformarea tarii dintr-o economie agrara intr-una industriala.
Asigurari economice
In legatura cu criza fi�nanciara, seful Executivului moscovit a tinut sa precizeze ca Rusia a depasit apogeul acestui fenomen si ca se indreapta spre normalitate. "Varful crizei a fost depasit... Iesirea (din criza - n.red.) necesita timp, forta si nu putine fonduri", a mai spus el. De asemenea, Putin a mai vorbit despre reforma energetica care ar trebui sa ofere Rusiei o crestere cu 10.000 de megawati a capacitatii energetice in urmatorii doi ani. In privinta energiei nucleare, premierul rus a declarat ca daca in perioada sovietica existau 35-38 de reactoare nucleare, in urmatoarea decada, Guvernul rus doreste construirea a altor 30-32 de astfel de structuri si ca exista fonduri pentru realizarea acestui deziderat.
Madalin NECSUTU, madalin.necsutu@ziua.ro 
 Afisari: 229  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Sageti spre Washington    3 comentarii
  Sarkozy pus la zid    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Razboi contra fantomei comunismului (5017 afisari)
 Ultima incaierare (3833 afisari)
 Reduceri salariale cu stimulente (2499 afisari)
 Piranha fara dinti (1654 afisari)
 Basescu vs Geoana, o batalie pentru trecut (1534 afisari)
 Bloomberg: Geoana ar putea sa il invinga pe Basescu in alegerile prezidentiale de duminica (3086 afisari)
 Secretul viorilor Stradivarius, dezvaluit (2787 afisari)
 Procurorul Ciprian Nastasiu demonstreaza implicarea apropiatilor lui Traian Basescu in dosarul spionajului economic ''Alro'' (VIDEO) (2417 afisari)
 Euronews: Romania - Dezbatere aprinsa Basescu-Geoana (2141 afisari)
 Die Welt: Ultima speranþã a romanilor sunt germanii din þarã (1670 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.