Ziua Logo
  Nr. 4705 de vineri, 4 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Adio armelor
Zoe PETRE, zoe.petre@ziua.ro 
E posibil ca peste doua zile minciuna asumarii bataliei cu sechelele comunismului de catre una dintre cele mai nocive atare sechele, Traian Basescu, sa-si dea obstescul sfarsit. E posibil ca impostura partidului nomenclaturistilor de rangul III si al securistilor pragmatici travestiti in talibani anticomunisti sa se spulbere in neant.
Nu stiu daca toti cei care uita deliberat nu doar de fuziunea "istorica" a PD cu partidul dlui Magureanu, ci si de pohta ce-a pohtit dl. Basescu la inceputul acestui an, cand s-a aliat cu acelasi PSD pe care azi il tintuieste la stalpul infamiei, se vor trezi mahmuri din visul cu piratul anticomunist de pe Biruinta - sau nu se vor trezi de loc. Nu stiu daca toti cei care nu au observat, ori s-au facut ca nu observa cu cata energie a promovat dl. Basescu o legislatie care restituia serviciilor secrete toate privilegiile din trecut si chiar mai mult decat atat, dandu-le drept de ancheta si impunitate pentru orice paguba sau vatamare comisa in exercitiul functiunii, se vor trezi in fine la realitate, recunoscand, macar in sinea lor, ca, vrand sa scape de diavol, au dat peste taica-sau. Ce ma intereseaza acum este ca alegerile de duminica sa puna capat veleitatilor dlui. Basescu de a-si exercita in continuare - brutal si fara folos - functia de presedinte al Romaniei.
Sper ca aceasta infrangere sa fie lipsita de orice ambiguitate, pentru a obliga si PDL, si pe zeul sau suprem, sa o asume fara mitinguri de protest, fara fanatici care sa-si dea foc de disperare in Piata Universitatii, fara cohorte de "martori (mai mult sau mai putin naimiti) ai lui Basescu", intr-o jalnica parodie a evenimentelor de acum 20 de ani. Sper ca macar securistii din aparatul presedintelui sa fie mai realisti si mai intelepti decat comandantul lor - acum 20 de ani au dovedit ca se poate - si sa saza ghinisor. Cat despre armata, dupa ce umbra cea mica a candidatului Basescu, dl. Boc, a aratat-o cu degetul natiei ca pe o oaste de profitori, dupa ce umbra cea mare a dlui Boc, candidatul Basescu, a jignit-o definitiv insteland epoletii unor falsi generali ale caror fapte de arme se reduc la sustinerea lui electorala, nu vad cum ar misca un deget contra ordinii de stat si in favoarea unui perdant.
Sigur, daca nu va fi perdant, orice e posibil, incepand cu un nou parlament, "cu rusine, mic si atarnat", vorba lui Toparceanu. La o noua Constitutie, un nou presedinte ar putea aspira la doua noi mandate, si doar din intamplare detinatorul acestora s-ar numi tot Traian Basescu. Astfel incat, dupa alti 20 de ani cat se poate de brucanieni, veti afla (ma bucur ca varsta are toate sansele ca pe mine sa ma scuteasca) cum ca el ar fi vrut, dar n-a putut, ca nu l-au lasat mogulii si dusmanoasa clasa politica.
Inainte ca dumneavoastra, iubiti cetitori, sa decideti intre aceste doua ipoteze, eu ma despart, dupa aproape noua ani, de editorialul de opinie din ZIUA. Decizia mea tine de constiinta faptului ca, oricare ar fi rezultatul alegerilor, ele vor inaugura o noua era politica - o era la care inca nu stiu cat de bine ma voi putea adapta. Aceia dintre dvs. care vor vrea sa ma asiste in aceasta metamorfoza sunt invitatii mei pe blogul "Fragmen�tarium" http://wwwzoepetre .
blogspot.com/. Celorlalti le spun un prietenesc "ramas bun". Tuturor - si inainte de toate colegilor din redactia ziarului ZIUA - le multumesc pentru atentia pe care au binevoit sa mi-o acorde in toti acesti ani.
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
Multi ar trebui sa va urmeze nobilul gest,draga doamna.   de vida clara
Sunteti de neinteles,Dna ZOE: om de cultura adevarat si va balaciti in mocirle dubioase   de Ion Ionescu de la Brad
Dna Zoe,   de demetrius
cu tot fanatismul, cretinii pdl -isti o iau in gura   de coscaru
Aseara ne-a fost prezentat Traian Imperator atque Zeus.ro !!! Traisca Capitanul! garda unde e?   de Ghita Bizonu'
Emil, Zoe, Iliescu si Vanghele in balcon la Universitate!   de Dumitru Iuga
In loc de adio....   de Ion Caramache
Multi cititori regreta hotararea dumneavostra !   de george nemteanu
Stimata Doamna, In multe problematici aveti dreptate! Dar, nu pot sa nu-l votez pe Basescu!   de Nicolescu
Ieri l am sfatuit pe Orescu acelasi lucru !   de sorge
"Pusu-m-au in groapa cea mai de jos, intru cele intunecate si in umbra mortii" (Psalm 87/ verset 6)   de Mache
A r h i v a
  Ce-ar fi spus Smochina despre aceste alegeri    1 comentariu
  Pe muchie de cutit    4 comentarii
  Gripa noua    2009-11-06
  Intre camarila si Epictet    2009-10-23
  Fascinatia chioara    2009-10-09
 Top afisari / comentarii 
 Razboi contra fantomei comunismului (5017 afisari)
 Ultima incaierare (3833 afisari)
 Reduceri salariale cu stimulente (2499 afisari)
 Piranha fara dinti (1654 afisari)
 Basescu vs Geoana, o batalie pentru trecut (1534 afisari)
 Bloomberg: Geoana ar putea sa il invinga pe Basescu in alegerile prezidentiale de duminica (3086 afisari)
 Secretul viorilor Stradivarius, dezvaluit (2787 afisari)
 Procurorul Ciprian Nastasiu demonstreaza implicarea apropiatilor lui Traian Basescu in dosarul spionajului economic ''Alro'' (VIDEO) (2417 afisari)
 Euronews: Romania - Dezbatere aprinsa Basescu-Geoana (2141 afisari)
 Die Welt: Ultima speranþã a romanilor sunt germanii din þarã (1670 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.85937 sec.