Ziua Logo
  Nr. 4704 de joi, 3 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Razboiul presedintelui
-- Basescu a sustinut ieri ca Nastase, Orban, Patriciu si Rosca-Stanescu i-au cerut sa intervina in diverse dosare
Foto: AGERPRES
Presedintele Traian Basescu a relatat ieri ca, in prima parte a mandatului sau, ex-premierul Adrian Nastase, fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban, omul de afaceri Dinu Patriciu si ziaristul Sorin Rosca Stanescu i-au cerut sa intervina in diver�se cauze. Prezent la Realita�tea FM, seful statului a reamintit ca fostul sau consilier Adriana Saftoiu, in prezent deputat PNL, "a tinut foarte mult" ca sotul ei sa devina seful SIE. Basescu a afirmat, tot ieri, la postul public de radio, ca nu exclude varianta desemnarii unui premier care sa nu provina din PDL, daca va castiga un al doilea mandat. "Nu exclud varianta Iohannis (...) ma intereseaza un premier liber, nu marioneta, nesantajabil si fara obligatii (...) Din acest punct de vedere si Iohannis ar trebui sa-mi dea serioase garantii", a subliniat seful statului.
"Pot sa va spun, Adrian Nastase a venit la mine acasa in prima parte a mandatului meu. Orban, cand a avut accidentul cu masina, cu copilul lovit pe trecerea de pietoni. (Nastase n.r.) voia sa gasim o solutie sa se inchida dosarul. Va pot face aceasta afirmatie, daca o va nega, o sa am toate probele ca a facut-o. Ludovic Orban, cand a avut accidentul, il framanta daca pe Cotroceni sistemul de supraveghere filmeaza si trecerea de pietoni. Era interesat daca poate continua minciuna ca nu a atins copilul", a declarat presedintele. El a adaugat ca isi poate sustine afirmatiile cu registrul de la domiciliul sau si ca "lista" de vizitatori ar putea continua, insa nu a dat alte nume. Intrebat de ce abia acum a dezvaluit aceste lucruri, Basescu s-a aparat afirmand ca pana acum nu l-a intrebat nimeni despre aceste aspecte. El a spus ca sistemul de interventii - unul "curent" inaintea mandatului sau - a generat suparare, clasa politica fiind de parere ca presedintele este impotriva ei.
Adrian Nastase i-a raspuns sefului statului prin intermediul blogului personal, sustinand ca a fost acasa la presedinte, dar la invitatia acestuia, care incerca sa il convinga de faptul ca nu se afla in spatele dosarelor deschise de DNA pe numele sau. "Traian Basescu m-a sunat pe mobil sa imi spuna ca nu el este in spatele actiunii impotriva mea. (...) M-a invitat la el acasa (as fi putut sa merg acolo fara sa fi fost invitat de el?) pentru a se justifica (...) i-am spus ca nu-l cred si ne-am despartit", scrie fostul premier PSD pe blogul sau. "Oricine cunoaste relatia de adversitate dintre mine si Traian Basescu stie ca este imposibil ca eu sa-i fi cerut sa intervina pentru mine in vreun dosar. Daca i-as fi cerut un lucru ilegal, sunt convins ca ar fi profitat si ar fi anuntat public. Faptul ca vine si arunca o fumigena la doi ani distanta de eveniment il descalifica", a fost reactia lui Orban, citat de NewsIn. El a catalogat declaratiile presedintelui drept "absurde" si a spus ca Basescu este "ca un inecat care se agata de orice pai gaseste la indemana".
Cazul Saftoiu
Seful statului a intarit ieri afirmatiile conform carora ex-consiliera sa Adriana Saftoiu a "tinut foarte mult" ca sotul ei sa fie seful SIE, Basescu adaugand ca a acceptat sa-l desemneze pe acesta deoarece "parea sa aiba niste calitati". "Eu nu spun ca nu avea niciun fel de calitati Claudiu Saftoiu, daca asta va framanta. S-a dovedit insa ca nu a avut calitati suficiente pentru a fi sef de serviciu", a adaugat Basescu. Adriana Saftoiu a negat ca ar fi intervenit pe langa seful statului pentru numirea sotului sau si a spus ca probabil presedintele este "agitat" si "nervos" din cauza campaniei electorale si de aceea face astfel de afirmatii. "Nu i-am cerut lui Traian Basescu sa il numeasca pe sotul meu sef la SIE si sunt convinsa ca nu l-a desemnat in aceasta functie pentru ca i-as fi cerut eu", a declarat Saftoiu pentru Agerpres.
Irina S. CHIROIU, irina.chiroiu@ziua.ro 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
ALEGERI PREZIDENTIALE   de nf
pelicanul   de Viorica Ianc
PAi, nu.   de galatush
"razboiul presedintelui"!?, hai ca esti comica Irina...daca nu te-ar chema asa, as spune ca ...   de costy
A r h i v a
  Tun la malul apei    8 comentarii
  Se inchiriaza tot    4 comentarii
  Romanul isi va cara singur gunoiul    4 comentarii
  Poligamia salveaza demografia    8 comentarii
  Taxe mai mici pentru tranzactiile imobiliare    1 comentariu
  Vanzarea intre rude se poate face la orice pret    1 comentariu
  Expertiza oficiala: Filmul cu copilul lovit nu este autentic    11 comentarii
  Maria depune marturie pentru Traian    9 comentarii
  Geoana: Vantu este "malefic si turbulent"    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Tun la malul apei (3699 afisari)
 Vanzarea intre rude se poate face la orice pret (2362 afisari)
 Inapoi la lectiile lui Lenin, Stalin si Trotki (2211 afisari)
 Teroare chinezeasca in Colentina (1776 afisari)
 Doi boschetari vor mosteni patru miliarde de euro (1700 afisari)
 LIVE: Dezbaterea Basescu - Geoana, minut cu minut (4540 afisari)
 CCSB: Geoana - 54%, Basescu - 46% in turul doi al prezidentialelor (2713 afisari)
 Picioarele unei femei iti spun daca te place sau nu (2416 afisari)
 S-a zbantuit pana s-a dezbracat: Cu sanul pe afara, in direct, in timpul unui dans latino! (VEZI VIDEO) (2388 afisari)
 Abuzat de profesoara de religie, un elev de 15 ani isi povesteste drama (2090 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01004 sec.