Ziua Logo
  Nr. 4703 de miercuri, 2 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Nu-l subestimati pe Iohannis!
Octavian HOANDRA, octavian.hoandra@ziua.ro 
Fac o grava greseala mare cei care se grabesc sa-l "stam�pileze" intr-un fel sau altul pe dl. Klaus Iohannis. Cu siguranta ca dintre toate "chipurile" insailate de politicieni si aruncate, prin media, pe piata publica, inca de la lansarea nume�lui acestuia ca posibil prim ministru, cel mai departe de adevar este cela "executat" la comanda de stafful si apropiatii d-lui Traian Basescu.
Dupa ce au declansat, pe toate fronturile si cu toate mijloacele o ampla "scotocire" a fiecarui ungher unde s-ar fi putut ascunde vreo informatie negativa despre viata si activitatea publica sau privata a actualului primar al Sibiului, soldata, din fericire cu un insucces lamentabil, (oamenii nefiind dispusi sa aplece urechea la dezinformari si scenarii fantasmagorice, cu trafic de copii si alte aberatii), activistii PDL au schimbat strategia. Au ales, de data asta, sa incerce fabricarea unui "Iohannis - marioneta" a coalitiei PSD-PNL, in care imaginea pozitiva a acestuia in propriul oras, dar si in toata tara, ar fi fost folosita doar ca imagine electorala a aliantei.
S-a ajuns pana la ordinul
ca intaiul scriitor-lingau prezidential sa scrie la cotidianul Cotrocenilor un articol jenant, in care acesta isi exprima neincrederea in dl. Iohannis, dar si in "linia" germana a d-sale. Apoi, cand nici "argumentul" acesta s-a demonstrat ca nu are acoperire, acelasi staff, al d-lui Basescu a re-introdus pe scena publica tema "mogulilor", care, prin intermediul politicienilor "sug sangele poporului", moguli care, vezi Doamne, l-ar controla chiar si pe primarul devenit dupa alegeri premier. Insa frica imensa de acest domn Iohannis a ramas, pentru
dl. Traian Basescu, la fel de mare. Marturie stau telefoanele si dorinta de a-l intalni pe acesta inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.
Pe aceeasi tonalitate falsa, oamenii d-lui Basescu au lasat, in orice discurs public pe care l-au avut, sa se inteleaga ca dl. Iohannis poate fi manipulat de partidele care l-au ales pentru functia de premier, profitand de absenta acestuia din tara. Din cate se cunosc pana acum despre calitatile si stilul de a conduce al posibilului premier, raman, dupa dl. Johannis, la Sibiu, dar si in numeroase capitale europene, de la Bruxelles si pana la Berlin, trecand prin imensul proiect "Sibiu capitala europeana", suficiente succese, pe care in niciun caz dl. Basescu nu le-ar putea egala, nici daca ar avea mai multe vieti.
Marele avantaj pe care il reprezinta d-l Klaus Johannis, acela de a apartine unei etnii care a lasat urme extrem de pozitive in istoria Transilvaniei si deci a Romaniei, precum si bunul renume pe care acesta il are pe plan international, exact cand se rade de Romania pe intreg mapamondul, a fost, cumva, trecut sub tacere de stafful portocaliu; dar si asa, din cate am vazut, acest aspect se afla deja pe buzele tuturor. Daca mai adaugam la aceasta calitatile de gospodar, stilul linistit, sobru - contrar celui abrupt, vulgar si generator de scandaluri, care a "rupt" Romania si a semanat ura in randul poporului, practicat in ultimii cinci ani, avem imaginea unui viitor premier meritat de romani. Cred ca ar fi bine ca stafful de campanie al d-lui Basescu si oamenii politici, din orice parte ar fi ei, ar trebui sa nu-si mai faca "planuri din cutite si pahara" cu dl. Johannis, fiindca acesta este departe de a fi un personaj depersonalizat, influentabil si cu atat mai putin o marioneta in mana unui grup de politicieni. Iar electoratul poate vedea si analiza singur diferenta de stil si de eficienta dintre dl. Johannis si actualul presedinte.
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
cu ziaristii care ling mai multe cururi cum e?   de marean din PeNaLia
nu-l subestima pe Johannis   de mauro
Johannis este bun pt Sibiu .   de sorge
A r h i v a
  A disparut Elena Udrea!    17 comentarii
  "Prostanacul" vs. "Sceleratul"- antologia campaniei negative    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Invingatorul (4517 afisari)
 A disparut Elena Udrea! (2995 afisari)
 Miting anti-PSD in Piata Operei (2296 afisari)
 Geoana - 54%, Basescu - 46% (1929 afisari)
 Partenerii de la Timisoara (1877 afisari)
 Toti barbatii se uita la filme XXX, potrivit unui studiu recent (6566 afisari)
 Basescu explica de ce nu a dat mana cu Iliescu si Constantinescu, de 1 Decembrie (3966 afisari)
 A ajuns cu sanii pe afara, la o emisiune pentru copii (VIDEO) (3783 afisari)
 LIVE Presedintele Basescu a ras, a citit avizul Institutului de Expertize Criminalistice, s-a emotionat si a plecat: Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu! (3351 afisari)
 Sotul unei israelience injunghiate de un palestinian a trecut de cateva ori cu masina peste agresor (ATENTIE IMAGINI SOCANTE!) (2533 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.91264 sec.