Ziua Logo
  Nr. 4702 de sambata, 28 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Cinci recomandari
-- Este cea mai dura campanie electorala de foarte multi ani incoace cu toate ca din punct de vedere national, miza e modesta. Spun asta pentru ca am trait campanii electorale dramatice, precum in 1946, cand miza era independenta Romaniei, capturata de sovietici, dupa cum se stie... Aceasta disproportie actuala enorma intre miza si mijloace, dintre capturarea puterii si efectele ei, pentru cetatean nu-i totusi buna!
Se poate crede ca cei care investesc exagerat sconteaza avantaje materiale paralegale. Asta-i una la mana!
A doua la mana este ridicolul unor argumente, ca de pilda povestea cu pretinsa scatoalca incasata de un copil la alegerile de acum patru sau cinci ani de la domnul Basescu. Nu-i dovedita! Cum pot oameni in toata firea sa faca atata tapaj pentru un lucru nedovedit? Presedintele neaga faptul in sine. E pe rol o expertiza. Mama copilului indignata neaga cu inversunare. Ce vor face autorii episodului daca se va dovedi ca totul a fost un balon de sapun, pe fond de denuntare calomnioasa. Au consultat initiatorii cel putin un avocat? Caci, oricum, riscul cel mare nu-i de partea presedintelui statului...
In putin alta ordine de idei, datoria mea este sa avertizez ca aici in Occident cine ar veni cu atari acuzatii ridicole pentru a castiga alegeri prezidentiale, s-ar face de ras. Ar pierde sigur alegerile! Si oricat ar fi romanii de inapoiati - cum ii considera unii, in mod gresit, desigur - nu cred ca scatoalca ar prinde... Mai mult cantareste, insa, faptul ca domnul Basescu poate fi cam autoritar... De ce nu, cand ai legea de partea ta? Ne cunoastem compatriotii, ca au nevoie sa fie uneori impinsi de la spate.
A treia la mana este ca domnul Klaus Iohannis, chipurile candidat al opozitiei la functia de premier si inca primar al Sibiului, nu prea crede nici dumnealui ca desemnarea sa ca premier e lucru serios. Presedintele Basescu l-a pus, recent, in garda sa nu se lase manipulat si iata ca domnul Iohannis si-a exprimat a doua zi dorinta sa fie lasat in pace de smecherii de la Bucuresti. Teama dansului este ca ar putea servi de paravan si, de aceea, ar prefera totusi... Sibiul.
A patra la mana ...
Cand vom cunoaste cum s-a votat in turul doi, vom afla daca alegatorii de la turul 1 ai domnului Geoana se simt sau nu manipulati de cei care le-au impus ca aliat un om de dreapta, precum domnul Crin Antonescu si vor vota in consecinta, in niciun caz calcandu-si ideologia social-democrata in picioare, cum le cere seful.
A cincea la mana! In prezent nu trebuie pierdut rarul prilej de a da politicienilor, indiferent cine sunt ei, o lectie de moralitate! Degeaba vorbim de coruptie la nivel inalt daca nu-i sanctionata minciuna calificata in politica.
Serban ORESCU - serban.orescu@ziua.ro 
 Afisari: 375  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Domnul Blaga a realizat ca a sosit timpul pentru un nou lider in fruntea PDL   de Europeanul
Moment de referinta   de Stefan Caliga
aceste atacuri ne arata oferta PSD si din pacate a PNL   de marean din PeNaLia
vom fi trendy, vom fi cool...   de realitate
Greu de... ales   de Pribeagul
A r h i v a
  Un trucaj perfect: dna Roberta Anastase    13 comentarii
  Federatia Militarilor din Romania    12 comentarii
  editorialul cititorului    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dubai poate baga Europa in faliment (5645 afisari)
 Pumnul si palma (5412 afisari)
 Federatia Militarilor din Romania (4172 afisari)
 Armata dezonorata (4113 afisari)
 Basescu si-a facut-o cu mana lui (3142 afisari)
 Filmul cu baiatul lovit de Basescu a trecut prin mainile PDL (7266 afisari)
 Tanara sexy intr-un numar de magie XXX: isi scoate batista din... vagin - VEZI VIDEO! (5953 afisari)
 Cea mai "usuratica" mireasa face furori pe Internet (FOTO) (5946 afisari)
 Ce face alcoolul dintr-o pitipoanca: o dezbraca si o face de ras! - VIDEO (5821 afisari)
 Complicitatea lui Traian Basescu la extragerea lui Omar Hayssam din Romania, dovedita prin documente oficiale (5768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01693 sec.