Ziua Logo
  Nr. 4702 de sambata, 28 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Swing reloaded
Dintr-o suita de manifestari muzicale apartinand jazzului si bluesului derulate in noiembrie - de la Gala Blues-Jazz de la Timisoara (8-9.11) si concertul Aurei Urziceanu impreuna cu Big band-ul Radio (15.11), la intalnirile cu bluesmen ca Michael "Iron Man" Burks (SUA) si A.G. Weinberger din cadrul spectacolelor "Blue Monday" la clubul bucurestean Hard Rock Cafe si la aparitiile formatiei "Black Sea Combo" la Clubul SNC din Constanta - retin pentru randurile de fata impresii generate de prestigioasa prezenta pe podiumul Salii Palatului (22 noiembrie) a Quartetului in frunte cu notoria pianista si vocalista canadiana Diana Krall, multiplu premiata cu ravnitele Grammy Awards, iubita de Barbra Streisand si favorita a regretatului Oscar Peterson.
Aflata intr-un amplu turneu international care va continua in Polonia, Cehia, Rusia, Noua Zeelanda, Australia etc., frumoasa blonda s-a bucurat de un public numeros si entuziast la Bucuresti, incantat sa redescopere fascinatia swingului specific jazzului clasic-modernizat si farmecul unor teme devenite acum multi ani celebre in interpretarea unor muzicieni legendari precum Nat King Cole si Fats Waller, regandite, reactualizate cu gust. Am spune ca "parola expresiva" a concertului a fost sinonima cu discretia sonoritatilor, senzuale, seducatoare, dozate subtil in tente abil irizate. Daca protagonista - care acum o saptamana implinea 45 de ani - a stralucit mai ales ca vocalista de rafinata vibratie si abia mai apoi ca manuitoare a claviaturii in alb si negru a pianului Steinway (transportat in intreg turneul, impreuna cu instalatiile de sunet si lumini), am apreciat excelentele prestatii ale coechipierilor, indeosebi ale remarcabilului chitarist Anthony Wilson, principal partener al Dianei Krall, dar si ale sectiei ritmice alaturandu-i pe cunoscutul bassist Robert Leslie Hurst si pe virtuozul baterist Karriem Riggins, capabil a etala o extinsa dinamica a nuantelor.
Din setlist-ul serii nu au lipsit cateva nemuritoare bossanove faurite acum patru decenii de faimosul compozitor brazilian Antonio Carlos Jobim, teme incluse spre a rotunji un program gandit anume pentru satisfacerea gustului unor romantici melomani... Pacat ca sonorizarea a fost de calitate indoielnica, desi realizata chiar de componenti ai staffului artistei.
Florian Lungu - florian.lungu@ziua.ro 
A r h i v a
  Goethe la metru    1 comentariu
  Bucuriile lui Tandarica    
  Papusari pentru oameni mari    
  Inceput de stagiune    
  Nunta cu dar in Estonia    
  Printre ultimii straini    
  Stiri pe scurt    
  Uneori viata chiar e frumoasa    1 comentariu
  Masti ca pe la Neamt    
  Primul teatru idis din lume    2 comentarii
  Juke Box, un nou inceput !    
  Tehnologie de Emmy    
 Top afisari / comentarii 
 Dubai poate baga Europa in faliment (5645 afisari)
 Pumnul si palma (5412 afisari)
 Federatia Militarilor din Romania (4172 afisari)
 Armata dezonorata (4113 afisari)
 Basescu si-a facut-o cu mana lui (3142 afisari)
 Filmul cu baiatul lovit de Basescu a trecut prin mainile PDL (7266 afisari)
 Tanara sexy intr-un numar de magie XXX: isi scoate batista din... vagin - VEZI VIDEO! (5953 afisari)
 Cea mai "usuratica" mireasa face furori pe Internet (FOTO) (5946 afisari)
 Ce face alcoolul dintr-o pitipoanca: o dezbraca si o face de ras! - VIDEO (5821 afisari)
 Complicitatea lui Traian Basescu la extragerea lui Omar Hayssam din Romania, dovedita prin documente oficiale (5768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00840 sec.