Ziua Logo
  Nr. 4702 de sambata, 28 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Prezidentiale fara Blaga
-- Justitia a suspendat decretul lui Basescu de numire a ministrului PDL la Interne * In consecinta, nimeni nu stie cine va administra alegerile in turul doi
Curtea de Apel Bucuresti a suspendat ieri, pana la judecarea definitiva a cauzei, efectele decretului nr. 1358 din 1 octombrie 2009 emis de presedintele Traian Basescu, prin care acesta, imediat dupa ce l-a revocat pe PSD-istul Dan Nica din functia de vice-premier si ministru al Internelor (prin decretul nr. 1357), l-a desemnat pe Vasile Blaga sa indeplineasca interimatul functiilor de vicepremier si ministru al Internelor.
Intrucat sentinta instantei este executorie de drept (se duce la indeplinire de indata), chiar daca ea poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte, in termenul prevazut de lege, Vasile Blaga nu mai poate indeplini cele doua functii pe care i le-a acordat Traian Basescu pana la solutionarea recursului. Asta inseamna ca alegerile pentru turul doi al prezidentialelor se vor derula fara un ministru la Interne - institutia care organizeaza prin lege alegerile si fata de care mai toate partidele afirma suspiciunea ca cine controleaza Internele, poate frauda alegerile.
Sentinta Curtii de Apel a fost pronuntata ca urmare a contestatiei facute in luna octombrie de fostul ministru Dan Nica, dupa ce Traian Basescu l-a revocat din functie, sub acuzatia ca a pus DGIPI (serviciul secret al Internelor) la dispozitia lui Marian Vanghelie si a altor apropiati din PSD. Dan Nica a acuzat drept "un fals grosolan" decretul lui Traian Basescu, invocand faptul ca in cazul unui ministru revocat din functie, Constitutia nu permite sefului statului sa desemneze un ministru interimar, ci unul plin. Revocarea din functii a lui Dan Nica este cea care a determinat iesirea PSD de la guvernare.
Triumful PSD
Vestea sentintei date de Curtea de Apel Bucuresti l-a determinat ieri pe candidatul la Presedintie, Mircea Geaona, sa afirme hotarat ca "Numirea lui Blaga la Ministerul de Interne este ilegala, iar jocul lui Basescu de a controla butoanele fraudarii a fost invalidat!" De asemenea, Dan Nica a declarat ieri presei: "Am avut dreptate atunci cand am spus ca decretul de numire a d-lui Vasile Blaga ca ministru interimar de interne este un fals pentru faptul ca motivatia care a fost utilizata de respectivul decret de numire era bazata pe un fals efectiv, lucru care a si fost constatat de catre instanta de judecata. Consecinta este aceea ca toate numirile si instituirile care au fost facute in aceasta perioada sunt lovite de nulitate". Dan Nica a mai adaugat ca abia acum intelege de ce Basescu i-a cerut insistent sa demisioneze: "Intrase in incurcatura si nu puteau sa numeasca in locul meu daca nu-mi dadeam demisia un ministru interimar. Iata ca minciuna are picioare scurte din nou".
"O abordare interesanta"
Seful statului a declarat ieri la Palatul Cotroceni: "Este o suspendare care survine dupa expirarea celor 45 de zile de interimat si din punctul meu de vedere este o abordare interesanta a instantei, avand in vedere ca acelasi decret a fost atacat si la Curtea Constitutionala", iar Curtea Constitutionala a dat dreptate Presedintiei considerand decretul constitutional. Seful statului a conchis ca este o veste rea: "Daca obiectivul a fost sa nu avem un sef la Ministerul de Interne la alegeri, acesta a fost din pacate atins". Traian Basescu nu a explicat cine va conduce internele pe perioada alegerilor, dar a apreciat despre situatia politica din tara ca nu exista solutii clare in Constitutie pentru blocajul atins.
Totodata, presedintele a anuntat ca Administratia Prezidentiala va face recurs la Decizia CAB.
Razvan SAVALIUC - savaliuc@ziua.ro 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
MINISTERUL fara MINISTRU ,NU ESTE UN MISTER !   de ioanguradeaur
atunci sa vezi frauda electorala!   de miha3lla_
Si-a bagat coada PSD_ul si p-aci.. sa dea el jos repede ca sa poa sa fure!   de sorincosmin
Blaga ca Blaga...   de Mache
....fara blaga   de nf
No ma umflatule ce mai zici ?   de FB
A r h i v a
  Fraude pentru fraierii online    1 comentariu
  Cu musca pe stampila    1 comentariu
  Judecatorul mita    
  Asasinul camatarului    1 comentariu
  Jandarm impuscat    
  Castraveti gradinarului    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dubai poate baga Europa in faliment (5645 afisari)
 Pumnul si palma (5412 afisari)
 Federatia Militarilor din Romania (4172 afisari)
 Armata dezonorata (4113 afisari)
 Basescu si-a facut-o cu mana lui (3142 afisari)
 Filmul cu baiatul lovit de Basescu a trecut prin mainile PDL (7266 afisari)
 Tanara sexy intr-un numar de magie XXX: isi scoate batista din... vagin - VEZI VIDEO! (5953 afisari)
 Cea mai "usuratica" mireasa face furori pe Internet (FOTO) (5946 afisari)
 Ce face alcoolul dintr-o pitipoanca: o dezbraca si o face de ras! - VIDEO (5821 afisari)
 Complicitatea lui Traian Basescu la extragerea lui Omar Hayssam din Romania, dovedita prin documente oficiale (5768 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01067 sec.