Ziua Logo
  Nr. 4700 de joi, 26 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Miroase a primavara
-- Unirea Urziceni a invins Sevilla si s-a calificat deja in primavara europeana, singura necunoscuta ramasa fiind competitia in care va evolua
Fotbalistii "Bursucului" Dan Petrescu au facut marti seara o demonstratie de unitate, reusind sa aduca prima victorie pe teren propriu a unei echipei romanesti in Champions League dupa 13 ani. La capatul unui meci in care ocaziile mari au fost impartite, Unirea a reusit o victorie extraordinara.
La capatul unui meci care se putea termina in favoarea oricareia dintre cele doua echipe, romanii au reusit ceea ce parea un miracol la inceputul partidei, si anume sa invinga echipa clasata pe locul trei in Spania, dupa Real Madrid si Barcelona. Sevilla a inceput partida mai bine, avand si doua bare in prima repriza, dar, odata cu autogolul lui Dragutinovic, ialomitenii au reusit sa intoarca soarta partidei, obtinand punctele necesare pentru a ramane in carti pentru calificarea in optimile Ligii Campionilor.
"E cea mai importanta victorie a mea ca antrenor. Ca antrenor, da. Cat am jucat, cred ca am obtinut si alte succese importante, dar de cand stau pe banca e prima oara cand bat o echipa de nivelul Sevillei. Organizare si munca, acestea au fost armele cu care am depasit un adversar altfel mai bun. Munca noastra nu s-a terminat, fiindca acum ne dorim sa continuam in Champions League, si pentru asta avem nevoie de un nou joc bun, la Stuttgart. Am inteles ca golul anulat lui Brandan a fost valabil, plus ca in partea a doua am ratat ocazii mari. Este o victorie extraordinara pentru fotbalul romanesc, dar din pacate pentru noi nu am reusit sa ne calificam in optimi. Nu avem de ce sa ne bucuram asa de mult, pentru ca nu suntem calificati in optimi. Trebuie sa ne gandim si la ultimul meci de la Stuttgart", a declarat Dan Petrescu. Si managerul sportiv al Unirii, Mihai Stoica, a marturisit ca pana si el a fost uimit de performanta reusita de echipa lui Dan Petrescu la debutul in Liga Campionilor: "Daca la inceputul acestui traseu european cineva mi-ar fi spus ca vom avea aceste rezultate, l-as fi crezut nebun. Dar, uitati-va, in Liga Campionilor, cu 8 puncte nu inseamna obligatoriu ca mergi mai departe. Aproape incredibil, cu o etapa inainte de final, matematic putem castiga grupa, dar putem termina si pe locul 3!". Marius Bilasco, atacantul Unirii, s-a aratat destul de retinut in declaratii: "Sentimentele sunt impartite, am facut opt puncte, dar nu ne-am calificat. As fi vrut sa marchez, dar ne-am multumit si cu autogolul lui Dragutinovic. Puteam invinge mult mai clar, am avut mai multe situatii de a inscrie in partea secunda".
UNIREA URZICENI - FC SEVILLA 1-0 (1-0)
A marcat: Dragutinovic 45a
Stadion: "Steaua"; spectatori: 12.000
UNIREA: Arlauskis - Bordeanu, Galamaz, Maftei, Mehmedovic, Brandan - Ricardo (90A3 Paduretu), Apostol - Varga (88 Semedo), S. Frunza (64 T. Balan) - Bilasco. Antrenor: Dan Petrescu.
SEVILLA: Varas - Konko, S. Sanchez, Dragutinovic, F. Navarro - Navas, Lolo (62 L. Fabiano), Zokora, Capel (62 Renato) - Kanoute, Negredo (70 Perotti). Antrenor: Manuel Jimenez.
Cartonase galbene: Ricardo (23), Apostol (49), Galamaz (75), Maftei (82) / Navas (52).
Au arbitrat: T. Henning Ovrebo - G. Holen, D. Nebben (toti din Norvegia).
Cristian MUNTEANU - cristian.munteanu@ziua.ro 
 Afisari: 245  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Meci amanat de gripa noua    
  Poli Iasi - Pandurii 1-0    
  Bute este optimist    
  Fabrica de bani    
  Galamaz: "Norocul tine cu cei cinstiti"    
  Tragerea de pe 18 decembrie    
  Liga Campionilor    
  Chivu cu emotii, Mutu calificat    
  Gigi invidiosu'    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Castigatorul nu alearga niciodata singur (2399 afisari)
 Falimentul Romaniei profunde (2299 afisari)
 Surprizele Giulgiului din Torino (1661 afisari)
 Deranj in teritoriu (1644 afisari)
 Un Jeep pentru Ciocan (1635 afisari)
 Vedeti cum presedintele Basescu loveste cu pumnul un copil, in timpul unui miting electoral din 2004 (11516 afisari)
 Extraterestrii sunt deja pe Pamant, sustin oamenii de stiinta bulgari (4211 afisari)
 Caracas: Hugo Chavez a ordonat interventia in forta impotriva manifestantilor anti-Basescu (3109 afisari)
 Replica lui Basescu: "Nu mi-am lovit copiii, nu mi-am lovit sotia, nu am lovit copiii altora" (2846 afisari)
 Traian Basescu, in Scanteia, ianuarie 1986: "Navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel (..) isi indreapta gandurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceusescu" (2818 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.