Ziua Logo
  Nr. 4699 de miercuri, 25 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ancheta pentru recomandari
O comisie de ancheta asupra rolului Marii Britanii in razboiul in Irak a inceput, ieri, audierea martorilor pentru a stabili daca ex-premierul laburist, Tony Blair, si-a angajat tara in acest conflict respectand prevederile legale.
In cadrul lucrarilor vor fi analizate alegatiile potrivit carora fostul sef al Guvernului londonez ar fi sprijinit, in secret, proiectul presedintelui SUA din acea perioada, George W. Bush, de a invada Irakul, cu un an inainte ca Parlamentul britanic sa-si dea acordul pentru aceasta in 2003. Comisia are in program audierea, in lunile urmatoare, a zeci de responsabili publici - inclusiv a lui Tony Blair - conducatori ai armatei si sefi ai serviciilor de informatii.
Totusi, intrucat membrii comisiei au fost desemnati de Gordon Brown, succesorul lui Tony Blair la guvernare, ancheta nu isi propune sa se finalizeze cu condamnari (civile sau penale), ci doar cu recomandari pentru viitor. Si Ministerul britanic al Apararii lanseaza o ancheta independenta in legatura cu presupusele abuzuri comise de militarii Armatei Regale in Irak, suspectati de a fi torturat si ucis prizonieri. Cotidianul londonez The Independent a publicat, ieri, o fotografie care ilustreaza rele tratamente aplicate de britanici detinutilor din Irak.
Ileana CORNEA, ileana.cornea@ziua.ro 
A r h i v a
  Obama sprijina pe sest "Patriot Act"    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Intre cine si cine se joaca finala? (5506 afisari)
 Geoana si Antonescu fac turul tarii (2985 afisari)
 Geoana i-a dat sah lui Basescu cu turnul Antonescu (2460 afisari)
 Iluzoriul Quebec romanesc (2214 afisari)
 ZIUA l-a invins pe Patapievici (1537 afisari)
 Si-a filmat vecinii in timp ce faceau sex in curte! (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (5999 afisari)
 Sex in tufisuri! Nu au mai rezistat pana acasa! - VIDEO (5479 afisari)
 Din seria locurilor ciudate pentru placeri sexuale: masturbare la volan, chiar in timpul mersului - VIDEO INTERZIS COPIILOR (4634 afisari)
  Basescu se jura ca i-a prins pe "moguli" asupra faptului. Domnule presedinte, lasati-o jos, ca macane! (VIDEO) (4510 afisari)
 Au incins o partida de sex fierbinte in turnul cu ceas din Sydney! - FOTO (3467 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01790 sec.