Ziua Logo
  Nr. 4698 de marti, 24 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Varianta Iohannis
Octavian HOANDRA, octavian.hoandra@ziua.ro 
Pentru orice om de buna credinta, traitor in Romania ajunsa, in ultimii cinci ani pe buza prapastiei, varianta sustinerii de catre PSD a prim-ministeriatului d-lui Klaus Iohannis este singura care aprinde o lumina in intunericul politic otravit de azi. Ceea ce s-a intamplat cu referendumul pentru Parlament unicameral, un necinstit instrument, pus in slujba autocratiei si mirajului dictatorial, care are mai mult de-a face cu inselatoria groasa decat cu democratia.
Nu cred ca daca ar fi fost informati corect, acei 77% din 51% care au votat pentru referendum, ar mai fi luat buletinele de vot in mana. Nu intamplator atatea organizatii neguvernamen�tale au sanctionat faptul ca in modul in care a fost prezentat referendumul, ca intr-o ghicitoare cu raspunsul inclus si suprapunandu-se cu alegerile prezidentiale, ca nicaieri in Europa si in Lume, catalogandu-l ca o grava abatere de la normele democratice.
Revenind, varianta Iohannis, propunerea pentru premier a unei coalitii care are ca scop in primul rand apararea democratiei, aflata in curs de deteriorare rapida. Daca ne gandim la liberali, dupa aceasta victorie de proportii, care a facut ca dl. Crin Antonescu sa poata scoate la vot un numar important de nehotarati, ei se afla cu sabia lui Damocles deasupra capului.
Daca voturile acestora, in turul doi se vor indrepta spre dl. Basescu, sau, ma rog, impotriva aliantei votata in Parlament ar duce in final, nici mai mult, nici mai putin, in finalul care nu se va afla mai departe de sase luni, chiar la disparitia PNL, ca si a PNT, sub presiunea PD-L si, mai ales a d-lui Traian Basescu. Personal ca om care de-a lungul a aproape douazeci de ani a cunoscut lumea politica post decembrista, nu pot sa nu regret esecul unor membri ai PD-L, oameni de buna calitate, esec care nu este al lor, ci al alunecarii d-lui Basescu spre dictatura.
Aducerea d-lui Emil Boc in postura de umil executant, fapt care i-a ucis personalitatea, (vi-l mai amintiti pe Emil Boc in opozitie, politicianul care starnea simpatia si admiratia tuturor?), "amestecarea" d-lui Vasile Blaga in "ciorba" lipsita de onoare a d-lui Basescu, cel cu care nimeni nu mai vrea sa incheie vreo intelegere, din cauza minciunilor peste care nici un politician nu mai crede, rusinea, probabil, care il face pe un Daniel Buda, de exemplu, alaturi de multi parlamentari de a se mai expune la televiziuni, sunt doar cateva dintre motivele care ne releva gradul de insanitate la care a dus actualul presedinte PD-L, un partid considerat, in timpul Aliantei DA, un partid respectabil.
Faptul ca dl Antonescu si probabil majoritatea celor care nu mai pot fi pacaliti de populisme ieftine "s-au prins" de stratagema conform careia alegerile au fost castigate de partidele de dreapta, ne spune ca singura varianta care ramane, pentru a asigura democratia si linistea unei bune guvernari in Romania, a evitarii scandalului continuu, a perpetuei vanatoare de vrajitoare si a stoparii incercarii de subordonare a institutiilor de forta ale Statului, dar si a evitarii izolarii Romaniei pe plan international, este acceptarea de catre d-l Geoana a unui singur premier: dl. Klaus Iohannis.
Poate e util sa amintim ca Germania a iesit din criza cu un guvern alcatuit dintr-un partid de dreapta si unul de stanga! Cat despre PD-L, putem presupune, asa cum este de asteptat, sa faca o analiza asupra a ce inseamna, in continuare, ca oameni de o certa valoare politica, sa continue sa-si asume un conducator de tipul actualului presedinte.
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
gata   de camycatze
Mai lasa-ma cu Angelika !! Aici este Romania ...Insa daca Boc si Blaga s-au complacut in pozitia    de Ghita Bizonu'
A r h i v a
  Cele mai echilibrate alegeri prezidentiale    4 comentarii
  E ceva mai simplu    2 comentarii
  Clujul, floarea de la butoniera a provincialismului    2009-11-17
  Cine o va jigni pe Herta Müller?    2009-10-12
  Avantajele revenirii la dictatura    2009-09-28
  Criza e in alta parte?    2009-09-22
 Top afisari / comentarii 
 Basescu izolat (5196 afisari)
 Aritmetica si politica (4354 afisari)
 Asediu chinezesc la Dragonul Rosu (2282 afisari)
 Vanitatea l-a ucis politic pe Oprescu (1849 afisari)
 Strategia pedelista: "Om cu om" (1510 afisari)
 Petre Mihai Bacanu: Basescu era sa fie linsat de comandantii de nave in anii '90 (4073 afisari)
 Mai multe documente secrete dezvaluie farsa incalzirii globale (3086 afisari)
 Basescu, dialog cu Liviu Negoita: "Ce faci Livache? Eu zic ca e bine ca au facut astia alianta cu UDMR" (VIDEO) (2489 afisari)
 Presa britanica: Sprijinul lui Antonescu pentru Geoana, o lovitura pentru Basescu in perspectiva turului al doilea al alegerilor  (1880 afisari)
 Lady GaGa, cu sanii mai mult pe afara, dar cu umeri de urias (FOTO) (1723 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.88147 sec.