Ziua Logo
  Nr. 4690 de vineri, 13 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Gura candidatului prostii vorbeste
-- Aspirantii la fotoliul de la Cotroceni au mai bifat o zi de atacuri la adresa rivalilor, intrecandu-se in epitete gen "toxic", "irelevant" sau "senil"
Pesedistul Mircea Geoana s-a luat de Traian Basescu, un presedinte indecis, pe care nimeni nu-l mai asculta. Liberalul Crin Antonescu s-a legat de declaratia sefului statului, care anunta iesirea din criza, calificand-o drept o minciuna nerusinata. Concluzia trasa de penelist: Basescu este senil. Independentul Sorin Oprescu si-a indreptat atentia spre un alt candidat, Mircea Geoana, pe care l-a catalogat drept un produs "marca Hrebenciuc-Vanghelie".
In vizita prin Hunedoara, Geoana a tinut sa trimita o sageata de la departare catre seful statului, despre care a spus ca a devenit in ultimul timp o voce irelevanta pe care "nimeni nu o mai asculta". "Cine il mai asculta si cine il mai crede pe Traian Basescu? Astazi dizolva Parlamentul, maine il lasa pe Boc. Maine numeste alt prim-ministru. Sa se decida odata ce vrea sa faca. Singura sansa de izbavire si de lupta serioasa impotriva crizei este alegerea unui nou presedinte si, ca presedinte, in conditiile in care voi castiga, voi instala un nou Guvern la conducerea Romaniei pana de Craciun", a fost mesajul transmis miercuri de candidatul PSD, potrivit NewsIn.
Basescu, o rusine
Crin Antonescu a calificat afirmatia presedintelui Basescu, potrivit careia Romania a iesit din criza, drept o "minciuna cu un grad foarte ridicat de nerusinare" sau "pur si simplu senilitate". "Cum sa comentez eu, ca sa nu fiu acuzat de lipsa de bun-simt, pentru ca am vazut ca se confunda cu usurinta si uneori cu placere faptul ca spui lucrurilor pe nume, cu lipsa de bun-simt. Poate fi senilitate? Poate sa fie minciu�na cu un grad foarte ridicat de nerusinare. A spus Traian Basescu ca nu are drept contracandidat pe Geoana sau pe Antonescu, ci criza? A spus, dupa cateva luni, ca nu are, ca presedinte, nicio treaba cu criza, nici primul ministru, nici Banca Nationala? (...) Sunt afirmatiile unui om care este inca presedintele unei tari din Europa si este absolut o rusine ca am avut un astfel de presedinte. Slava Domnului ca mai avem putin sa scapam de aceasta rusine, nu si de mostenirea privind situatia economica", a declarat Antonescu ieri la Calarasi.
Independentul Sorin Oprescu a convocat ieri presa pentru a lansa un atac la adresa fostului sau sef pe linie de partid, Mircea Geoana, pe care l-a caracterizat drept un "produs toxic, artificial si fals, marca Vanghelie si Hrebenciuc".
Toxic Geoana
El a atentionat alegatorii sa nu se lase atrasi in manipularea "sinistrului cuplu Geoana-Basescu", din care insa liderul pesedist pare a fi raul cel mai mare. "Nu a fost, nu este si nu va fi niciodata un lider autentic. (...) S-a agatat de pulpana, de imaginea, de inteligenta oamenilor din jur, fie ca acestia se numesc Iliescu, Nastase, Mitrea sau grupul de la Cluj. De unul singur nu a avut niciodata curajul sa faca nimic", a spus Oprescu. El a fost insa mult mai atent cu liberalul Crin Antonescu, pe care l-a complimentat pentru ca are curajul sa accepte invitatiile la dezbatere, invitatii neonorate de ceilalti candidati. Oprescu a insistat ca nu se va retrage din cursa.
Comisariatul saraciei
Mircea Geoana a sustinut ca doreste infiintarea unui Comisariat impotriva saraciei, ideea fiind lansata si in campania pentru alegerile locale din 2008. Atunci, liderii social-democrati i-au sugerat sa renunte la ea pentru a nu asocia numele partidului cu saracia. Dupa ce a demisionat din CSAT in ziua euroalegerilor, Geoana doreste acum atributii sporite pentru aceasta institutie, care, in viziunea sa, ar trebui sa se ocupe de problemele de securitate energetica si alimentara.
Dan CARP - dan.carp@ziua.ro; Cornelia G. POPESCU - cornelia.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 32 Afiseaza toate comentariile  
geoana marioneta    de paraschiv_lucian
un presedinte competent   de Donatelo
Turul doi Oprescu-Antonescu   de dododragos
Suna cunoscut!   de Jianu Tiberiu
Oprescu presedinte   de IonutG
nimic nou sub soare   de Velescu Mihai
toxicitate mare in PSD   de Donatelo
totul pe fata   de goicea
oprescu stie   de tache
Basescu PRESEDINTE   de Roata Ion
produs toxic   de catalineasca
geoana stie sa ne reprezinte   de is28b2
Geoana PRESEDINTE !!!   de Bibicul09
basescu si geoana nu au sanse la alegeri!   de andreead
Votati Mircea Geoana !   de Elly999
Vorbeste gura fara ei   de Gabi A.
Castigatori sunt Basescu si Geoana   de LaurentiuSk
geoana si basescu   de crocodilul
Basescu nu este si el candidat ? De ce il omiteti ?   de Socrate
politist DGA in campanie electorala pentru TRAIAN BASESCU   de horiamicu
Oprescu   de Adeutsa
Oprescu e cel mai bun   de marcelrembrant
oprescu presedinte   de popescu ionel
oprescu presedinte!   de alinus
base inca ne crede naivi   de ica_26
In timp ce Basescu vorbeste de programe,Crin,Mircea si Oprescu un singur program:jos basescu   de Davidescu vasile
GEOANA MAI RAMANE CANDIDAT LA PRESEDENTIE?   de rosu ovidiu
CRIN ANTONESCU,un alt repetent.   de Alec
GEOANA ,beizadeaua comunista.   de Alec
SRS e numit inalt comisar al poporului cu bla bla bla.   de Aladin
Oprescu pentru Romania   de paraschiv_lucian
Candideaza si SRS?   de NormanFinkel5
A r h i v a
  Pericolul comunist    3 comentarii
  Iohannis se da bine si cu Geoana    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 In 20 de ani POSTA a prapadit Tezaurul filatelic romanesc (2595 afisari)
 Basescu a vandut gogosi electorale Armatei (2346 afisari)
 Invataturile lui Isarescu: jigniri gratuite catre romani (2023 afisari)
 Scandalul interceptarilor II (1865 afisari)
 Trei interceptari din sezonul de vanatoare (1716 afisari)
 Au fost descoperite cantitati importante de apa pe Luna  (36101 afisari)
 Dupa ce l-a facut sa planga in direct, Mihaela Radulescu i-a dezvaluit lui Dani cea mai mare fantezie sexuala a sa - VIDEO (6737 afisari)
 Cel mai batran "iepuras" Playboy, pictorial incendiar la 60 de ani (3950 afisari)
 Accident oribil in Bucuresti! Doua tinere au murit, dupa ce bolidul in care erau s-a frant literalmente in doua (FOTO/VIDEO) (3142 afisari)
 "Descoperiti masturbarea", campania pentru adolescenti care a provocat numeroase dispute in Spania (2022 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01061 sec.