Ziua Logo
  Nr. 4686 de sambata, 7 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Timp liber
Banica implicat intr-un jaf la mall
8 iunie 2009, Baneasa Shop�ping City. Cateva persoane decoreaza cu globuri si beteala vitrinele magazinelor; intr-un colt, vreo 30 de baieti si fete isi pun fularele si gecile de iarna, iar Mos Craciun pri�meste indicatii intr-o engleza cu accent spaniol de la un tip agitat. Nu, nu e nicio greseala, desi e miezul verii, 130 de oameni se pregatesc de Craciun, si nu e doar unul ca-n filme, ci e chiar dintr-un film - mai exact, in mai putin de o ora vor incepe filmarile pentru "Ho Ho Ho", o noua productie MediaPro Pictures. Tipul agitat este, evident, regizorul, Jesus del Cerro, un spaniol care a venit acum trei ani in Romania convins ca va sta doar doua saptamani. Dupa trei proiecte incheiate ("Cu un pas inainte", "Contra timp 1", "Contra timp 2") si unul la linia de start, a tras concluzia ca e mai intelept sa faca naveta intre cele doua tari.
Prima comedie romaneasca de Craciun da startul sarbatorilor de iarna de anul acesta, pe 20 noiembrie, cand filmul "Ho Ho Ho" va avea premiera in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Light, Starplex, Lotus (Oradea) si Odeon (Cluj), distribuit fiind de MediaPro Distribution.
"Ho Ho Ho", al carui scenariu este scris de Bogdan Mirica, surprinde povestea lui Horatiu (Bogdan Iancu), un baietel de 8 ani care inca mai crede in Mos Craciun si care primeste drept cadou de sarbatori o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o zi normala de Craciun, se transforma intr-o adevarata aventura in momentul in care copilul se pierde de mama sa. El il intalneste pe Ion (Stefan Banica), un pungas deghizat in Mos Craciun, aflat in mijlocul unei operatiuni ilegale.
Una dintre cele mai frumoase secvente - daca nu cea mai frumoasa - a fost filmata la depoul Victoria, intr-o noapte de iunie. Farmecul i l-a dat atat locatia, diferita de cele pe care le vedem in mod obisnuit, dar mai ales tramvaiul special aranjat pentru filmare. Iar zapada artificiala care a acoperit depoul a trezit nostalgii, desi Craciunul parea la ani-lumina distanta. Pentru Alina Chivulescu, aceasta e una dintre cele mai frumoase amintiri: "Mi se pare nedrept sa aleg o singura secventa, si cu toate acestea exista una anume pe care o simt aproape de suflet si care e de fapt un fel de leitmotiv al filmului - scena cu tramvaiul si sunetul de clopotei."
Ce este un filmde Craciun?
"Inseamna fericire, veselie, amintiri placute si mai putin placute, actiune, cadouri, familie, vise de copii si adulti, oameni rai care urasc Craciunul si Mos Craciun care il adora, cizmulite agatate in fata semineului si carbuni (in Romania ar fi nuieluse, in Spania se dau carbuni) pentru copiii rai, in fond acest film presupune o groaza de sentimente, sperante si iluzii, precum si angajamentul de a fi mai buni.", explica del Cerro. "Vrem ca oamenii sa rada si chiar foarte mult, mai ales in sala de cinematograf, dar principalul nostru scop este acela de a trezi sentimente, sa facem astfel incat hohotele sa se amestece cu lacrimi de emotie: familia, prietenia, singuratatea, efortul si, desigur, iubirea isi dau intalnire in <<Ho Ho Ho>>", mai adauga regizorul.
"Veterani" si debutanti
STEFAN BANICA - ION / MOS CRACIUN: Este un hot vulgar, afemeiat si betiv. Nu-i pasa de parerea celorlalti si nu se sfieste sa ia peste picior copiii sau chiar parintii. S-a deghizat in Mos Craciun pentru a putea fura din bancomate. Este inteligent, fiind de meserie inginer. Chiar daca la inceput nu mai stie cum sa scape de el, in scurt timp, prinde drag de Horatiu, baiatul fiind singurul care vede ceva bun in el.
BOGDAN IANCU - HORATIU (debut): Este pasionat de origami si rescrie cartile daruite de mama sa. Fire visatoare, Horatiu intra singur in bucluc, insa reuseste de fiecare data sa gaseasca solutii ingenioase pentru a iesi din situatiile complicate. Sufera din cauza faptului ca a crescut fara tata; ca sa compenseze aceasta lipsa, si-a creat un prieten imaginar. Aventura din mall il face sa prinda incredere in el.
ALINA CHIVULESCU - MAMA (CARMEN): Este o femeie tanara si frumoasa, care si-a dedicat viata fiului. Face tot posibilul pentru a-i oferi acestuia o viata cat de cat normala. Este foarte apropiata, ca tipologie, de personajul Melanie Parker (Michelle Pfeiffer) din "One Fine Day".
PAVEL BARTOS - MARIN: Este bodyguard la Mall si genul de om care a vazut prea multe filme americane. Vorbeste si se comporta ca si cum ar fi agent secret, dar de fiecare data cade in penibil. Nu il suporta pe Ion din cauza aventurii pe care acesta a avut-o cu iubita sa si se indragosteste la prima vedere de Carmen.
Luana Duschka, luana@ziua.ro 
 Afisari: 333  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Chowder gateste pentru voi    
  Hai-hui    
  Lectura de weekend    
  Gradina din balcon    
  Riscul de a fi in viata    6 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cercetarea lasa Curtea de Conturi perplexa (4326 afisari)
 Generalul Eremia umilit de Basescu (4088 afisari)
 HAOS.RO (2243 afisari)
 Cabinetul Negoita varianta primarilor 80% (1939 afisari)
 Masacru la US Army (1756 afisari)
 Sex in sala de sedinte! Camerele de supraveghere nu au ratat nici un moment - VIDEO (6300 afisari)
 Basescu nu l-a lasat pe Mircea Dinescu sa vorbeasca la Cetate: Eu la un miting organizat pentru mine nu il las sa ia cuvantul (VIDEO) (4620 afisari)
 Monica Columbeanu catre partenerul sau de la "Dansez pentru tine": Dintre noi doi, tu esti retardatul! (4487 afisari)
  Sondaj CCSB: Basescu va castiga primul tur al alegerilor, dar va pierde in cel de-al doilea tur (3879 afisari)
 Sexy Jessica Alba, batuta cu o curea peste fund inainte de o partida de sex nebun (FOTO/VIDEO) (3651 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01185 sec.