Ziua Logo
  Nr. 4682 de marti, 3 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Accelerat lovit de propria locomotiva
-- Ieri dimineata, in jurul orelor 09.45, in apropierea localitatii Romuli, judetul Bistrita-Nasaud, trenul accelerat 1923, care circula dinspre Sighetu Marmatiei catre Timisoara, a fost oprit intre statii, deoarece locomotiva luase foc. Locomotiva de schimb trimisa nu a avut viteza adaptata la calea de rulare si la conditiile meteo, astfel ca s-a ciocnit de cea avariata, in urma impactului sarind de pe sine. Vagoanele acceleratului nu s-au rasturnat, insa socul a produs panica printre cei 41 de pasageri, dintre care trei au fost raniti.
Ranitii au fost dusi la Primaria Romuli, unde au fost tratati cu ceaiuri calde, cafea si cornuri cu ciocolata, dupa care, cu ajutorul unui autobuz apartinand unei companii din Nasaud, au fost dusi pana la Dealul Stefanitiei, localitate de granita cu judetul Maramures, de unde au fost transportati acasa de alte autovehicule. Accidentul putea avea urmari mult mai grave, daca trenul ar fi deraiat, locul respectiv situandu-se in zona unei pante foarte abrupte, de circa 200 de metri, intr-o curba a caii ferate. Circulatia intre Salva si Viseu a fost blocata timp de mai multe ore.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ieri ca va discuta cu secretarul de stat de resort din minister situatia generata de noul accident feroviar, precizand ca acesta este rezultatul cresterii nivelului de indisciplina si ca mecanicul locomotivei de schimb a intrat in zona cu o viteza mult mai mare decat ar fi fost normal.
Avem un vinovat
Erorile umane, dar si infrastructura invechita, investitiile ridicole sau lipsa de profesionalism si de responsabilitate a unor lucratori din cadrul CFR au contribuit la producerea mai multor accidente feroviare, in ultimii ani. Cel mai grav s-a petrecut in 1995, in dreptul localitatii Dragos Voda (jud. Calarasi), cand o persoana a murit si alte 18 au fost ranite. La origine s-a aflat un macaz vechi si stricat, care s-a rupt. Tot din cauza unui macaz vechi, in mai 2008, un accelerat a deraiat la Valea Calugareasca, producand moartea unei tinere de 17 ani si ranirea a patru calatori. Numarul accidentelor din 2009, in care au fost implicate numai trenuri (nu si autovehicule) se ridica la sapte, toate petrecute de la 1 septembrie incoace.
Adrian-Nicolae POPESCU - adrian.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
"Accelerat lovit de propria locomotiva" / ...pai, sa-l boteze "Romania"   de Ratacitul
Pai daca CFR   de Viorica Ianc
Romania 2009 !   de mihail.d
A r h i v a
  Un mizilic de 20.000 de morti    18 comentarii
  Putin reaprinde criza gazului    4 comentarii
  Roman sclav al justitiei SUA    5 comentarii
  Voronin si-a jefuit "Scrovistea"    1 comentariu
  CFR deraiaza de la UE    1 comentariu
  Jos referendumul    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 PNL negociaza la secret cu baietii lui Basescu (5290 afisari)
 Succesorii lui Basescu (5191 afisari)
 Sandru i-a cerut scuze lui Iliescu (3107 afisari)
 Scenariu de groaza in economie (2668 afisari)
 Un mizilic de 20.000 de morti (1858 afisari)
 Andreea Marin Banica, despre drama pierderii a doua sarcini: "Doctorul mi-a spus ca daca nu ma opereaza imediat, mor!" (5171 afisari)
 Campania de Internet anti-Basescu "a inviat" pe www.traianbasescu.org (3160 afisari)
 Un vas de pescuit japonez a fost scufundat de o meduza uriasa (2959 afisari)
 A batut-o mar, apoi a facut sex cu ea. Fata are 14 ani, el 24 - VIDEO (2536 afisari)
 Barbatii se gandesc la sex la fiecare sapte secunde, mancatul seara ingrasa: Cele mai ciudate mituri desfiintate de specialisti (2209 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.