Ziua Logo
  Nr. 4680 de sambata, 31 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Anchetatorii au gasit peste o mie de certificate de inmatriculare false la Constanta
Dupa Permise avem si RAR-ul smecherilor
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta au facut, ieri, 15 perchezitii domiciliare simultane la Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare Autovehicule Constanta precum si in imobilele apartinand membrilor unui grup infractional organizat. Potrivit DIICOT, gruparea a falsificat documentele si placutele de inmatriculare ale unor autovehicule. Astfel, au fost inscrise in circulatie si vandute mai multe masini care nu indeplineau conditiile de inscriere si omologare cerute de catre Registrul Auto Roman (RAR).
Perchezitiile au fost efectuate de lucratori ai DIICOT Constanta, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bucuresti si ai Jandarmeriei Romane.
Activitatea cu publicul la Serviciul Permise si Inmatriculari Auto Constanta a fost inchisa, ieri, iar sediul pazit de mascati. Seful Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Constanta, Romeo Tecau, a declarat, citat de Agerpres, ca "nici un lucrator din cadrul serviciului nu face obiectul verificarilor. Este o actiune a Ministerului Public, ce vizeaza o alta structura care nici macar nu se afla in subordinea noastra, ci colaboram cu ea. Ne-au rugat ca azi sa nu desfa�suram activitati cu publicul, intrucat avem o colaborare, pe linie profesionala, cu cei care fac verificarile."
Mai multe masini care nu indeplineau conditiile de inscriere si omologare RAR au fost inmatriculate la Constanta cu documente si placute false, dupa care au fost puse in circulatie si vandute de catre o grupare infractionala, a informat, ieri, DIICOT , care a retinut cel putin noua persoane in urma descinderilor si perchezitiilor.
Ofiterii DGIPI i-au monitorizat pe cei ridicati vineri din luna septembrie, informatii despre activitatea acestora datand inca din 2006. Perchezitiile de ieri dimineata au fost hotarate de procurorii DIICOT, in urma informatiilor DGIPI, care arata ca numarul celor implicati in retea este mult mai mare, iar numarul masinilor inmatriculate ilegal este de aproape 100. Pe de alta parte, doua dintre cele noua persoane lucreaza la Serviciul Regim Permise si inmatricularea Vehiculelor Constanta si sunt suspectate ca ar fi facilitat obtinerea de placute de inmatriculare si acte pentru cateva zeci de masini a caror provenienta nu este clara sau care nu puteau fi inmatriculate legal.
Softuri pentru falsificari
Printre membrii retelei din Constanta suspectate ca ar fi facilitat obtinerea de placute de inmatriculare si acte falsificate ar fi si un cetatean turc cu domiciliul in Constanta, potrivit unor surse judiciare. Conform surselor citate, membrii retelei luau carti de identitate si certificate de inmatriculare si le duceau la un service din Constanta, unde le supuneau unui procedeu chimic prin care le stergeau datele, dupa care le rescriau.
Procurorii DIICOT au ridicat ieri peste o mie de certificate de inmatriculare si zeci de placute de inmatriculare false, pe care o retea le folosea la inmatricularea de masini a caror provenienta nu era clara sau care nu puteau fi inmatriculate legal, spun surse judiciare. Ieri seara, anchetatorii verificau in continuare arhiva dintre anii 2006-2008 a SRPIV Constanta, urmand sa ridice documentele relevante.
Certificatele de inmatriculare si placutele falsificate ridicate deocamdata erau confectionate de membrii retelei, care aveau softuri de imprimare speciale, potrivit acelorasi surse apropiate anchetei. Persoana care comanda placutele si certificatele de inmatriculare era responsabilul de zona al atelierului care le confectiona pentru serviciul de inmatriculari.
Adrian Nicolae POPESCU, adrian.popescu@ziua.ro (Foto: Ziua de ConstanTa) 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
SUNTEM DISCRIMINATI   de cornelica
comparatie   de lipoveanul
A r h i v a
  Masina mea, accidentul tau    
  Traficanti in plasa antidrog    
  Magistratii: Free Gigi    1 comentariu
  FOAIA DE TEMPERATURA    1 comentariu
  Patron gasit impuscat    
  Garcea Bachus    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Jaf de miliarde de euro in bugetele publice (2599 afisari)
 Razboi civil in Ucraina (2214 afisari)
 Demontarea mitului Sfintei Coroane maghiare (1874 afisari)
 Guvernul care politizeaza si sfideaza (1630 afisari)
 Pierdut guvern. Nu ofer recompensa! (1583 afisari)
 Focoasa Sanziana Buruiana: Cristiano Ronaldo mi-a propus o partida de sex in trei! Vezi ce i-a raspuns romanca celui mai bine platit fotbalist din lume! (2757 afisari)
 Un afis electoral al lui Traian Basescu, pus pe fatada unui bloc, decupat de un locatar in dreptul ferestrei  (2709 afisari)
 Aparitie misterioasa: Un nor in forma de cruce brazdeaza cerul chiar deasupra unei biserici! (FOTO) (2661 afisari)
 Scandal intr-o scoala americana: Profesoara de sociologie preda lectii de sex unui elev de 13 ani (2322 afisari)
 Ota Benga - pigmeul care a contribuit, fara voia sa, la aparitia nazismului (2263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01120 sec.