Ziua Logo
  Nr. 4679 de vineri, 30 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Fotbal gripat
-- Fotbalistii mai multor echipe din Occident au contactat virusul A-N1H1 * In Romania, doar dinamovistii au avut ceva emotii, insa echipele din cupele europene sunt cele mai expuse
Noua gripa loveste in plin fotbalul european, echipe din Franta, Anglia, Spania si Italia anuntand cazuri printre jucatori si alti membri ai staffului. Deocamdata, in Romania fotbalul e sanatos tun din acest punct de vedere, insa au fost ceva emotii. Mai multi jucatori de la Dinamo au acuzat viroze respiratorii, declansate in ciuda faptului ca au fost vaccinati antigripal, insa in cele din urma s-a dovedit a fi doar o alarma falsa.
Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute in Franta a fost amanat meciul dintre Olympique Marseille si Paris Saint Germain, pentru ca trei jucatori ai oaspetilor au contactat boala care a impanzit lumea, cu fiecare zi care a trecut noi cluburi europene au anuntat imbolnaviri ale jucatorilor.
Cel mai scandalos caz a avut loc in Anglia, acolo unde Premier League a cerut imperativ ca partida dintre Chelsea si Blackburn Rovers, de sambata trecuta, sa se joace, pentru ca nu exista alta data libera, desi gruparea oaspete anuntase ca are trei jucatori si doi membri ai staffului tehnic infectati cu A-N1H1. "Daca boala se va raspandi in fotbalul englez, cei de la Chelsea sunt de vina, pentru ca ei au insistat sa jucam", a reactionat Sam Allardyce, managerul lui Blackburn.
Tot in Anglia, Bolton Wanderers, echipa din Premier League, care a infruntat miercuri seara pe Chelsea in Cupa Ligii, a raportat cinci cazuri.
De sambata si pana ieri, a pornit avalansa: opt jucatori de la Lucchese (Liga a III-a italiana) bolnavi, apoi sase de la Betis Sevilla (Liga a doua spaniola), trei de la QPR (liga a doua engleza). In primele doua cazuri, jucatorii, atat cei bolnavi, cat si cei sanatosi, au fost opriti de la antrenamente, luandu-se in calcul amanarea partidelor de campionat pe care le au la sfarsitul acestei saptamani. Noua gripa se poate raspandi insa cu mare usurinta in intreaga Europa la mijlocul saptamanii viitoare, cand au loc partide in Liga Campionilor (marti si miercuri) si in Europa League (joi).
UEFA nu a anuntat inca vreo masura de preventie, dar o eventuala amanare de meciuri ar fi o adevarata lovi�tura, atat de calendar, fiindca exista foarte putine date libere, cat mai ales financiara, prin perturbarea programarii partidelor la televiziuni, principala sursa de venituri a fotbalului european in acest moment.
Bogdan GHEORGHE - bogdan.gheorghe@ziua.ro 
A r h i v a
  Fara restrictii in Ghencea    
  Derby european    
  Nastase si culisele tenisului mondial    
  Steaua pe tobogan    
  Mititelu se da mare    
  CUPA ROMANIEI - OPTIMI DE FINALA    
  Mutu facut praf!    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Geoana saltat de PDL (3533 afisari)
 Promovate pe baza de sex (2185 afisari)
 Catarii, noua arma secreta a NATO (2007 afisari)
 Basescu joaca murdar cu referendumul (1657 afisari)
 Complot militar la Ankara (1533 afisari)
 Emil Boc a facut scandal in direct la Realitatea TV! (VIDEO) (2850 afisari)
 Cel mai inspaimantator pod din lume - FOTO (1958 afisari)
 Celine Dion, asa cum nu ati mai vazut-o niciodata (FOTO) (1800 afisari)
 La 69 de ani, naistul Gheorghe Zamfir se insoara cu o tanara cu 44 de ani mai tanara! (1774 afisari)
 Memoriile aghiotantului lui Hitler ar putea pune definitiv capat ideilor revizioniste asupra Holocaustului (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.