Ziua Logo
  Nr. 4679 de vineri, 30 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Ziar deocheat la Cambridge
-- Cambridge, una dintre cele mai bune universitati din intreaga lume, se afla in centrul atentiei zilele acestea data , insa, de aceasta, motivul nu este unul de lauda. Dimpotriva. Lansarea unui tabloid online sub egida Cambridge, care include imagini cu studentele Universitatii de genul "fata de la pagina 5", a starnit rumoare in randurile britanicilor.
The Tab, ziarul online in cauza, lansat in cursul acestui an, a beneficiat numai in prima saptamana a aparitiei de 80.000 de accesari. Insa, o sectiune a acestuia in care studentele au fost pozate in lenjerie intima a declansat controverse puternice - ba chiar au existat somatii, telefonice si nu numai, pentru "acoperirea goliciunii studentelor". Reprezentanta uniunii studentelor de la Cambridge, Natalie Szarek, considera ca aceste imagini ar trebui scoase din "paginile" jurnalului deoarece "reproduc si accentueaza atitudini necorespunzatoare fata de femei, in general". In numele organizatiei pe care o reprezinta, femeia s-a declarat profund deranjata de "fetele aproape dezbracate si in ipostaze provocatoare", a caror imagine e asociata variatelor articole, adaugand: "ca o universitate de top ce suntem, stiu sigur ca suntem mai buni de atat". In acelasi timp, una dintre studentele-model a solicitat scoaterea pozelor cu ea de pe site. Becky Adams, pe numele ei, a zis ca este extrem de rusinata de felul in care a aparut in tabloid, spunand in apararea ei ca a facut-o numai pentru a-i face o favoare unui prieten. Pana mai ieri, poza ei insotea un articol despre dimensiunile bustului femeilor de la Cambridge, intitulat "Bra-vo". Acum, in locul ei se afla fotografia unui sutien albastru, lipsita, de aceasta data, de o prezenta feminina. Taymoor Atighetchi, 21 de ani, student in anul trei al Colegiului Trinity si unul dintre cei trei co-fondatori ai tabloidului, a sarit in apararea "The Tab": "Nu consideram ca ceea ce facem noi e jignitor fata de femei. Site-ul nostru este o versiune mai sarcastica, sa zicem, a ziarului printat - nu doar preluam ceea ce scriu ei". Editorialistii tabloidului au catalogat uniunea studentelor drept demodata, fiind de parere ca aceasta trebuie dizolvata. In ciuda repetatelor nemultumiri venite din diferite directii, referitoare la prezentele feminine mai mult sau mai putin goale, Atighetchi a spus ca site-ul pe care il coordoneaza "nu-si va schimba cu niciun chip stilul jurnalistic".
Ana MUNTEANU - anamaria.munteanu@ziua.ro 
 Afisari: 626  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de the
A r h i v a
  Promovate pe baza de sex    5 comentarii
  Cel mai vechi si mai indepartat obiect cosmic    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Geoana saltat de PDL (3533 afisari)
 Promovate pe baza de sex (2185 afisari)
 Catarii, noua arma secreta a NATO (2007 afisari)
 Basescu joaca murdar cu referendumul (1657 afisari)
 Complot militar la Ankara (1533 afisari)
 Emil Boc a facut scandal in direct la Realitatea TV! (VIDEO) (2850 afisari)
 Cel mai inspaimantator pod din lume - FOTO (1958 afisari)
 Celine Dion, asa cum nu ati mai vazut-o niciodata (FOTO) (1800 afisari)
 La 69 de ani, naistul Gheorghe Zamfir se insoara cu o tanara cu 44 de ani mai tanara! (1774 afisari)
 Memoriile aghiotantului lui Hitler ar putea pune definitiv capat ideilor revizioniste asupra Holocaustului (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.