Ziua Logo
  Nr. 4677 de miercuri, 28 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Scrisoare catre presedintele - colonel
In randul ofiterilor decenti si cu bun simt, informatia ca presedintele tarii si comandantul Armatei, Traian Basescu, a inaintat in grad si cativa generali
in rezerva care s-au afirmat, de fapt, ca lideri politici, a generat mare dezamagire si indignare. Cu atat mai mult, cu cat acest lucru s-a petrecut in ajunul demararii campaniei electorale pentru alegerea viitorului presedinte, context in care fosti membri ai PSD, "generali" poate doar pe campul bataliilor politice de culise, au trecut brusc in barca lui Traian Basescu.
O barca pe care vor fi considerat-o de salvare! In acest timp, intr-o Romanie "paralela", isi duc existenta in discretie, onorabil, nenumarati militari - activi sau in rezerva - care nu s-au lasat pervertiti de compromisurile cu sfera politicului, respectandu-si convingerile intime, dar si, probabil, acea recomandare venita - paradoxal - tocmai din partea actualului presedinte, in urma cu trei ani: "Orice incercare de politizare ar fi o mare eroare si cer Armatei sa o respinga, daca este cazul". Un mesaj care astazi lasa impresia unei ipocrizii fara margini.
O lectie neinvatata
Colonelul in rezerva Ionel Olaru ne-a trimis la redactie o scrisoare deschisa adresata "presedintelui colonel in rezerva Traian Basescu", din care am selectat cateva pasaje mai semnificative.
"Dupa 30 de ani de viata cazona, citind recentul decret de inaintare in grad a unor ofiteri, ma minunez de demnitatea si onoarea dumneavoastra. Spun acest lucru dupa ce am lecturat CV-ul <<militarilor de cariera>> Oprea, Ontanu, Iordanescu etc. Persoane onorabile, de altfel. Rememorez, zambind, discursul dumneavoastra la una din desele instalari de ministri la MApN, unde ati precizat: <<Pe onoarea mea, va spun: in mandatul meu de presedinte, vor primi steaua de general numai acei ofiteri care vor lupta in teatrele de operatii din Irak, Afganistan. Suntem tara membra NATO!>>. Domnule presedinte, colonel in rezerva, nu ati invatat lectia pana la capat, pentru ca nu se poate vorbi de onoare si demnitate in cazul dv. Erorile sunt generate de bune intentii si un sincer interes. Cele doua sunt compensate din plin cu baie de lacrimi in multime, la care sunteti expert si in care omul din mine nu crede deloc! Respectul dumneavoastra fata de institutia armatei iese in evidenta numai pe timpul campaniilor; bineinteles, electorale. De ce? Atunci va amintiti de cuvintele Onoare, Demnitate, Patrie! Uscatul nu-i ca marea, colonele in rezerva. Onoarea, demnitatea, limbajul elevat se invata cu tenacitate pe uscat. Pe marea cea mare, se aplica".
Mutilarea onoarei militare
"Cand v-am ales pentru primul mandat de presedinte, inclusiv pe timpul <<sincopei 322>> mi se parea interesant stilul dumneavoastra, desi mi-ati oferit si suficiente clipe de regret. In ochii mei, ati intrat in deriva ca o nava, din cauza promisiunilor lacrimogene azvarlite de matrozul din dumneavoastra in mare, iar eu - colonelul in rezerva cu Onoarea si Demnitatea in suflet - pe 22 noiembrie 2009, va voi ajuta sa veniti cu mine intr-un parc, pe o banca, din batrana Gradina Cismigiu. O sa va tin o lectie despre Demnitate si Onoare si mai ales o sa va povestesc cum am ajuns, dupa 30 de ani de viata cazona impecabila, la statutul de <<pensionar de lux cu pensie nesimtita>>.
Citeam in cartile bune ca sinuciderea este o crima fara iertare si fara remuscare. V-am ales, iar dumneavoastra v-ati batut joc de increderea militarului din mine. V-ati sinucis, domnule presedinte, colonelul in rezerva Ionel Enache Olaru nu va mai alege pentru un nou mandat. As avea o rugaminte: sa va aplecati cu rabdare si con�descendenta asupra CV-ului personal, al unui militar de cariera. Cine stie, poate de Ziua Nationala a Romaniei imi veti da si mie o stea de general, mai ales ca <<inaintarea in grad a unui colonel in rezerva nu reprezinta decat un gest simbolic, niciun fel de avantaj nu-i aduce celui avansat>>. Poate doar o mutilare a Demnitatii si Onoarei militare. Dar ce mai conteaza astazi aceste valori pentru dumneavoastra, domnule presedinte?(...) Va doresc sa deveniti, cat mai curand, <<un pensionar de lux, cu pensie nesimtita>>, ca mine. Asa sa va ajute Dumnezeu!".
Colonel (r.) Ionel Enache OLARU
Adrian-Nicolae POPESCU, adrian.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
Zold Janos   de Oprescu
Da...   de Zold Janos
Sofocle   de Oprescu
Ati bagat dihonia in gradati   de Sofocle
Rusine   de bgabita
Batjocoritii   de Teoteo
Generalii de carton   de Biber07
Generali ?????????   de marbostgms
onoare si demnitate   de eug
JOS PALARIA!   de stan patitu
Absolut de acord cu opiniile d-lui colonel   de Oprescu
nenea brancoveanu   de brancoveanu
Incep sa cred    de FB
Razboiul contra ofiterilor in rezerva ai Armatei Romaniei   de Doru1959
Ma bucur sa va citesc din nou domnule colonel Olaru Ionel   de cazacu marian
Crudul adevar   de nato
A r h i v a
  Nica ori e mincinos, ori e mincinos    17 comentarii
  Berlusconi are scarlatina    1 comentariu
  Gripa porcina ar putea infecta sapte milioane de romani    4 comentarii
  Prima scoala inchisa    2 comentarii
  Vizuina lui Basescu    12 comentarii
  Cine este col. (r) Ionel Enache Olaru    5 comentarii
  Taxi-scandal la Otopeni    6 comentarii
  Fly Taxi si atat    1 comentariu
  Uzina de munitii Plopeni, pazita cu pistoale de jucarie    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre presedintele - colonel (4280 afisari)
 Nica ori e mincinos, ori e mincinos (3914 afisari)
 Cine este col. (r) Ionel Enache Olaru (2701 afisari)
 Vizuina lui Basescu (2629 afisari)
 Referendumul lui Basescu este cu doua taisuri pentru el (1920 afisari)
 Sex oral intr-o parcare subterana surprins din unghi perfect! - VIDEO (10266 afisari)
 S-a culcat cu mai mult de 500 de femei frumoase, printre care celebritati si supermodele (FOTO) (2729 afisari)
 Aspirantul la portofoliul Educatiei, Daniel Funeriu, crede ca darwinismul este o "teorie stiintifica validata" (2485 afisari)
 Curry-ul poate distruge celulele canceroase in 24 de ore (1962 afisari)
 Probleme cu sunetul: Lectii de sex, soptite in casca unei prezentatoare si auzite de telespectatori (VIDEO) (1904 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01584 sec.