Ziua Logo
  Nr. 4677 de miercuri, 28 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Teatru de amorul artei
foto: Sedi isco
In aceasta noapte aveti liber la cultura, incepand cu orele 22.00 (cu exceptia teatrelor Odeon si Act), cand principalele scene din Capitala si Centrul National al Dansului (CNDB) vor oferi reprezentatii gratuite pana dupa miezul noptii.
La evenimentul "Teatrul de noapte" au subscris: Teatrele Odeon, Comedie, Mic, Foarte Mic, Metropolis, National, Nottara, Act, Bulandra, Luni (de la Green Hours), La Scena, Montage (la Galerie) si Centrul National al Dansului.
Dintre cele 15 reprezentatii bucurestenii pot alege: "Sunt un orb", recitalul extraordinar al actorului Horatiu Malaele (foto) sau piesa "Fitness", one-woman show-ul Mihaelei Teleoaca, dupa Jacques De Decke, in regia lui Mihai Bisericanu, ambele puse in scena la salile Teatrului de Comedie. Cele cinci piese scurte ale lui Ionesco: "Il cunoasteti?", "Salonul auto", "Guturaiul oniric", "Lacuna" si "Fata de maritat", regizate de Alexandru Dabija, in interpretarea Dorinei Lazar, Oanei Stefanescu, Antoanetei Zaharia, a lui Ionel Mihaileanu, Gelu Nitu, Mircea Constantinescu si Pavel Bartos le veti putea viziona la Teatrul Odeon, cu incepere de la ora 23.00. Alaturi de aceste spectacole celebre, pasionatii de dramaturgie mai pot urmari la Teatrul Nottara "Hangita" de Carlo Goldoni, in regia lui Tino Geirun, iar la Teatrul Foarte Mic, "Ma tot duc...", o adaptare libera dupa texte de William Shakespeare si Marc Dore, in regia si interpretarea Oanei Pellea si a lui Mihai Gruia Sandu. Ascunsi dupa doua nasuri de clown, pe o scena pustie, cei doi actori vor arata lumii, cu sufletul in palma, ca speranta salasluieste in vis si in iubire.
Daca vreti sa stiti ce se va intampla cu noi in 20, 30, 50 de ani si in ce masura ceea ce facem acum va avea un efect mai tarziu, regizoarea Gianina Carbunariu va va raspunde cu "poimaine, alaltaieri", la Teatrul Mic. "Capra sau Cine e Sylvia?" avandu-i in distributie pe Marcel Iures, in rolul principal, Emilia Dobrin, Constantin Draganescu si Marius Damian, va fi jucata la Teatrul Act (orele 23.00). La Teatrul Metropolis bucurestenii vor putea urmari, spectacolul "Cum m-am lasat..", dupa un roman de Hannes Stein, adaptat de Anca Sigartau, in regia lui Bogdan Muntean.
Evenimentul include, de asemenea reprezentatii la clubul Green Hours ("Undo 90 dupa Do Over" si "Sta sa ploua"), La scena ("Un cuplu ciudat") sau Galeria Montage ("Trei nopti cu Madox"). La Centrul National al Dansului se vor desfasura trei spectacole, unul dupa altul, "Lulu's Room", "Stage Psychosis" si "Dance a Playful Body".
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
Adriana Vasiliu, adriana.vasiliu@ziua.ro 
A r h i v a
  Pe maini bune    
  Literatura de provizorat    
  Decorativa din pivnita    
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre presedintele - colonel (4280 afisari)
 Nica ori e mincinos, ori e mincinos (3914 afisari)
 Cine este col. (r) Ionel Enache Olaru (2701 afisari)
 Vizuina lui Basescu (2629 afisari)
 Referendumul lui Basescu este cu doua taisuri pentru el (1920 afisari)
 Sex oral intr-o parcare subterana surprins din unghi perfect! - VIDEO (10266 afisari)
 S-a culcat cu mai mult de 500 de femei frumoase, printre care celebritati si supermodele (FOTO) (2729 afisari)
 Aspirantul la portofoliul Educatiei, Daniel Funeriu, crede ca darwinismul este o "teorie stiintifica validata" (2485 afisari)
 Curry-ul poate distruge celulele canceroase in 24 de ore (1962 afisari)
 Probleme cu sunetul: Lectii de sex, soptite in casca unei prezentatoare si auzite de telespectatori (VIDEO) (1904 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00955 sec.