Ziua Logo
  Nr. 4673 de vineri, 23 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Bomba ruseasca
Nu numai ca e blindat, are interiorul captusit cu piele din penis de balena, geamuri placate cu aur, diamante incrustate in ceasurile de bord, dar Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition vine, totodata, la pachet cu trei dintre cele mai scumpe sticle de votca din lume, decorate, la randul lor cu aur si pietre pretioase.
Cel mai sigur, mai luxos si mai extravagant SUV din lume costa 1,6 milioane de dolari si va fi lansat in 2010.
Bineinteles in spatele acestei creatii cu totul iesite din comun sta o companie ruseasca - Russo-Baltique - ce vrea sa celebreze, intr-un stil absolut inedit si impresionant, trecutul glorios si implinirea a 100 de ani de la infiintare. Impozanta masina de teren este innobilata mai ales prin prezenta celor trei sticlute de votca, evaluate la sute de mii de dolari fiecare. Acestea trebuie insa expuse ca opere de arta, nu consumate si sunt oferite ca bonus. Potrivit site-ului com�paniei producatoare, fiecare recipient, replica in miniatura a radiatoarelor cu care erau dotate automobilele Russo-Baltique la inceputului secolului XX, este confectionat din monede de aur aflate in circulatie intre anii 1908-1912 (aproximativ in perioada fabricarii primului autovehicul al companiei). In plus, dopul este din aur alb si galben, continand o replica incrustata cu diamante a Vulturului Imperial Rusesc.
Nebunie si protectie
De altfel, editia de diamant a Dartz Prombron este produsa de aceeasi companie care a fabricat in trecut vehicule blindate pentru Tarul Nicolae al-II-lea, Vladimir Lenin sau Leon Trotki. Prima aparitie publica a super-SUV-ului va fi cu ocazia targului mega-exclusivist "Top Marques", organizat in aprilie, anul viitor, la Monaco. Purtatorul de cuvant al companiei precizeaza ca realmente scaunele sunt imbracate in pielea organului reproducator al balenei. "Sursa noastra de inspiratie a reprezentat-o celebrul iaht Christina O al lui Aristotel Onassis care avea banchetele captusite cu un material asemanator. Unii spun ca nu suntem intregi la cap, dar in viziunea noastra asa trebuie sa arate o masina de lux", a mai precizat reprezentantul companiei. Pentru cei care se intreaba cate balene au fost sacrificate pentru editia speciala a SUV-ului rusesc raspunul e "nu foarte multe avand in vedere ca barbatia acestor mamifere poate ajunge si la 2,4 metri lungime". Producatorii se mai lauda ca SUV-ul de patru tone, motor V8 si 450 cai putere rezista fara probleme chiar si unui atac cu grenade. Iar pentru 2012 reprezentantii companiei producatoare anunta un model inovator pentru America Latina, proiectat special pentru a marca asasinarea lui Trotki in Mexic.
Camelia CIOBANU, camelia.ciobanu@ziua.ro 
Alte articole
  Cea mai sigura limuzina: transportorul blindat rusesc!    (2008-04-05 14:59)
 Afisari: 856  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Asta seara ne distram in familie    1 comentariu
  "Veriga lipsa" a omenirii, o plasmuire    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Datele personale a 500.000 de romani postate pe Internet (5325 afisari)
 Marele licurici straluceste. Pentru altcineva. (4882 afisari)
 Vanghelie il provoaca pe Basescu (2380 afisari)
 Nati Meir trage in serviciile secrete (2155 afisari)
 Basescu vrea sa doneze arme Libanului (1723 afisari)
 Ea a castigat Oscar-ul pentru un film XXX! (FOTO) (5879 afisari)
 Supa de fetus uman, delicatesa pentru chinezii cu dare de mana (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (3417 afisari)
 Ne inclinam in fata lui Catalin Stanciu Scarlat! (2708 afisari)
 O tanara majoreta, distrusa dupa un banal vaccin antigripal (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE) (2602 afisari)
 Scene fierbinti de amor cu Catherine Zeta-Jones, in noul sau film (VEZI VIDEO) (2589 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02558 sec.