Ziua Logo
  Nr. 4672 de joi, 22 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Sechestru la Negoita
-- Fiscul nu-l mai lasa pe deputatul PSD sa-si vanda casele, terenurile si nici sa scoata bani din conturi
Foto: AGERPRES
Averea unuia dintre cei mai bogati oameni din Romania, deputatul PSD Robert Negoita, a fost poprita. Conform reprezentantilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), datoria initiala a deputatului la buget era in valoare de circa 9,5 milioane de euro, dar, cu penalitatile si majorarile de intarziere, banii pe care Negoita ii datoreaza statului ajung la aproximativ 28 de mili�oane de euro. Acesta sustine insa ca nu are datorii la buget.
Fratii Negoita, Robert si Ionut, sunt unii dintre cei mai bogati oameni din Romania. Conform Topului Forbes 500, cei doi se afla pe locul 19, cu o avere estimata la 400 de milioane de euro, in tip ce Top 300 Capital ii vede cu un loc mai sus, pe 18, averea estimata fiind de 390-420 milioane de euro.
Cu toate acestea, Robert Negoita, conform ANAF, a vandut mai multe apartamente, in perioada 2006 - 2008, fara sa plateasca taxa pe valoarea adaugata (TVA). Conform Codului Fiscal modificat, "constituie activitate economica exploatarea bunurilor corporale sau necorporale in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate", realizata de o persoana fizica. Reamintim, ani la rand s-au construit blocuri si s-au vandut apartamente sau s-au cumparat si vandut terenuri "pe persoana fizica", pentru ca acestea nu plateau TVA la stat. Cum devenise un sport national dezvoltarea unor mari proiecte imobiliare in nume personal, Guvernul si Parlamentul au modificat Codul Fiscal astfel incat sa le taie macaroana celor care au recurs la astfel de metode prin care ocoleau sa plateasca la buget taxa pe valoarea adaugata. Se pare ca si Robert Negoita a procedat la fel. Ba, mai mult, se pare ca a continuat sa nu plateasca TVA-ul, desi a vandut multe terenuri si apartamente dupa modificarea legislatiei in domeniul fiscal, mai multi ani la rand, adica in 2006, 2007 si 2008, practic, in toata perioada de "boom" imobiliar din Romania.
Deputatul PSD, Robert Negoita, nu-si mai poate vinde nici una dintre cele 1600 de locuinte si alte cateva zeci de terenuri pe care le detine si nu mai poate accesa cele cateva zeci de conturi deschise pe numele sau. Directia Finantelor Publice Ilfov ar fi instiintat inca de acum cateva zile primariile de pe raza judetului ca a dispus sechestru asigurator pe casele si terenurile pe care deputatul PSD le detine in Voluntari, Afumati, Popesti-Leordeni, dar si in Bucuresti sau Constanta. Si cele cateva zeci de conturi i-ar fi fost blocate, ca masura asiguratorie dispusa de Fisc, din cauza datoriei de milioane de euro catre bugetul de stat.
"E un abuz al lui Basescu"
"Nu am aceasta informatie oficial, dar e posibil, pentru ca Traian Basescu si PDL sunt disperati si gata sa recurga la orice fel de abuz pentru a ma infunda. De ce? Pentru ca am facut parte din Comisia Ridzi, unde am demonstrat ca un copil de casa al PDL (nr. Monica Iacob Ridzi) pus in functie de Traian Basescu a furat bani publici pentru a-i folosi in campania Elenei Basescu. Pentru ca am facut parte din Comisia Udrea, unde am dovedit de asemenea neres�pectarea legilor, pentru ca militez pentru schimbarea lui Traian Basescu. Acum doua zile am primit informatia ca PDL facea presiuni la ANAF sa dea "pe surse" ca am datorii la ei, motiv pentru care am scos de la Administratia Financiara o adeverinta din care reiese ca nu am nicio datorie la bugetul de stat. Am informatii din interior ca se fac presiuni enorme pentru infundarea mea, deoarece am resurse financiare si lupt cu inversunare impotriva actualului presedinte. S-a ajuns pana intr-acolo incat mai multe echipe de ofiteri DNA verifica de cateva luni toate afacerile pe care le-am facut, toate institutiile care au avut de-a face cu mine, toti prietenii carora incearca sa le insceneze diverse lucruri doar-doar vor spune ceva de mine". Negoita sustine ca DNA i-a verificat toate tranzactiile pe care le-a facut prin intermediul bancilor din 2000 si pana in prezent. "Anchetatorii au cheltuit enorm ca sa ajunga la concluzia ca exista o frauda de 16.000 de euro, in urma verificarilor", a spus Negoita.
Gabi MOROIANU, gmoroianu@ziua.ro; Irina S. CHIROIU, irina.chiroiu@ziua.ro 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
bineinteles,   de demetrius
MARLANIE TIP PDL   de marbostgms
A r h i v a
  Un fleac, m-au ciuruit    
  Matusa Tamara se intoarce    
  Blaga: DGIPI a functionat ilegal trei ani    
  Din microbuz in sicriu    
  Buletin uitat la furt    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pune sechestru pe PSD (4699 afisari)
 Planurile secrete pregatite de PDL pentru Basescu (4564 afisari)
 Cum se fura in alegeri? (3836 afisari)
 Presedintele Traian tace si face, trio-ul huleste a pustiu (1757 afisari)
 Adevarata fata a lui Demi Moore (1683 afisari)
 Sexy Carmen Electra se rostogoleste goala pe scena, intr-un show de zile mari! (VEZI VIDEO) (2245 afisari)
 Fotografia anului 2009: Un lup in urmarirea prazii - VEZI CELE MAI BUNE IMAGINI (2143 afisari)
 Socant: Un bebelus a murit la scurt timp dupa ce a fost scos din apa botezului - VIDEO (1795 afisari)
 Iacobinul Basescu se distreaza cu democratia: Sa moara deputatul, traiasca senatorul! (1641 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Este Lucian Croitoru ofiter acoperit? (1523 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01174 sec.