Ziua Logo
  Nr. 4670 de marti, 20 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Fetita "ucisa" a fost vanduta
-- Cu doar cateva ore inainte de a anunta disparitia copilei, Alina Suru a ridicat alocatia de la posta * Dupa o saptamana, s-a sinucis
Alina Suru parea indurerata de disparitia Denisei (in medalion)
In data de 9 octombrie, politia semnala inca un caz de disparitie a unui copil: Denisa Gabriela Suru, in varsta de doi ani, era de negasit, dupa ce fusese lasata in grija unei matusi, la domiciliul din comuna botosaneana Cordareni. Zile intregi, politisti, jandarmi, pompieri, localnici au periat la centimetru toate locurile unde ar fi fost posibil sa se afle fetita, dar fara succes.
Intre timp, au aparut semne de intrebare legate de sen�timentele Alinei Suru, mama in varsta de 19 ani a copilei, fata de aceasta. Dupa o saptamana de la disparitie, tanara femeie si-a luat zilele, aruncandu-se intr-o fantana aflata langa postul de politie local, unde fusese la audieri.
Familia Suru este una dintre cele care traiesc din te miri ce, de pe o zi pe alta. Pe de alta parte, parintii Alinei se procopsisera cu inca o fata, cu probleme psihice. "Norocul" tuturor a venit odata cu nasterea Denisei, in urma cu doi ani, desi tanara mama nu era casatorita. Totusi, copilul din flori le-a adus in casa singura sursa de venit: alocatia lunara de 200 de lei si cei 600 de lei, indemnizatia pentru cresterea ei. Altfel, unii localnici spun acum ca micuta ar fi fost o adevarata povara pentru propria ei mama. In ziua fatala, Alina si tatal ei au plecat in afara satului, la cules porumb, lasand-o pe Denisa in grija surorii mamei, care oricum este lipsita de discernamant. Atunci a disparut fetita, care era imbracata in alb si purta pe cap o caciulita rosie. Totusi, s-a mai petrecut un episod ce poate fi semnificativ in derularea anchetei. Inainte sa anunte la politie disparitia, Alina a trecut pe la oficiul postal, pentru a ridica alocatia fetitei, care implinise doi ani cu o zi inainte. Intre ora probabila a disparitiei si sesizarea politistilor trecusera circa patru ore. A inceput apoi o cautare febrila. Angajati ai Internelor si localnici au scotocit pana si sub stogurile de furaje, in fantani, in veceuri, in iazuri, dar nu au gasit nici cea mai mica urma. In paralel, s-a conturat insa ipoteza cutre�muratoare ca fetita ar fi putut fi rapita sau chiar vanduta. Un indiciu posibil era tocmai aparenta pasivitate a Alinei Suru, in timpul cercetarilor.
Sinuciderea mamei ingreuneaza ancheta
O adevarata lovitura de teatru a venit tot din partea Alinei Suru. Dupa cateva zile de cautari zadarnice, dar si de audieri repetate, ea a declarat ca, de fapt, fetita murise si fusese ingropata in cimitirul din apropierea casei. Alte cautari, alt esec. In locul indicat de femeie nu s-a gasit nici urma de cadavru. A aparut astfel si versiunea uciderii accidentale sau intentionate a fetitei, posibil de catre mama, si ascunderea trupului neinsufletit. Devenita principalul suspect in cazul tot mai alambicat, Alina nu a fost supusa testului poligraf, fiind insarcinata in luna a cincea. Pe de alta parte, nici ceilalti membri ai familiei nu au dorit sa colaboreze cu organele de ancheta. Tragedia acestora nu luase insa sfarsit. Dupa o saptamana de la disparitia Denisei, mama acesteia s-a aruncat intr-o fantana, la cateva minute dupa ce iesise de la audieri, din postul de politie. Ea va fi ingropata astazi, cu sprijinul oficialitatilor locale, familia Suru neavand mijloacele necesare s-o faca. Tot astazi, vor incepe probabil - in functie de starea vremii - noi cautari ale fetitei, cu ajutorul unor caini dresati pentru depistare de cadavre, adusi special de la Centrul chinologic din Sibiu. Ieri, Manuela Ieremia, purtator de cuvant la IPJ Botosani, a declarat pentru ZIUA ca se colaboreaza cu colegii din intreaga tara, cercetarile mergand pe doua ipoteze: prima - vanzarea copilei de catre mama, pentru a scapa de responsabilitati si a obtine avantaje materiale (in acest sens, exista un cerc de suspecti) si a doua - uciderea intentionata sau accidentala. Oricum, exista certitudinea ca Alina Suru avea legatura cu disparitia fetitei.
Adrian-Nicolae POPESCU - adrian.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Viata asta isi cam bate joc de noi ...   de Liviu2002j
Pai sigur ca a fost vanduta!   de IISUSCHR
A r h i v a
  Meir, pe urmele lui Becali    
  A murit Radu Timofte    
  Dragoste langa Sarma    
  Crima sau sinucidere?    
  Cu salteaua pe Dunare    
  Olandezul era irakian    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 S-a ars cu Constitutia! (4384 afisari)
 Dosare penale pentru generalii tradatori din MAI (3317 afisari)
 Bomba pensiilor de stat (3225 afisari)
 Bomba preturilor explodeaza dupa alegeri (2808 afisari)
 Fetita "ucisa" a fost vanduta (2382 afisari)
 Sexy Alina Puscau, goala in Playboy (FOTO) (4059 afisari)
 Incredibila poveste a unui inginer roman! Mostenitorii lui Ion Basgan vor 100 de miliarde de dolari de la Statele Unite pentru inventia tatalui lor (3564 afisari)
 UPDATE 12:00 Grav accident de circulatie la Rupea: cinci morti si doi raniti grav dupa ce un microbuz a intrat sub un TIR (2925 afisari)
 Premierul ia o decizie extrema: 10 experti japonezi pe posturile de ministri (2529 afisari)
 Bataie intre pitipoance, la o petrecere din Targu Jiu (VIDEO) (2189 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01101 sec.