Ziua Logo
  Nr. 4668 de sambata, 17 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sportul ca o Placinta
-- Elena Francu a initiat, drept multumire pentru ca a fost mentinuta in functie, o scrisoare de sprijin pentru actualul ministrul al Tineretului si Sportului, la care au aderat si alte glorii sportive
Haosul care a pus stapanire pe Romania nu ocoleste nici sportul si asa greu incercat si politizat la maxim. Bomboana pe coliva: schimbarile aberante facute in teritoriu la varful deconcentratelor si nu numai. Directori din MTS au fost zburati, iar managerii de sport cu activitate prodigioasa din teritoriu s-au trezit fara posturi, scaunele fiind preluate de carciumari, mecanici auto si chiar cantareti. Intre timp, justitia a dat peste degete MTS, dar raul a fost declansat. In tot acest peisaj sumbru, misiva aparuta peste noapte este ridicola, daca tinem cont doar de faptul ca Placinta are doar trei luni de cand a preluat fraiele performantei neaose.
Dupa isteria creata de scandalurile care s-au tinut scai de MTS in acest an, ministrul Sorina Placinta a dat frau liber premierilor performantelor de la CE si CM, intrarea in normalitate atragand un val de simpatie printre performeri. Dar si printre angajatii MTS, dupa ce, in plina criza si contrar recomandarilor premierului, a scos din visterie vreo 30.000 de euro pentru premierea personalului. Pe de alta parte, cu putin timp inainte ca Guvernul "doi intr-unul" sa fie amendat in Parlament, agreatii PSD cu functii in sport au fost somati sa-si faca bagajele, ca recompensa pentru trecerea in opozitie, continuandu-se astfel razboiul de la varful deconcentratelor. Recunoscuta cu sustinere PSD la evaluarea de sub ex-ministrul Monica Iacob-Ridzi, directorul coordonator al DJS Constanta, Elena Francu, a fost la un pas sa fie scoasa din peisaj. Peste noapte, insa, ministrul TS si-a amintit brusc de valoarea manageriala a fostei vicecam�pioane mondiale si impotriva cursului politic a mentinut-o in functie. Decizie care i-a fost rasplatita prompt, printr-o scrisoare de sprijin!
"Nu stiu,
n-am semnat!"
Probabil din instincte dobandite pe vremurile de trista amintire, joi, pe site-ul MTS a aparut o scrisoare publica de sprijinire a ministrului Placinta. Printre initiatori, Elena Francu! Au intrat in joc si alte personalitati, cu legaturi stranse prin Fundatia Casa Campionilor, precum Elisabeta Lipa, Andreea Raducan si Ivan Patzaichin. Intr-un limbaj de lemn, fostele glorii isi arata recunostinta fata de partid si conducatorul iubit. "Vrem un ministru al Sportului dedicat, care arata deschidere, devota�ment si, mai ales, capacitate de a misca lucrurile. Din punctul nostru de vedere, aceasta persoana nu poate fi alta decat actualul ministru al TS, doamna Sorina Placinta. Cu toate ca doamna ministru Placinta a fost numita politic, noi o consideram, mai de graba, un tehnocrat, un profesionist, un manager", arata scrisoarea. Caraghios, unii dintre cei trecuti ca ar sprijini actiunea spun ca n-au semnat nimic. "Am primit telefon de la Nuti Francu chiar in timpul concursului si m-a intrebat daca sunt de acord ca ministrul TS sa ramana pana la finele anului. I-am spus ca n-am nimic impotriva. De aici si pana la a fi de acord cu acest gest... Sunt la Londra, la Mondiale!", ne-a spus Adrian Stoica, presedintele FR Gimnastica. Pozitie similara a avut si Cristian Gatu, presedintele FR Handbal: "Eram la meci, la Sighisoara, cand m-a sunat Nuti sa ma intrebe daca sunt de acord sa ramana actualul ministru. I-am spus ca sunt pentru continuitate, dar n-am semnat nimic, insa!". Ana Pascu, presedintele FR Scrima, sustine: "Elisabeta Lipa m-a informat telefonic ca s-a constituit un grup care militeaza pentru mentinerea ministrului Placinta in functie si sa-mi dau acceptul. I-am spus ca vorbim a doua zi pentru ca doream si alte amanunte, dar discutia n-a mai avut loc".
Cristina VLADU - cristina.vladu@ziua.ro; Tiberiu RIST - tiberiu.rist@ziua.ro 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Jenant   de popicar
glorii cumparate!   de Albulet
Un articol corect !   de Atletul
A r h i v a
  Capcana lui Razvan    1 comentariu
  Viorel Hizo in alerta    
  Moldovan anti-Dinamo    
  Minim istoric    
  LIGA I - ETAPA A 10-A    
  Stiri pe scurt    
  Tenisul sta pe un butoi cu pulbere    
  Pentru unii muma, pentru altii ciuma!    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Viata si moartea maresalului Antonescu (2899 afisari)
 Arhiva Doi s'un sfert a fost copiata ilegal (2520 afisari)
 A inceput dansul mortal! (2374 afisari)
 Presedintele minte iarasi (2018 afisari)
 Basescu castiga cu stadioanele pline (1823 afisari)
 Cum parcheaza un rus masina dupa o noapte de betie! - VIDEO (3437 afisari)
 Cele mai cumplite imagini publicate vreodata pe Internet! L-au taiat bucati, l-au fiert si l-au mancat! (2594 afisari)
 Traian Bãsescu cãtre jurnalistul Bogdan Chirieac: Va trebui sã vã cereþi scuze dacã veþi continua sã fiþi ironic (2494 afisari)
 Ovidiu Muºetescu, fostul ministru al Privatizãrii in guvernul Nãstase, a murit duminica dupã-amiazã (2405 afisari)
 Fantoma lui Jim Morrison - un mister inexplicabil, dar adevarat, spun specialistii! (FOTO/VIDEO) (2140 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01154 sec.