Ziua Logo
  Nr. 4665 de miercuri, 14 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Fosta conducere a Postei deferita Justitiei
-- DNA a retinut o paguba de peste patru milioane de euro, prin incheierea in mod ilegal a sase polite de asigurare pentru angajatii Companiei
Foto: Agerpres
Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe fostul director general al Companiei Nationale Posta Romana, Dan Mihai Toader (foto), alaturi de fostul director economic, fostul director de dezvoltare strategica si alte persoane pentru un prejudiciu de 14.387.819,59 de lei.
In sarcina lui Dan Mihai Toader, fost presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana S.A (C.N.P.R.), s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata. Au mai fost trimisi in judecata Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al C.N.P.R. S.A., Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de dezvoltare strategica a C.N.P.R. S.A, (in sarcina carora s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata), Neculai Pintilie, administrator la S.C. Continental Asig SA, Daniela Moisa , administrator la S.C. Pronova S.R.L., Maricel Pacuraru, Iulian Ditcov, administrator la S.C. Genius Network S.R.L., si Lucian Beschea
"Grija" pentru angajati
Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2006, Dan Mihai Toader, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu, in calitate de presedinte al CA si Director General, Director Economic Executiv, respectiv Director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al C.N.P.R. S.A., au initiat si au aprobat incheierea a sase polite de asigurare pentru angajatii Postei Romane pentru riscuri cum ar fi: accidente, boli profesionale, riscuri de sanatate etc. Politele au fost incheiate intre CNPR si S.C. Allianz Tiriac Asigurari SA., S.C. Astra Asigurari S.A. si S.C. Omniasig Vienna Insurance Group "cu incalcarea regu�lamentelor CNPR. S.A. si a conditiilor generale si specifice privind asigurarile de viata", arata DNA.
Prin aceasta au cauzat un prejudiciu in dauna Postei Romane in valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro).
La incheierea acestor polite au participat in mod fictiv, ca intermediari, Pintilie Neculai, Daniela Moisa (ca administratori ai S.C. Continental Asig S.A. si S.C. Pronova S.R.L.) si Lucian Beschea, beneficiind astfel in mod nelegal de suma totala de 6.944.765 lei, reprezentand comisionul de intermediere. Maricel Pacuraru a beneficiat de suma totala de 6.781.465 lei. De asemenea, Pacuraru a dobandit suma de 1.741.500 lei, "pe care a folosit-o in interes personal si a transferat-o catre alte persoane fizice sau juridice desi cunostea ca provine din infractiuni", se arata in rechizitoriu.
La randul lor, cunoscand ca provine din incheierea nelegala a politelor de asigurare, inculpatii Neculai Pintilie , Daniela Moisa si Ditcov Iulian au inregistrat in contabilitatea firmelor administrate de ei (si controlate de Maricel Pacuraru) suma totala de 12.892.273,86 lei, pe care ulterior au transferat-o, prin diferite modalitati, catre alte persoane fizice sau juridice, pentru a-i "ascunde originea ilicita", informeaza procurorii anticoruptie.
DNA mai arata ca Neculai Pintiliei si Daniela Moisa au inregistrat in contabilitatea firmelor cheltuieli fictive, sustragandu-se de la plata unui impozit pe profit catre bugetul de stat in valoare totala de 2.313.439 lei.Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.
Sechestru la urma
CNPR. S.A. s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 9.048.370 lei, iar Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila cu suma de 8.983.353, 56 lei. Totodata, in vederea recuperarii acestui prejudiciu, au fost luate masuri asiguratorii fata de bunurile mobile si imobile ale lui Dan Mihai Toader, Andrei Marinescu, Emanoil Lepadatu, Maricel Pacuraru, Lucian Beschea, Neculai Pintilie si Danielei Moisa precum si a dreptului de proprietate indiviza asupra unui imobil din Bucuresti detinut de S.C. Pronova S.R.L.
Adrian Nicolae POPESCU, adrian.popescu@ziua.ro 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
interesant   de naiv-prudent
da..da...   de SOL
Vinovati sunt si cei care i-au numit si sustinut in functie !   de George Vasile
A r h i v a
  Magistratii tainuiesc coruptia    
  SRI si dosarele Revolutiei    1 comentariu
  Stanculescu intim    2 comentarii
  Gigi, inca "free"    
  Tigareta de frontiera    
  ARCA pentru Luna    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Boc 2 a cazut! Traiasca Boc 3! (4674 afisari)
 S-au lepadat de Andronescu (3132 afisari)
 Boc a pierdut, Basescu a invins (2788 afisari)
 Toti in Opozitie cu tara (2194 afisari)
 Nume de premier vanturate la Cotroceni (2083 afisari)
 Romania este in "Hallituspula", zic finlandezii (3011 afisari)
 O tanara sare din masina condusa de iubit si este calcata! (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE) (2685 afisari)
 De la lacrima, la santaj si panica: Traian Basescu interpreteaza iar Constitutia dupa cum doreste si acuza partidele ca au adus tara in imposibilitate de a plati pensiile si salariile (2002 afisari)
 UPDATE ORA 13.00 - Geoana, dupa discutia cu Johannis: Ar fi o investitie buna din care toti romanii ar avea de castigat (1861 afisari)
 SURSE: Traian Basescu va anunta partidele ca propunerea sa de premier este Lucian Croitoru  (1730 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01127 sec.